4 Mart 2015 Çarşamba

Hiltit-2

1.            Hıthıt 
Kokusu Çok Çirkin Olduğundan Kullanılması Çok Zordur.
İran, Suriye, Afganistan ve Horasan dağlarında yetişen şeytan otu bitkisinin köküne yapılan kesiklerden akan koyu bir maddedir. Sarı esmer renkte, yumuşak balmumu kıvamında reçineli zamktır.
Faydaları : Bağırsak gazlarını gidericidir. Hazmı kolaylaştırıcı. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Balgam söktürücüdür. İsteri ve sinir hastalıklarında yatıştırıcı olarak kullanılmaktadır.
Diğer İsimleri; Şeytanotu Şeytan Tersi Cennetoru Haltit Kudretotu Hiltit
Familyası: Maydanozgillerden, Doldengewaeche, Apiaceae
Drugları: Hıthıt zamkı: Asa foetida
Hıthıt tentürü: Asa foetida
 
Hıthıt köklerinden elde edilen Zamktan çay, tentür, eteryağı ve natürel ilaç yapımında kullanılır.
Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Hıthıt yerine göre daha etkili olan başka bitkiler kullanılmalıdır. Örneğin Sinirsel ağrılara karşı Aci biber-, Boğan-, B-Vitaminleri-, veya Gökçek İksiri daha etkilidir. Korkuya karşı Kava-kava-, Kılıçotu-, Kediot kökü preparatları veya Gökçek İksiri daha etkilidir.
b-) Halk arasında: Histeri, nevastani, iç huzursuzluk, korku, sindirim bozukluğu, ülser (iyileşmeyen yaralar), pis kokulu yaralar, dolama, şişkinlik, kemik erimesi, ve kemik ağrılarına karşı kullanılır. Hıthıt hertürlü pis kokulu ter, idrar, yellenme, nefes ve defi-hacete karşı kulanılır.
 
Yan tesiri: Bilinen bir yan tesiri yoktur, fakat eterik yağı çok etkili ve pis kokulu olduğundan dikkat edilmelidir.
 
B-) Çakşırotu, Türkische Asant, Ferula clarochytris (ferula meifolia)
Çakşır Türkiye nin Adana, Mersin ve Hatay bölgelerinde yabani olarak yetişmektedir. Kökleri kurutulduktan sonra toz haline getirilir sonra bal ile karıştırılarak alınır ise insanın cinsel gücünü artırır. Birleşimindeki eter yağ türevleri % 0,6-0,8 arasındadır ve kullanılış şekli yukarıdakine benzer.
 
Çay:Çakşır kökünden 2 tatlı kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynarsu ilaveedeilerek 5-10 dakika demlemeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir.
 
Yan tesiri: Bilinen bir yan tesiri yoktur.
Tahsil cehalet alır, eşeklik baki kalır.

[​IMG]
2.             15 Ekim 2009#2
Ebu Bekir
Ebu BekirIslam-TR Üyesi
* HITHIT - ŞEYTAN PİSLİĞİ :

* Hıthıt, ezilerek yavaş yavaş sıcak su ile içilirse ses kısıklığını giderir; sesi safileştirir.

* İki buçuk gram hıthıt, yumurta ile içilirse müzmin öksürüğü keser.

* Kuru incirle yenirse sarılığa karşı şifa verir. ff Bağırsak kolitlerine karşı iyi gelir.

* Eritilir, çıban üzerine konursa faydası görülür.

& Balgamı, vücudu fesada götüren rutubeti, bağırsaktaki gazları, mide soğuklamasını, idrar zorluğunu, iç veremini, sinir zafiyetini giderir.

* Sarı benizli olan içmeye devam ederse yüzündeki sarılık gider, yerine kan gelir. Bağırsak kurtlarını döker, basuru şifaya kavuşturur, dört günde bir gelen sıtmayı giderir. Sar'a hastalığına karşı da iyi gelir.

Kullanılışı; Hıthıt, ikişer buçuk gram alınarak sıcak su içinde eritilir ve içilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder