6 Mart 2015 Cuma

MİDE HASTALIKLARINA iyi gelen bitkisel tedaviler...

MİDE HASTALIKLARINA iyi gelen bitkisel tedaviler

Mide hastalıkları nedir?; Midenin görevi, besinlerin ince bağırsağın sindirebileceği kıvama getirmektir. Mide borusundaki yanmalar ve ağızda ekşimsi bir tat meydana getiren geğirmeler, Mide hastalıklarının belirtisidir.
Mide hastalıkları nelerdir?;
1-Mide kanser
2-Reflü
3-Gastrit
4-Hazımsızlık
5-Mide ülseri
6-Mide yanması
7-Mide tembelliği
NOT; Tüm rahatsızlıklarınızda doktorunuza danışınız. Doktorunuzun tavsiye ve tedavilerine uyunuz. Unutmayın ki bitkisel tedaviler asıl tedaviye yardımcı tedavilerdir ve asıl tedavinin yerini tutmazlar. Bitkisel tedavi için de doktorunuza danışın.
Mide hastalıklarına iyi gelen bitkisel tedaviler;
1-Bir bardak kaynar suya , 20 gram menekşe konulur. 10 dakika demlenmeye bırakılır, günde 2-3 bardak içilir.
2-Kabak içine sirke konur pişirilir ve yenir (mide iltihabı)
3-Civan perçemi az pelin otuyla birlikte kaynatılıp, balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
4-Sumak ve kimyon karıştırılarak sabahları ekmek ile yenilecek. (mide zafiyeti)
5-Yemeklerin üzerine veya gerektiğinde 3-5 adet çiğ nohut yenir. Yemeklerden sonra midedemeydana gelen ağırığı giderir.
6-Kekik, kimyon, karabiber, karanfil, hardal, safran ve sakız mayalı hamur. Bunlardan çorba yapılarak içilirse hazımsızlığa iyi gelir.
7-Bir bardak kaynar suya, 4 gram dağ reyhanı konur. 10 dakika bekletilir, çay yerine içilir.
8-Üç gram uduhindi, yarım fincan zeytinyağının içinde toz yapılarak karıştırılır. Aç karnına içilir (mide çıbanı – ülser)
9-Sekiz kilo kaynar suyun içine, 500 gram sarı kantaron bitkisi konulur. 40 dakika kaynatılır, süzülüp dolapta muhafaza edilir, sabah, öğle ve akşam yemeklerden 1 saat önce bir bardak içilir.
10-Havlıcan kaynatılarak, şekerle birlikte içilir (mide yeli)
11-Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konur. 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.
12-Bir limon, kabukları ile 4-5 parça yapılarak yarım kilo suda bir bardak kalana kadar kaynatılacak, ertesi sabah limonları yenecek, üstüne suyu içilecek (mide yeli)
13-Kudret narı olgun meyvelere balla macun yapılarak yenir.
14-İncir anasona batırılarak yenir (kabızlık)
15-Bir bardak kaynar suya, 10 gram civanperçemi konur. 10 dakika bekletilir. Günde 2-3 gram içilir.
16-Günlük yutulur (mide yanması)
17-Bir bardak kaynar suya, 10 gram kuşburnu konulur. 10 dakika bekletilip. Günde 3-4 bardak içilir.
18-Bal şerbeti yapılarak içilir (mide yanması)
19-Nane, tarçın ve zencefilden ayrı ayrı çaylar yapılarak içilir.
20-Andız kökü ve kavak ağacı yaprağı kaynatılarak içilir. (mide yanması)
21-Kekik çayı, papatya çayı, limonlu su ve sarımsaklı ayran gibi içecekler açken içilir.
22-Çiğ patates sıkılıp her sabah suyu içilir.
23-Beyaz lahana çiğ olarak sıkılıp suyu içilir.
24-Bir çay bardağı taze sıkılmış havuç suyu aç karnına içilir.
25-Üç su bardağı kaynar su içine, birer tatlı kaşığı ezilmiş civanperçemi, meyan kökü ve kantaron otu konularak 20 dakika demlenir. Günde 3 öğün aç karnına bir su bardağı içilir.
26-Bir ay süreyle günde bir defa aç karnına kudret narı yenir.
27-400 gram keten tohumu toz haline getirilir. Balla macun yapılıp, sabahları aç karnına bir miktar yenilir. 30-40 gün devam edilir.
28-Bir bardağa yarım fincan patates suyu, 1 tatlı kaşığı lahana suyu, sonra 1 tatlı kaşığı bal konulur, karıştırılıp üzeri su ile doldurulur. Aç karnına 1,5-2 ay içilmeye devam edilir.
SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder