31 Mart 2015 Salı

Kurtlar beynimizde!..

CNN Çok Önemli Bir Haber Yayınladı;
Kurtalar beynimizde, Vücudumuzda, İçimizde ve yediklerimize de Ortak!
2013 Yılında, İngiliz Bilim Adamı Dr. Effroiiyni Gkrania-Klotsas, kurtlar ve solucanlar yani parazitler, beynimizi, gözlerimizi, dokularımızı, yanlış beslenmemiz, Uzakdoğu seyahatlerinde yenilen gıdalar, yabancı ülkelerden yapılan gıda ithalatları, denetimsizlik, haram ve ölü yiyeceklerle istila ediyorlar. Bunlar klasik parazitler ama tehlikeliler. Vücudumuzda sabit olmayabilir, hareket edebiliyorlar. Dr. Gkrania-Klotsas bir İngiliz'i muayene ederken beyninde bir "tenya" bulduğunu söyledi. O zamana kadar İngiltere'de bu yerde ve bu çeşit bir "tenya" görülmemiştir dedi.
.....
Haberin Tamamını Okumak Için: http://beyinkontrolu.com/…/cnn-cok-onemli-bir-haber-yayinla…
...
Cambridge Addenbrookes Hastanesi'nde doktor ekibi, 4 yıl evvel beş ağrısı nedeniyle bir Kişiyi muayene ettiler. Bu bünyene ettikleri hasta kişi son zamanlarda, Tayland, Japonya, Güney Kore'yi gezmişti. Çin'de yedikleri gıdalardan dolayı da "Spirometra erinaceieuropaei" olarak bilinen parazitle ilgili vakalar sık olmaktadır. Çin'den veya ismi geçen ülkelerden almış olacağını belirttiler.
Gkrania - Klotsas "Hasta ülkeye döndüğünde yeni belirtiler vardı" dedi. Solucan artık beyninin içinde kendisine yeni bir yuva yapmıştı. Bu Kişiyi HIZLA Zayıf düşüren enfeksiyondu. Doktorlar bu tanı üzerine solucanı cerrahi yani ameliyatla temizlemek için hızlı olunması gerektiğini belirttiler.
Spirometra tenya 300 enfeksiyonları 1953 ve 2013 Enfeksiyonlar arasındaki dönemde kaydedildi.
Asya'nın bazı bölgelerinde solucanlar hakkında çok az bilgi vardır, oysa buranın halkında arasında yaygın olduğu düşünülmektedir.
Dr.Hayley Bennett ise gelen "Bu solucanları biz araştırdık en gizemli solucanlardandır " dedi. Onların bu yaşam döngüsünün daha karmaşık olduğunu biliyoruz.
Bu hayvanların kendi dışkılarında solucan yumurtaları bırakır, incelediğimizde, Sıvı kontamine olarak Spirometra tenya yetişkin formu sadece kedi ve köpeklerin bağırsaklarında meydana gelir. Insanlar bu tür canlıları bilerek veya bilmeyerek tükettiği için hem kendisi hem de dışkıyla çevredeki canlılara da bulaştırır.
Enfekte hayvanların yenmesi ile ya da doğrudan temas yoluyla, bu larvalar insanları istila edebilir. Gkrania - Klotsas'a göre onlar enfekte olmuş göl, yüzme yerlerinden almaktadır, Cambridge'de böyle bir hastam vardı.
Dr. Hayley Bennett "larvaları beyin veya insan vücudunda başka bir yerde torba içinde olabilir" dedi. Bu kistler körlük, felç, dokuda hasar hatta ölüme neden olabilir. Dr. Bennett solucan genlerini araştırıp gelecekteki tedavi ve tanıya yardımcı olmak için çalışmaların artmasını umut ediyorum dedi
Dr. Bennett, "Çok nadir enfeksiyon olduğunu, ancak diğer benzer tenya türleriyle karşılaştırarak ve araştırarak ilaçlar geliştirilmelidir. Bana göre sadece bu solucan için araştırıp ilaç Üretmek ekonomik değildir.
Onlar ilaçlara direnç sağlar, yardımcı olabilmek için enfekte olmamaya gayret etmelerini önerebiliriz. Solucan formu tutularak genel çalışmalar sonucunda birleştirilerek bir şeyler yapılabilir diyen Dr. Bennett "Ayrıca bir tanı testi gelişebilir" dedi.
Domuz Tenyası
tenya formları birçok çeşit bulunabilir ama bunların 3 kolaylıkla beyin bulaşabilir. Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Fak.den Helena Helmby "Özellikle beyinde domuz tenyası olduğunu söyledi. Bu tenya formları bir çok çeşitte bulunabilir. Helmby; Beyine ise 3 yoldan kolaylıkla bulaşabilir.
İnsanlar Tenya Soliumin, domuz türleri tarafından iki formda enfekte olabilir:
Enfeksiyonun ilk formu - bir yetişkin solucan bağırsakta yaşayan - taeniasis(1) enfekte domuz pişmiş domuz eti tüketimin sonucudur.
. enfeksiyonların ikinci formu - Virüsün insan veya domuz dışkısına temas sonucunda larvaların alınmasıyla olur.
Larvalar, kurt-solucan şeklinde sinir sistemine etki eder, nörosistisekroz(2) denilen bir durum meydana gelir. Genellikle beyinin içinde epilepsiye neden olur. Dünya Sağlık Örgütüne daha çok göre yukarıda ismi geçen ülkelerde Üçte bir epilepsi vakalarına rastlanıldığını belirtmiştir.
Kötü hijyen koşulları ve sanitasyon nörosistoserkoz enfeksiyon geliştiğini Dr. Helmby söyledi. Bu Bulaşıcı enfeksiyonun sizin bağırsağınızda bir yaşam boyunca yumurta bırakmaya vesile olabilir, hijyen ve beslenme rejimi önemlidir dedi.
Ancak Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, Afrika, Asya ve Latin Amerika genelinde sayıları artan, domuz tenyası vakaları küresel dağılımı da yaygındır. Gkrania - Klotsas daha önce nörosistoserkoz yaşamış Cambridge'de 3 hasta var.
Endişe Verici mi?
Spirometra tedavisi şimdiye kadar hep cerrahi yöntemlerle olmuştur, ancak, Cambridge, Bennett ekibi ilaçlarında etkili olacağını belirtmişlerdir. Bu ilaçlar schistosomiasis hallerine (salyangoz ateş) karşı kullanılır. Ayrıca kansere karşı kullanılan bazı ilaçlar, potansiyel tedaviler olabileceği iddia ediliyor.
Klotsas - artan uluslararası seyahat ve küresel gıda ticaretinin tehlikeleri hakkında görüş bildiren Helmby ve Gkrania bu rahatsızlıkla ilgili olarak endişe duyuyorlar. Gıda ihracat ve ithalat hızla gelişmesiyle enfekte malların riski artırdığı gerçektir. Bu durumlarda gıda denetimi hususunda daha uyanık olmanın gerekli olduğa dikkat çekiyorlar.
Gkrania - Klotsas göre: yurtdışına gitmeden enfekte olan hastaların varlığından bahsetti ve dediki; "Ben gelecekte bu sorunun daha fazla olacağından eminim". Enfeksiyon nerede olurlarsa olsunlar insanların etkilememesi mümkün değildir.
Ancak enfeksiyonlar sorunlu bölgeleri ziyaret ederken daha dikkatli ve farkında olmak gerekli. Özellikle seyahat planlayan kişilere öneririz. Dikkatli olunursa kontrolda edilebilir.
Helmby "Şu anki hedef, bu enfeksiyonları tedavi edebilmek olmaktır." Eğer bu gizemli parazitlerin sırlarını açıklamaya devam ettikçe genetik araştırmacılar, paha biçilmez bir sonuca ulaşabilir.
Özet Çeviri: Ahmet MARANKİ ve KOBİK Ekip
Dipnot:
(1): Taeniasis nedeniyle enfeksiyonuna paraziter bir hastalıktır tenya cinsinin ait Taenia . cins en önemli iki insan patojenlerdir Tenya solium domuz tenya ) ve Taenia saginata (sığır tenya). Üçüncü tür Tenya asiatica sadece Doğu Asya'da bulunur. Taeniasis genellikle asemptomatik , ancak ağır enfeksiyon kilo kaybı, neden baş dönmesi , karın ağrısı , ishal , baş ağrısı , mide bulantısı , kabızlık , kronik hazımsızlık , ve kaybı iştah .
Taeniasis adlandırılan bir tür cysticercosis T. yumurta kazara enfeksiyon neden olur kontamine yiyecek ve su solium. Bu tenya neden olduğu en patojenik biçimde bilinmektedir. [1] sistiserkoz adlandırılan spesifik bir şekilde nörosistiserkoz en yaygın enfeksiyon olduğu söylenir merkezi sinir sistemi .
(2) Sistiserkoz, genel olarak domuz tenyası olarak bilinen Taenia solium türü tarafından dokuların enfekte olmasıyla karakterize edilen hastalıktır. Ancak bu tenya, özellikle beyne yerleştiğinde nörosistiserkoz denen hastalık oluşur. Bu hastalığa sahip insanlarda yıllar boyunca hiçbir semptom oluşmayabilir ve tenyalar vücut içerisinde rahatça büyüyerek güçlenebilirler. Bu süre zarfında bir domuz tenyası 1-2 santimetre boya ulaşabilir. Bu tenyalar nihayetinde yeterli boyuta ulaştığında artık dokuda şişmelere ve bozulmalara neden olurlar ve bireyde nöbetler görülmeye başlar.
MARANKİ VE KOBİK Ekip Tavsiyesi: Arınma ve Detoks Yapmalısınız. Bilgi için: 0212.533.01.33 ü arayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder