23 Şubat 2015 Pazartesi

Et Yemezsek Bedenimizde Neler Olur?

Et Yemezsek Bedenimizde Neler Olur?

1. İyi Uyuyamamak
et_1
Protein eksikliği geceleri bedenin derin uyuyamamasına neden olabilir.Protein eksikliğinde beden aşırı karbonhidrat ve şeker tüketmesine meyil eder ve beden sistemin enerji için şekere bağımlı olmasına yol açar. Ancak, şeker ve karbonhidratlar, çabuk yanar ve enerji seviyelerinde dalgalanmalar yaratır.Deliksiz uyku,insan bedeni için çok gereklidir.Hattâ deliksiz uyku, şekerin aksine bedenin kalıcı yakıt olan yağı yakması için gereklidir,
Deliksiz uyku sadece şeker ve karbonhidratı yakmak için kullanılsa, beden kolaylıkla acıkacaktır.

2. Stres, Düşük Enerji, Huysuzluk, Karamsarlık
et_2Protein eksikliği, stresle o kadar iyi bir şekilde baş etmeye izin vermez. Ayrıca, karamsarlık da deneyimlersiniz ve bu da
sizi düşük enerjili hissettirir.Kan şekerini dengede tutmaya yardım eden protein olmadan, ruh halinde inişler ve çıkışlar deneyimleme eğilimi ve enerji artışı olur.Zamanla, bedenin bu zıtlıklarla dalgalanmasından kaynaklı bitkinlik, sakin olmaya ihtiyacı olan  bedeni enerjisiz bırakacaktır ve ihtiyaç olduğunda ekstra destek alması gerekecektir.



3. Kas ve ya da Eklem Ağrısı
et_3Beden çok fazla protein depolar, protein de zor,yorucu egzersizden ya da efor sarfedilecek herhangi bir şeyden sonra kas ve eklemleri yeniden yapılandırmada görev alan eklem sıvısında bulunur. Sonuç olarak,eklemler güçlenir ve kaslar sıklaşır.
Kas ve eklemlerindeki bir çesit acıya standart kas bakımı yanıt vermez ve bunu tedavi etmenin tek yolu protein seviyelerini yüksek tutmaktır!
4. Sürekli Olarak Doymak Bilmeyen Bir İştah
et_4Sabit olmayan  kan şekeri seviyelerinden dolayı, beden, karbonhidratlar, tatlılar, kafein, çikolata, gazoz, şeker, pastalar, ya da cips ve herhangi bir abur cubur gibi besin değeri düşük gıdaları, sürekli olarak arzulayacaktır. Her yemekte yeterli derecede protein almak,kan şekerini stabilize etmeye yardım edecek ve ilk anda  karbonidrat tüketme arzusunu engelleyecektir ve bedenin de yağı nasıl yakacağını öğrenmesine izin verir. Vejeteryan olup kilo vermeyi düşünüyorsanız, gerçekten de ne olmak istediğinize karar vermeden önce bu konuda daha fazla araştırma yapmalısınız!

5. Tembellik
et_5
Yeterli proteini almadığınızda,kaslarınız ağır, zor aktivitelerden sonra kendilerini onaramayacaklardır ve bu da aslında zarar verici olabilir ve kaybettiğinizi yeniden yapılandıramazsınız. Daha zayıf düşecek ve içinizden bir şey yapmak  ya da herhangi bir şey için harekete geçmek gelmeyecektir.




6. Saç Dökülmesi
et_6
Protein eksikliğinin bir garip işareti de saç dökülmesidir. Burada olan şey;bedeniniz yeterli proteini almaz ve değerli proteinini  korunma moduna geçer ve bunu saç ya da tırnak üretiminde kullanmayı durdurur. Dolayısıyla, saçlar matlaşır,cansızlaşır ve gücünü kaybeder.



7. Yaralanmada Daha Geç İyileşme
et_7





8. Demir Eksikliği Kansızlık Riski
et_8

Ette çok fazla protein ve demir mevcuttur.
Dolayısıyla,eğer artık et yemiyorsanız, bedeninizin ihtiyacı olan bu gerekli besin maddelerine sahip olamazsınız.Bunları almazsanız, tek kaynağı et olan bu besin maddelerinden yoksun kalırsınız.Sonuçta, kansızlığa bağlı hastalık riski ile karşı karşıya kalırsınız.




9. Birisi Yemeden Dolayı Özür Dileyecek
et_9
Et yemediğinizi bildikleri halde meslektaşlarınızın ya da ev arkadaşlarınızın ya da sınıf arkadaşlarınızın yemekte size katılıp önünüzde et yerken et yemeyen sizden özür dilemeleri biraz münasebetsiz olabilir. Sevmediğiniz şeyi yerken onları seyrettiğinizde ne hissedeceğiniz konusunda biraz kaygılanıp, merak edin.



10. Etin Tadın Gerçekten de Nasıl Olduğunu Unutacaksınız
et_10

Onayladığınız geçerli sebeplerden dolayı hergün etsiz yemeklere gitmeye karar vermeniz neticede, sizi gerçekten de tamamiyle et yemeyi kesmeye motive edebilir. Bir gün kendinize şunu sorma eğiliminde olursunuz: “Uzun zaman oldu. Etin tadı nasıldı?” ve seferinde eti gördüğünüzde nasıl olduğunu merak etmeye devam edeceksiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder