6 Haziran 2015 Cumartesi

Bir stres giderici olarak yoğurt ve B6 vitamini..

Yarın Sabah Kahvaltınızda Kendinize Bir Güzellik Yapınız: "Bir stres giderici olarak yoğurt ve B6 vitamini" Hazırlayınız...
B6 Yiyeceği Nasıl Yapılır?
Stres altındaki insanların klasik yazılı olmayan cevaplarından birisi; "Hiç Vaktim Yok!" Size yarın sabah tüketeceğiniz harika bir yiyecek tarifi vereceğiz.
Temel B kompleks vitaminleri sizin sinirlerinizi beslemek için gereklidir. Bu besinlerin başında hakiki yoğurt gelir. (Raf Ömrü Uzun Yoğurtlardan Bahsetmiyoruz.) Yoğurtta, riboflavin (B2 vitamini), kobalamin (B12 vitamini) ve pantotenik asit (B5 vitamini) bulabilirsiniz. Bunlar B kompleks vitamini grubuna aittir.
B6 Vitamini Sağlıklı sinir sistemi daha iyi konsantrasyon ve stres azaltmak için özellikle önemlidir. B6 vitamini, vücuttaki tüm protein yapısı (hücreler ve dokular) amino asit kompozisyonu ile vücudun inşaasına gereklidir. Tek kelimeyle, B6 vitamini her şeyi kontrol eder.
Proteinler olmadan vücudun tüm fonksiyonları risk altındadır. B6 Vitamini sadece serotonin dopamin, melanin değildir, biyolojik saatimizi düzenleyen, bilişsel fonksiyonumuza yararı olan, B6 vitamini mükemmel vücut fonksiyonu için gereklidir.
B6 Vitamini birkaç nörotransmitterlerin (sinir uyarılarının iletimini sağlayan maddeler) yapımında katılır. B6 vitamini eksikliği, nörolojik ve psikolojik bozukluklar neden olmaktadır.
Hızlı kahvaltı için sağlıklı tarifi:
. 50 gr. Yulaf gevreği
. 200 MG. yağsız yoğurt
. 1-2 muz,
. 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği veya 3 yemek kaşığı kuru üzüm
. 2 yemek kaşığı susam
. 1 çay kaşığı maya
ve biraz tarçın.
Bu malzemeleri karıştırın, lezzetli ve sağlıklı bir kahvaltı yapın.
Stresi azaltmak ruh halinizi iyileştirmek ve güne başlamak için yeterli size yeterli enerjiyi sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder