16 Mart 2015 Pazartesi

Kedi Mistizmi ve Mırıltısı:..

Kedi Mistizmi ve Mırıltısı: Kediler Bize Nasıl Yardımcı Olabilir! Farklı Duyu Perspektif Deneyimi
.
Adminin Kedisi.
.
(("Birkaç Zen* ustasının yaşadığı deneyimler, binlerce yıl öteden günümüze gelmiştir. Bu deneyimin Adı: "Kediler"dir.))
Bir kedi ile yaşamak inanılmaz bir deneyim. Kedilerle kedi severler arasında her zaman ayrı bir işaret dili vardır. Bu hemen hemen her gün tekrar eder. O ilk size üzgün gözlerle baktığı an kalbiniz erir yeni bir duygusal boyutun Kapıları açılır. Onun uydu antenleri gibi, zıt yönlere bakan küçük kulakları her hareketi gözetler siz de istem dışı hiç farketmeden onun küçük başını koyarsınız. Bu kediniz ve sizin için şifa, sevgi yoğunluğu ve auradır, farkedemesiniz belki de.
Kediler bir şey öğretir..
Kedilerin insanlara öğrettiği en güzel şey, sükunet, sessizlik, zikir ve huzurdur. Onlar gürültü ve şiddetten hoşlanmaz. Hatta nefret eder. Onun en güzel yanı, sizin gözlerinizin içine bakmak ve size enerji göndermektir. Bu onları hasta bile edebilir, ama sizin ihtiyacınız olan enerjiyi yani kendinden fedakarlık etmeyi bilir.
Kedilere nankör diyenleri kınıyorum, oysa kediler kendi sağlıkları PAHASINA sevdiklerine kendinden herzaman birşeyler verir. Kediler, kedisini sevenlere sürekli hayatın mucizesini anlamak isteyenlere hatırlatıyor. O bıyıkları ile dipsiz yükseklikleri, tehlikeli tıkırtıları, depremleri, felaketleri sevdiklerine bildiriyor.
Biliriz ki, kedi sevdiklerine cevap verir, sevildiğine yanaşır. Çünkü dürüsttür.
Benim kedim yatakta yanımı dinlenmek için seçer, barışçı ve aşikar. O evin içinde çalışır. Bazen delice vahşi krallığı yaşar, bu evin ortağıdır. Kontrol edemem ama zararsızdır. Kuralları çiğnesede tedbirsizliğim veya paylaşımı bilmediğimdendir. Bir oda arkadaşı olarak doğal dünyasında olmasını isterdim, lakin dışarıdaki insan kılıklı tipleri gördükçe en doğal yeri benim yanım diyorum.
* Zen Ustası: Kuruluşu M.Ö 500lere dayanan, 1191 yılında Zen Ustası Eisai'ce Japonya'da kurulan Rinzai Okulu. Samuray (Savaşçı) sınıfı arasında yayıldı. Eisai'nin öğrencisi Dogen Japonya'ya 13. yy'da tanıtılan Soto okulu ise bugün 14.700 tapınağı, yaklaşık 7milyon takipçisi ve Japonya'nın en büyük Zen mezhebidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder