21 Mart 2015 Cumartesi

Beyin Beyin(nekadar dinç tutulur..

Beyin

Beyin

Beyin

Var mıdır beyin gibi bir organ…
Tüm organlarımızda olduğu gibi beynimiz de yeri gelince dinlenmek ister ama bazen bu durum kronik hale dönüşür. Beynimizin bazen pili biter ve bizi yarı yolda bıraktığını düşünürüz ama yapacağımız basit uygulamalar ile buna son verebiliriz. İşte size beyninizi şarj etmenin bilimsel olarak kanıtlanmış yolları…

Erken saatte hafif bir akşam yemeği yiyin: Akşam yemeğini mümkünse erken bir saatte ve hafif besinlerden oluşan bir sofrada geçirelim. Bu beynimizi ve midemizi daha çok koruyacaktır. Akşam yemeklerinin beynimizin gelişimine etkisi oldukça fazladır; bu yüzden akşam yemeğine özel bir önem göstermelisiniz.

Daha fazla badem:  E vitamini açısından zengin olan bademin tüketilmesi büyük bir önem taşır. Özellikle de beyne olan olumlu özellikleriyledemansın bile geciktirilebileceği gösterilmiş yapılan çalışmalarla. Bu yüzden bademi tüketmelisiniz; ancak çok fazla yememeye dikkat edin, çünkü 10 tane bademde yaklaşık 70 kalori vardır.

Her gün B12 vitamini tüketin: B12 olmadan nöronların düzgün çalışması imkansız gibi. Yaşlandıkça beyniniz küçülür. Bununla savaşan B12’dir.Bu vitamin öğrenmenize, konsantre olmanıza, kritik düşünmenize yardımcı olur. B-12 vitamini folik asitin vücuttaki görevini yapabilmesi için çok önemli. B-12 ve folik asit birlikte kırmızı kan hücreleri yani alyuvar yapımına yardımcı oluyor. Aldığımız bazı gıdalarda B-12 mevcut. Örneğin, yumurta, et, balık ve süt ürünlerinde. Koyu yeşil sebzeler de B-12 açısından zengin oluyor. Ayrıca hamilelerin folik asit kullanarak çocuklarının bazı fiziksel sorunlarla doğması olasılığını azaltabileceğini belirtiyor uzmanlar. Her şeyin en doğalı iyidir ancak bazen ilaç kullanmak hak ve yerinde bir durum oluyor.
Özellikle de B12 vitamini için şu bilgiyi vermek istiyorum: B12 vitaminin %90ı karaciğerde depolanır ve fazlası zararlıdır. Buna dikkat dostlarım lütfen!
6a00d8341bf7f753ef019b01ca72d9970b 300x215 Beyin Nasıl Dinç Tutulur ?

Okuyun: ”Kurtuluş” demek kısaca. Okuyan beyin hiç düzgün çalışmadık olur mu? Okuyan beyin %68 oranında daha az karşılaşır stresle. ”Okudukça gelişen” bir sisteme sahip olduğumuzu da hatırlatmak isterim.

Bir hobiniz olsun: Zamanınızı ve dikkatinizi bir uğraşa verdiğiniz zaman, günlük stresten uzaklaşırsınız. Beyninizi yeniden şarj edersiniz. İster yazın, ister resim yapın bir şeylerle meşgul olursanız beyniniz şarj olur.

Egzersiz ya da spor yapın: Beyninizi şarj etmenin en verimli yollarından biri egzersizdir. Daha fazla odaklanmanıza ve disiplinli hareket etmenize yardım eder ve uzun sürede beyninizin strese karşı kendisini daha hızlı toparlamasına yardımcı olur.

Dışarı çıkın: Çok fazla yapay ışığa maruz kalmak beyin enerjinizi tahrip eder, dikkatinizi olumsuz etkiler ve hatta uyku kalitenizi bile bozar. Bu nedenle beyninizi şarj etmek için daha fazla doğal ışığa çıkın, dışarıda dolaşın.

Yürüyüş yapın: Dışarıda kendi kendinize yürümeniz sadece egzersiz değildir, aynı zamanda zihninizi dinçleştirir. Bir araştırmada, düzenli olarak doğa yürüyüşleri yapan katılımcıların hafıza ve dikkat ömrünü %20 oranında geliştiği görülmüş.
Fark ettiyseniz beynimiz çalışmak için can atıyor; oysa birilerimiz çıkıp; çalışmayarak beynimize işkence ediyor.

İşte bu kadar icon smile Beyin Nasıl Dinç Tutulur ?
Gelen aramalar: beyni şarj etmek,beyin nasil şarz alir,nalil din,nasıl beynim var,insan nasıl dinç olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder