8 Mart 2015 Pazar

Az Su içmekten Kaynaklanan 13 Hastalık..

Az Su içmekten Kaynaklanan 13 Hastalık
İdrar atılımını ve terlemeyi arttıran ve su alınımını azaltan ishal, kusma ve ilaç kullanımı dehidratasyona yol açabilir.
Ancak bu durum, ani ve yoğun bulguların gözlenmediği akut formu değil dehidratasyonun kronik formudur. Kronik dehidratasyon bugünlerde yaygındır ve yeterli sıvı almayan herkesi etkiler.
İlk olarak, dehidratasyon beyinde susama merkezini uyarır bu da insanları daha fazla sıvı almaları için motive eder. Eğer su alınımı su kaybıyla devam etmezse, dehidratasyon daha ciddi sonuçlara yol açabilir.
Bu durumda yeterince H2O tüketilmediğinde 13 semptom oluşabilir:
Yorgunluk, enerji kaybı: Dokunun dehidrasyonu enzimatik aktivitenin azalmasına neden olur.
Prematüre doğum: yeni doğanın vücudu %80 sudur ancak bu yüzde yetişkinlikte %70’den daha azdır
Aşırı kilo ve obezite: Çok yiyebiliriz çünkü canımız suca zengin gıdalar istiyor bu nedenle susama, açlıkla karışabilmektedir.
Yüksek ve düşük kan basıncı: İnsan vücudunun kan basıncı atardamar, toplardamar ve kılcal damarlarımızın tamamını doldurmak için yeterli değildir.
Kolesterol: Dehidratasyon, hücrelerden çok fazla sıvı boşalmasına neden olduğunda vücut daha fazla kolesterol üreterek bu kaybı durdurmayı dener.
Kabızlık: Çiğnenen yiyecekler kolona girdiğinde düzgün dışkı oluşturmak için kolon daha çok sıvı içerir ve kolon duvarı azalır. Kronik dehidratasyonda kolon vücudun diğer bölgelerine vermek için çok fazla su alır.
Sindirim hastalıkları: Kronik dehidratasyonda, sindirim suyunun salgılanması azalır.
Gastrit, mide ülseri: Asidik sindirim sıvısından tahrip olan mukoza membranından korunmak için mide mukus tabakası üretir.
Solunumsal sorunlar: Solunum bölgesinin mukoz membranı solunan havada bulunan maddelerden solunum yolunu korumak için hafif nemlidir.
Asit-Alkalin dengesizliği: Dehidratasyon, enzimatik yavaşlamaya neden olan asidifikasyon üretimini harekete geçirir.
Egzema: Vücudunuz toksinleri seyreltmek için gerekli sıvı miktarı olan 20-24 gr su terleme ile yeterli nem sağlar o nedenlede cildinizde tahriş olmaz.
Kist, idrar yolu infeksiyon: Eğer idrarda bulunan toksinler yeterince seyreltilemezse, toksinler idrar yolu mukoz membranına saldırabilir.
Romatizma: Dehidratasyonda kandaki toksinlerin konsantrasyonu anormal olarak artar ve hücresel akışkanlık ve ağrıda toksinler nedeniyle artış görülür.
ÇEVİREN: ÖZGÜN TEKSOY (YAŞAMIN KÖKENİ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder