3 Nisan 2015 Cuma

Ay Tutulması için Tavsiyeler...

Ay Tutulması için Tavsiyeler

Ay’ın Dünya’nın gölgesine girmesinden dolayı kırmızı tonlarını yansıtan ‘‘ 5 dakikadan daha az sürecek.
4 Nisan 2015 tarihinde Türkiye ‘de saat 12:00 de başlayacak 18:00 de sona erecek olan ‘‘  Terazi burcunda gerçekleşecek. Tutulma en az Güneş tutulması kadar endişe yaratıyor. Tutulma sebebiyle  astrologlar farklı gelişmeler bekliyor.
Ay’ın Dünya’nın gölgesine girmesinden dolayı kırmızı tonlarını yansıtan ‘Ay Tutulması‘ 5 dakikadan daha az sürecek. Türkiye’de Ay’ın sadece kırmızılaşmış bir Dolunay olarak görüleceği Kanlı Ay Tutulması’nı Doğu Asya, Yeni Zelanda, Pasifik, Batı ve Kuzey Amerika ülkeleri ile Avustralya izleyebilecek.
Ay’ın tutulması esnasından aldığı kırmızımsı tonlar, yani ‘Blood Moon‘ adını almasına neden olmuş. İnsanlar arasında korku ve heyecan uyandıran bu tutulmalar 2014-2015 yılları arasında 4 kez gerçekleşecek. 4 Nisan’da oluşacak dolunay ile serinin üçüncü tutulması gerçekleşmiş olacak. Dördüncü ve son Kanlı Ay Tutulması ise 28 Eylül’de gerçekleşecek ve böylece 2014-2015 yıllarındaki Tetrad (Dörtlü) serisi tamamlanmış olacak.

kanlı-ay-tutulmasının-etkileri
Ay Tutulması vakti için tavsiyeler:

1-) Uzun Rükû’lu tesbih namazı (Tesbih Namazı’nın tarifi DUA ve ZİKİR‘de)
Not: “SUBHANALLAHİ VELHAMDULİLLAHİ VE LA İLAHE İLLALLAHU VALLAHU EKBER… VELA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİLALİYYİLAZIYM”, tesbihini tam okumak lazım…
2-)   300-500 arası:
BismillahirRahmanirRahıymi ve la havle velakuvvete illa billahil aliyyil Azıym. HasbunAllahu ve ni’melVekiyl, ni’melMevla ve nı’menNasıyr. Seyec’alullâhu bâ’de usrin yusra. Ve kefa Billahi Veliyyen ve kefa billahi Nasıyra!…
3-)   100-300 arası:
Euzü BiRabbil felak, Min şerri ma halak, Ve min şerri ğasikın izâ vakab!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder