4 Mart 2015 Çarşamba

GİNSENG BİTKİSİ VE YARARLARI..

GİNSENG BİTKİSİ VE YARARLARI
Ginseng yaklaşık 5000 yıl önce, Kuzey Çin’in dağlarında keşfedilmiştir. Yemeklere çok lezzet verdiği fark edilmiş daha sonra tedavi edici ve şifalı olduğu anlaşılmıştır. Geleneksel Çin tıbbında ve zamanla dünyada en önemli bitkiler arasında yerini almıştır.
‪#‎Ginseng‬ bitkisinin kökleri, insan vücuduna benzer. Bu kökler asıl tedavici edici kısımlardır. Dünyada pek çok türü vardır fakat en değerli olanlar Asya ve Amerikan ginsengidir. Ginseng, ‪#‎şeker‬ hastalığında, ‪#‎cinsel‬ fonksiyon bozukluklarında, kan şekeri düşürmede, ‪#‎kolesterolü‬ düzenlemede kullanılır. Çok kuvvetli bir ‪#‎afrodizyak‬ ve anti-aging maddesidir. Ginseng kökleri, kurutulmuş halde veya dilimler halinde satılır. Çay olarak poşetlenmiş halde de bulunur.
Ginseng faydaları nelerdir?
Ginseng, ‪#‎stres‬‪#‎bulantı‬‪#‎kusma‬‪#‎başağrısı‬‪#‎ishal‬‪#‎akciğer‬ sorunları, ‪#‎artrit‬,‪#‎astım‬‪#‎tümörler‬, şeker hastalığı, ‪#‎depresyon‬‪#‎diş‬ hastalıklarında kullanılır.‪#‎Mide‬ sorunlarında önerilir. Kökleri kuvvetli afrodizyaktır. ‪#‎Üreme‬ hormonlarını düzenler, ‪#‎doğurganlığı‬ arttırır. ‪#‎Adet‬ düzeni için, doğum ağrılarını hafifletmek için kullanılır.
‪#‎Hafızaya‬ çok faydalıdır. Öğrenme kabiliyetini arttırır. ‪#‎Karaciğer‬ ve kalp dostudur. Her iki organın düzenli çalışmasını sağlar. ‪#‎Kanser‬ riskini düşürür. Fakat, her şeyin fazlasında olduğu gibi Ginseng’inde fazlası veya uzun kullanımı belirli yan etkiler yaratır.
Doktorunuza sorunuz, bitkiye karşı alerji, gıda ve int. Testleri yaptırınız. Gelişigüzel ve rastgele yerlerden almayınız. Bakanlık Onaylı olmasına dikkat ediniz.
Ginsenge Ulaşmak İçin: http://www.marankialisveris.com/index.php…
Telefonla Bilgi Almak İçin: 0212.533.01.33

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder