25 Mart 2013 Pazartesi

Yaşamı Kazanmak Kaça Patlar!...(6)


-“Kişiliklerimizi geliştireceğimiz, farklılıklarımızı anlayıp onları öne çıkaracağımız, yeteneklerimiz için alkış alacağımız, destekleneceğimiz en güzel yıllara hazırlanmalıyız.”

-“Hayattan zevk almanın her türlü yolunu kendine kapatmış, gülmeyi bir hafiflik sayan, yeteneklerini geliştirmeyi ve bireyselliği yeren bir toplumun üyelerinin çoğunlukla (Distimik) olmaktan başka bir kaderlerinin bulunamayacağını düşünüyorum.

Distimik:

Yoğunlaşma güçlüğü, kararsızlık, isteksizlik, yorgunluk, ümitsizlik, aşırı uyku ya da uykusuzluk, iştahsızlık yada aşırı yeme ve kendine güvensizlik gibi belirtileri olan ruhsal hastalık.”

-“Bilgi hayatımıza geçmiyorsa, kendinizi ve başkalarını tanımanıza yetmiyorsa,           yaşadığımız  hayata, dünyaya bakışımızı genişletmiyor sa ne anlam taşır ki? Bilginin sizi başkalarından ayrıcalıklı kılmadığını, yaşananlarla birleşmedikçe o sayfalardan çıkıp sizden bir parça haline gelmeyince önemsizliğini.
Bir şeyi başka türlü anlatabilmek, dünyaya başka bir gözle bakabilmek, görünenin ardında görünmeyen yanlar bulmak, ayın karanlık yüzünü çizebilmek.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder