21 Mart 2015 Cumartesi

sakin!..

Sakin

Sakin

Sakin

Çok mu sakin olduğunuzu düşünüyorsunuz? İtiraf edin şimdi.. Sakin biri olmadığınızı hatta stresin içinde yüzdüğünüzü de belirtin.
Sakin bir yaşam sürmek mi? O da nedir?
Sakin anne+ sakin baba= Sakin bebek mi?
Bebekler söylediklerimizi anlamayacak yaşta olabilirler ama duygularımız onlar için yol gösterici. Duygularımızı bebeklerden daha iyi algılayabilen bir başka yaş grubu yoktur. Onlar duygularımızın tam anlamıyla okuyucuları.  Bebekler bizim stresli olduğumuzu anlar mı sorusunu yanıtladığımıza göre gelelim şimdi nasıl anladığımıza;
Bilim insanları stresli bir ebeveynin bebeklerinin de stresli bir yaşama sahip olabileceği konusunda sürekli uyarıyor. Anne ve babalar kendi endişeleriyle boğuşurken çocuklarıyla daha az ilgilenme eğilimine girerler. Bu da çocukların kendilerini terk edilmiş hissetmelerine veya korkmalarına neden olabilir. Bu bebeklerin stresli bir yaşamda büyümesine neden oluyor. İlerleyen yaşama dönemleri de bundan hemen etkilenebiliyor ve ileri yaş dönemlerinde başarısızlık bile getirebiliyor bu bu stres.

bebek masajı 300x166 Sakin Bir Yaşam İçin ..!


Eğer siz stresi başarılı bir şekilde yönetirseniz, çocuğunuz da sizi örnek alır. Yani bebeğiniz bu konuda sizi örnek alıyor.
Peki bunu nasıl önleyebiliyoruz dediğimizde bunu tamamen önlemek zor biraz. Ama bunu olabildiğince minimize edebiliriz basit birkaç önlemler alarak: derin bir nefes almak,10’a kadar saymak, egzersizyapmak stresle başa çıkmak için birkaç basit yöntemler arasında. Bu uzatılabilir de. Aynı şekilde, stresle başa çıkmak için bağırıp çağırırsanız, sağlıksız bir yaşam tarzı sürerseniz veya
kendinizi dış dünyaya kapatırsanız, çocuklar bunu da örnek alacaktır. Bunlar stresinizi azaltmak için birkaç basit ipucu.

Stresle başa çıkmak için uygulayabileceğiniz daha uzun vadeli yöntemler ise:
1)  Rahatlama programları; Yoga, meditasyon ve diğer terapiler. Genelde, doğum yaptığınız hastanede bu tür programları bulabilirsiniz. Gelişen yeni dünya ile birlikte bu tür hizmetlerin de arttığını biliyoruz. Bu tür işlemleri yapan merkezler bile var günümüzde. Bu tür uygulamalara ulaşmak günümüzde biraz kolaylaştı.
2)  Masaj; kendiniz ve bebeğiniz için. Araştırmalara göre, bebek masajı hem bebeğinizi hem de sizi rahatlatır.Bu da bebeğinizle aranızdaki ilişkinin ne derece olduğunu göstermekte.

3)  Egzersiz; Stresle başa çıkmanın en iyi yollarından bir tanesi egzersiz yapmak. Düzenli egzersizler yapmalısınız. Bu egzersizler asla yıkıcı düzeyde olmamalı. Düzenli ve hafif egzersizler; en iyisi de düzenli tempolu yürüyüş.
4)  Arkadaşlarınızla dışarı çıkın; Bebeğiniz oldu diye kendinize hiç zaman ayırmayacak mısınız? Annelik görevlerinizden arada bir nefes almak sizi hem rahatlatır hem de canlandırır.

5)  Destek gruplarına katılın; Sizinle aynı şeyleri yaşayan insanlarla dertleşmek stresten kurtulmak için harika bir yoldur.

Ne zaman yapacağım ben bunları diye düşünmektense birinden başlayabilirsiniz . Bebeğinizi düşünün icon smile Sakin Bir Yaşam İçin ..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder