25 Mart 2013 Pazartesi

Yaşamı Kazanmak Kaça Patlar!...(5)


Ömrümüzün ne kadar büyük bir bölümünü, ona buna kızmakla geçirdiğimizin farkında mısınız.
Kendi kimliği, ideolojisi,  hedefleri olmayanlar, ancak düşmanlarıyla büyüyebilir. 
Hakaret ederek, karalayarak, düşman belleyerek var olmayı sürdürüyorlar.
Dünyanın ; çoktan ” Faklılıkların içinden en uygunları seçme’ye “  yöneldiğini, hayatın; tek bir bakış açısına indirgenmesinin mümkün olmadığını, fark etmiyoruz.
Onun içinde, kimse kendisini geliştirmeye, işin de daha başarılı olmaya, daha bilgili olmaya çalışmıyor. Farklılıklar; düşmanlıkla değil, birbirine destek vererek, herkes için ortak uzlaşma noktaları bularak bir arada yaşamasını sağlar.
Çünkü herkes için ortak çıkar, çocuklarının geleceğidir.
Bizim çocuklarımız bir yurttaş olmanın gereklerini, işini iyi yapmanın önemini, gerçeklerle - hayaller arasında farkı öğrenmeden, okul bitiriyor.
Türkçe konuşamıyor, hele yazmayı hiç beceremiyor. Uygarlık tarihinden, düşünce tarihinden, insanlığın gelişim çizgisinden, yani bu günün dünyasın da nere de olduğundan haberi bile yok.
Bizim çocuklarımız hayatlarını zenginleştirmeleri gerektiğini öğrenemiyor. Ders kitaplarının yanında başka şeyler okumaları gerektiğini, sanatla ilgilenmenin yaşamlarına nasıl doğrudan bir katkıda bulunulacağını, sosyal faaliyetlerle hayatlarında nasıl farklı boyutlar açılacağını, yabancı dillerini geliştirmekle, başka ülkelerden dostlar edinmekle nasıl zenginleşeceklerini anlamadan yılları geçiyor”





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder