10 Haziran 2015 Çarşamba

Sibirya Sedir Yağı,

Sibirya Sedir Yağı, Kremi, Şampuanının Yararları...
Sedir ağacı esansiyel yağı vücuda yararının yanı sıra duygusal dengeyi sağlamak için de çok yönlü olarak kullanılabilir. Sedir ağaçları 1000 yıl kadar yayar iğne yapraklıdır. Yaprağını dökmezler.

Sedir ağacı, Kudüs'teki Süleyman tapınağında kullanılmıştır. Eski Mısırlılar ve Amerikan Yerlileri sedir ağacından ürettikleri, yağı, hem kozmetik ve tıbbi yararları için kullanmışlardır. Sibirya Sedir Yağını tütsü, parfüm ve kolonya olarak kullanılınca tatlı, derin, kendine has odunsu koku yayar.
Sedir Esansiyel Yağı niçin kullanır?
Sibirya sedir ağaçlarından türetilen yağ kadar faydalıdır. Bu yağda, alfa-sedren, beta sedren ve sedrolün yanı sıra çok sayıda seskuiterpen gibi doğal maddeler bulunur, bu da zihin ve bedeni etkileyen durumlarda kullanılabilmektedir.
Deri ve saça kullanılır mı?
Bu esansiyel yağ cilt yararına çeşitli şekillerde kullanılabilir; kaşıntı, egzama, sedef, akne, yağlı cilt, kepek, Yağlı saçlarda sorunlarında yararlanılıyor.
Döküntüleri, tahriş olmuş mantar enfeksiyonlarına sedir Yağı ile birlikte; tatlı badem, jojoba, avokado yağı, Hindistan cevizi yağı gibi, etkilenen bölgeye bir Çorba kaşığı sedir yağının içine bir kaç damla katarak kullanınız.
Eğer yağlı bir cilde sahipseniz bir temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Kostiksiz Sabun ve doğal katkısız kremlere birlikte kullanabilirsiniz.
Yağlı saçlar veya kepekli saçlar için tabii Şampuanın içine 10 damla koyunuz. Kesinlikle Köpüren şampuanların içine koymayınız. Kafa derisi ve saçınıza içine sedir Yağlı şampuan ile ovun ve 3-5 dakika bekletin. Bu işlem, aynı zamanda saç folikülleri teşvik ve saç kaybını önlemek için kafa derisi dolaşımını artırmak için kullanılabilir. Sonra su ile durulayın.
Stresi hafifletir
Sedir yağı da zihin ve beden üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi vardır, kaygı nedeniyle stresi azaltmak için size yardımcı olabilir. Uzun, stresli bir günün ardından gevşemeye yardımcı olabilecek yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir etki sağlar, sık sık aromaterapi de kullanınız.
Burnunuzun üzerine ellerinizi koyun ve en az otuz saniye derin nefes ALIN, daha sonra Ellerinizin içine sedir Yağı damlatın (ya da bez) koklayın. Bu Aromatik koku anında beyinde endorfin etkisi yapıp sizi sakinleştirecektir. Evinizde sprey olarak kullanabilir, doğal, hoş aromatik kokusu ile sıcak, rahatlatıcı ve davetkar bir atmosfer oluşturmaya yardımcı olacaktır.

Ağrı Kesici
Sedir ağacı uçucu yağı, artrit, diğer kas-eklem ağrı ve sertlik için hafifletici etkisi bilinir. Sedir Yağı ile masaj yapınız
Göğüs Enfeksiyonlar
Sedin yağı akciğer ve solunum yollarına, balgam çıkarmaya yardımcı olabilir. Astım, bronşit ve tıkanıklıklarda anlık rahatlama için sıcak suya 2-3 damla koyup buharını soluyunuz. Ayrıca yatmadan önce boğaz ve göğüs bölgesi üzerine seyreltilmiş yağdan iki damla ile olabilirsiniz.
Hayız düzenler
Eğer düzensiz menstrüasyon varsa aylık dönemi düzenler ve pelvik bölgede kan akışını teşvik için sedir ağacı yağından yararlanabilir. Ağrı kesici olanak ayak tabanına uçucu 1-2 damla yağ uygulayın.
Diüretik Özellikleri
Sedir yağı vücuttan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir, bin idrar söktürücü olarak kullanmak için eline 2 damla yağ döküp, mesane ve böbrek alanlarını masaj yapınız. İdrar yolu enfeksiyonları kurtulmak için, sistit veya böbrek rahatsızlıkları banyo suyuna yağ 8 ila 10 damla ekleyin.
Böcek Kovucu
Pamuk üzerine 2 ila 3 damla ekleyerek, böcek kovucu olarak sedir ağacı yağı kullanın, sivrisinekler gibi diğer bir takım böcekleri kovmak için son derece etkili olduğu bilinmektedir.
Uyarı;
Hamileler sedir ağacı yağı kullanmaktan kaçınmalısınız. Bu uçucu yağ ciddi hassas cilt sorunları olan bireyler için tahriş edici olabilir. Uygulamadan önce bir yama testi yaptırmak en iyisidir.
Bazı uçucu yağlar yutulur veya gıdaya eklenebilir iken, sedir yağını ağızdan almak güvenli değildir. Bu çok güçlü bir yağ olduğu için, bu gibi bir sindirim sistemi kusma, mide bulantısı, susuzluk veya hasar gibi ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu yüksek kan basıncı ya da belirli kalp koşullarına sahip kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Doktorunuza Danışınız.

Sedir Yağı, Kremi, Şampuanı İçin Linke Dokununuz:http://www.marankialisveris.com/index.php…
Veya 0212.533.01.33 numaralı telefonu arayıp kapınızda ödeme seçenekleri de dâhil sipariş verebilirsiniz.
Çeviri: Ahmet MARANKİ ve KOBİK Ekip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder