31 Ağustos 2015 Pazartesi

ASTIM VE Altınoluk Balıkesir'in incisi

Altınoluk

Balıkesir'in incisi, zeytin diyarı Altınoluk, Edremit ilçesinin turizm beldesidir.

Altınoluk'un nüfusu 15.000. Yaz aylarında Altınoluk'un nüfusu 250.000'i buluyor. Altınoluk'un kuzeyinde Kazdağı, güneyinde Edremit Körfezi yer almaktadır. Altınoluk efsanevi İda Dağı'nın eteklerinde masmavi denizi ile bir cennet. Altınoluk doğal güzelliklerinin yanısıra tarihi birikimede sahip. Altınoluk'ta tarihi eserler, lahitler, paşalara ait konaklar bulunuyor. Altınoluk halkını önemli bir geçim kaynağı zeytincilik.
Altınoluk'ta her tür ihtiyacınızı karşılayabilecek konaklama tesisleri bulunmaktadır. Altınoluk sosyal etkinliklerle şenlenmiş bir yer. Altınoluk'un 5000 kişi kapasiteli Altınoluk amfi tiyatrosu Altınoluk'un sosyal merkezi konumundadır. Altınoluk Belediyesi tarafından 1994 yılında inşa ettirilmiş Altınoluk amfi tiyatrosu yöreye yapılmış en güzel yatırımlardandır. Altınoluk halkının en önemli geçim kaynağı zeytin Altınoluk'ta direk üreticiden tüketiciye sunulur.
Kaz Dağları'nın nazlı ve güzel kızı Altınoluk. Kuşların ve pınarların türküsü, Kazdağları'ndan çektiği çam ve kekik kokusu ile Altınoluk. Çam ormanları, pınarları, dokusu bozulmamış konakları, eteklerindeki zeytinlikler, birbirinden şifalı otları ve antik kentleri ile selamlar sizi Altınoluk. Kazdağları'ndan aşağı doğru indikçe kum, deniz ve güneşin enerjisine bırakır yerini sakin güzellikler Altınoluk'ta. Oksijeni bol, serin, çam kokulu havayı içinize çekersiniz Altınoluk'ta. Kahvaltıda önünüze gelen altın sarısı zeytinyağına köy ekmeğini banarsınız Altınoluk'ta. Eşsiz manzaralı köy kahvelerinde yapacağınız kahvaltının ardından güzelliklerin türküsü davet eder sizi içine Altınoluk'ta. Altınoluk, Şahinderesi Kanyonu; çevresi şifalı ot ve bitkilerle dolu 27km. uzunluğunda. Rehberler eşliğinde Altınoluk, Şahindere Kanyonu'nda rehberler eşliğinde jeep safari, yürüyüş yapabilirsiniz.
Altınoluk, Şahindere Kanyonu'nun üst kısımlarında bir patika yolda durup yeşil ve mavinin dansını izlerken, müthiş havayı ciğerlerinize çekebilirsiniz. Altınoluk, oksijen oranı bakımından dünyanın en büyük iki bölgesinden biridir. Altınoluk, astım hastaları için doğal bir tedavi merkezidir. Altınoluk, Şahindere Kanyonu'ndan çıkıpta, zeytin ağaçlarının gölgesinde ilerlediğinizde tablo gibi köyler çıkar karşınıza. Rumlar ve Türkler uzun yıllar bir arada yaşamış Altınoluk'ta. Cumbalı ahşap evler, çiçekli pencereler, dar taş sokaklar, yapısı bozulmamış konaklar vardır Altınoluk'ta.
Altınoluk'ta gün ikiye ayrılır. Kazdağları'nın yeşili, masmavi denizi, denize aşık balıkçılarıi pırıl pırıl koyları ile Altınoluk. Altınoluk'ta akşam güneşin kızıllığında bir köşede kadehler alınıyor ellere, bir köşede serin akşam esintisinde çaylar yudumlanıyor. Altınoluk Kazdağları'nın eteklerinden selamlanıyor. Yıldızlar gökyüzünü süslediğinde yeni bir hayatın çağrısı duyulur Altınoluk'ta. Eğlenmek isteyenleri çağırır Altınoluk geceleri. Balıkçı teknelerinin demirlediği limanda dolunay eşliğinde içilecek çaydır belki gecenin keyfi Altınoluk'ta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder