21 Mart 2015 Cumartesi

Resveratrol..

Resveratrol

Resveratrol

Resveratrol

Size bugün insan için bir beyin ne kadar önemli ise aynı şekilde insan sağlığı için de bir o kadar önemli olan bir maddeden bahsetmek istiyorum. Bir güzel yanı da bu maddeye ulaşmak günümüzde oldukça kolay…kırmızı şarapta, üzüm ve üzüm suyunda, yer fıstığı, yaban mersini ve böğürtlen de bulunan doğal bir antibiyotik niteliğinde bir maddedir.

Bu etken içerik sayesinde yaşlanmamızı  geciktirebileceği, ömrü uzatabileceği düşünülen ve üzerinde araştırmalar yapılan resveratrolmaddesi insülin hormonunda hassasiyet yarattığını, serbest radikallerin oluşmasını önlendiğini, mitokondrinin daha etkin çalıştığını ve kan şekerini düşürdüğünü biliyoruz.
Resveratrol  bizi, kalp, kanser ve romatizmal hastalıklardan da korur. Sinirlerin yatıştırılmasında ön plana çıkan bu madde unutkanlıkta da iyi bir dosttur.

Öncelikle bu antioksidan özelliğinde olan etkili maddenin ne olduğunu açıkladıktan sonra içerisinde resveratrol bulunduran üzümü inceleyelim. Üzüm özellikle yaz aylarında soğuk olarak tüketilmesi tercih edilen bir besindir. Üzümün bilinen faydaları bile insanı gerçekten heyecanlandırıyor. Bilinen en önemli ve gözde faydaları: Yaşlanmayı engelleyici, genç kalmamızı sağlamasıdır.
Üzümün içerdiği resveratrol maddesinin Şikago, Illinois Eczacılık Fakültesi’ndeki  bilim insanları tarafından  tümör oluşumundaki üç temel aşamada kanser önleyici faaliyet gösterdiğini  ispatlanmıştır.
pekmez2 Resveratrol
Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde patoloji profesörü olan David Sinclair ‘in yaptığı bir araştırmada maya hücreleri, meyve sinekleri, kurtlar ve fareler ‘in yani canlılık özelliğini gösteren tüm canlıların yaşam sürelerinin çok küçük miktardaki resveratrol kullanımıyla inanılmaz derecede uzadığı görülmüştür. Bu nedenle yaşlanmayı geciktirebileceği, ömrü uzatabileceği düşünülmektedir.
Siyah (kırmızı, mor ) üzümün kabuğu en iyi resveratrol kaynağı içerir.
Üzümün faydası sadece resveratrol maddesi ile sınırlı değildir. Üzüm çekirdeği ve kabuğu flavonoid, C E vitamini içeren kansere karşı savunucu güçlü antioksidanlar da bulunmakta. Kalp rahatsızlıklarında,kardiyovasküler hastalıklarında etkilidir.

Yapılan incelemelerde kırmızı üzüm suyunun 2 hafta düzenli bir şekilde 100 ml.  içilmesi sonucu LDL’nin düştüğünü ve HDL’nin yükseldiğini İspanya da yakın tarihte yapılan araştırmayla desteklenmiştir.
Sağlığımız için çok faydalı olan bu meyvenin, enerji seviyemizi yükseltmesi, sinirlerimizi yatıştırması, hücre yenilemesine yardımcı olması ve ciltteki kırışıklıkları engellemesi adına her gün tüketilmesi gereken bir meyve değil mi sizce ?

Aferin sana resveratrol aferin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder