11 Mart 2015 Çarşamba

Evrendeki müthiş ruhsal enerji döngüsü...

Evrendeki müthiş ruhsal enerji döngüsü...

Günümüzde evrenin enerjiyle işlediğini, telepatiyi, olumlu düşünmenin önemini kabul edip bu enerji döngüsünü yaratan ve kontrolü altında bulunduran bir Yaradan' ın olduğuna inanmayanları anlamak zor gerçekten de... Evet evrende enerji akışı vardır lakin bu akış tesadüfi olmadığı gibi kader dediğimiz şey de bu enerjinin işleyişidir. Kader karşılaştırır sen seçer ve oynarsın. Olumlu düşünmek İslamda da önemlidir ve islam ümitsizliğe karşıdır. 
 
Evrenin salt maddeden ibaret olduğunu zannedenler yani materyalistler her şeyi bu dünyadan ibaret gördükleri için büyük bir yanılgı içindedirler. Kader her yaptığımızı kaydeder ve enerji akışı evrende süreklidir. Örneğin; büyük konuşmak dediğimiz bir nevi kadere meydan okumaktır ve bunu yapan muhakkak cevabını alır. BEN ASLA.....YAPMAM veya BEN ŞU DURUMDA ŞÖYLE YAPARDIM dediğiniz ve ilerleyen zamanlarda tam tersini yaptığınız olmadı mı hafızanızı yoklayınız lütfen. Bana sorarsanız benim oldu hem de çok... Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; kim bir mümin kardeşini kınarsa kınadığını yapmadan ölmez. İşte bu bir tür enerji döngüsüdür. Kaderin tokadıdır ama öyle bir tokattır ki buna şefkat tokadı da diyebiliriz. Allah kimi zaman ikaz etmek kimi zaman da aldığımız 'ah' lardan dolayı cezalandırmak için bu tokatı atar bizlere. Bu da merhametindendir, düşünsenize her ceza ahirete bırakılsaydı iş işten geçtikten sonra tövbe de edemeyeceğimiz için mahvolurduk. İşte size enerji akışı...
 
Örneklerimizi çoğaltalım isterseniz. NAZAR dediğimiz ve Kuran-ı Kerim'de de bahsi geçen o inanılmaz enerjiden bahsedelim biraz. Beyinde üretilen elektromanyetik akımların gözden çıkışına ve bu akımların canlıya temas ederek onu etkilemesine nazar denilir. Ayette Allah Peygamber Efendimize şöyle buyuruyor; -Nerede ise kafirler seni gözleri ile yıkacaklardı- KALEM 51. Nazar o kadar tehlikeli bir enerjidir ki insanı hasta edebilir. Bu olumsuz enerjiden korunmanın yolları zaten dualarla mümkündür ve Allah' ı seven, zikreden ve Allah' a güvenen insanlar için bu olumsuz enerjiler etkisizdir. Tevekkül etmek; Allah' a güvenmek, teslim olmak ama öncesinde de doğru davranışlar içerisinde olmak için gayret etmek demektir. 
 
Neşeli ve pozitif olduğumuzda çevremize çok geniş alanlara yayılan bir enerji göndeririz. Negatif bir ruh halindeysek eğer, çevremizdeki insanlar da istem dışı gerilir ve olumsuz enerji dalga dalga yayılır. İnsanları çözebilmenin en etkili yolu gözlerine ve bakışlarına dikkat etmektir. Kötü mizaçlı kişilerde ürkütücü bakışlar vardır. Ne kadar yakışıklı veya güzel olurlarsa olsunlar o kişilerde bir iticilik ve sinsilik sezersiniz. Allah'a yüzünü çeviren ve Allah' ın nurunu yansıtan kişiler ise masum yüzlü ve güven vericidir. Özetle kişinin ruhu yüzüne ve en başta da gözlerine yansır. Gözler kalbin aynasıdır gerçekten de...
 
Bir yere ilk gittiğinizde veya bir insanla ilk karşılaşmanızda o ilk izlenime çok dikkat ediniz. Bakmak ile görmek farklı şeylerdir. Görmek için bakınız ve hislerinize kulak veriniz. Hoşunuza gitmeyen ama nedenini bilmediğiniz bir şeyler sezinlediğinizde bu durumu hafife almayıp ortamı iyice gözlemleyiniz. Gazali' nin sezgiyle gerçeği bulmak dediği şey burada karşımıza çıkıyor ve kalbi temiz olanın hisleri de güçlü oluyor. 
 
Başka konulardan örnekler de vererek yazımı bitiriyorum. Aylardır görmediğiniz bir arkadaşınız bir anda aklınızdan geçiverdi ve onu aramayı düşündünüz. Sonra araya başka işler girince unuttunuz ve bir baktınız ki ya o gün ya birkaç gün içinde sizi arayan o oldu. İşte telepati dediğimiz bir tür enerji akışı... Beynimizden geçen düşünceler evrene radyo frekansları gibi dalgalar gönderir. Düşündüğünüz kişi de sizinle aynı frekanstaysa düşünceler keşişir ve sonuç inanılmaz derecede muhteşem olur. İşte bilimin elektrik akımıyla, radyo dalgalarıyla izah ettiği bu mükemmel düzen ve uyum her şey için geçerlidir ama olumlu olayları ve kişileri hayatımıza çekmenin anahtarı iyi niyetlierdemli vegüzel ahlak sahibi olmak için çabalamak, tevekkül etmek ve arınmaktan geçer. 
 
Olumlu ve hayırlı olayları çekmek, olumsuzu görüp uzak durabilmek işte bütün mesele bu... Sevgiyle kalın...
 
Mehtap Özay Gazete Köşe Yazılarımdan... 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder