22 Mart 2013 Cuma

Yaşamı kazanmak kaça patlar!..(3)


-“Sanattan zevk almak istiyorsam bu yönde gelişmiş bir insan olmam gerekir.Eğer başka insanları etkilemek istiyorsam, gerçekten de onlar üzerinde etkili olabilecek, onları canlandırıp, harekete geçirecek güçlere sahip olmak zorundayım.”
-“En çok tüketim yerine, en akıllıca tüketimin, insanın iyiliğine ve yararına olduğunu kabul edip, akılcı tüketim desteklenmelidir. Her şey insanların gereklerine ve ihtiyaçlarına göre ayarlanmalıdır.
Buna göre, anlamlı yaşamanın tek çaresi, aktif olarak dünyaya katılmaktır. Aktif olmak deyince, bundan kişinin kendi istekleri doğrultusunda hareket etmesini değil, diğer insanları sevmek, onların sonlarıyla ilgilenmek ve karşılık beklemeden vermek eylemidir.”
-“Zehir, altın yaldızlı kağıtla paketlense de,  yine zehirdir çünkü; İnsanın ruhsal, yani kendine özgü olan içsel kültürü ihmal edilirse, bencillik ve aç gözlülük en yaygın güçler olarak belirlenir.”
-“İnsan karakterinin istenen olumlu yönde değişebileceğine bu dört ön koşulu, ile sıralamak mümkündür.
-Acı çekmek, ve bunun bilincinde olmak,
-Huzursuzluğumuzun nedenlerini bir yol, bir imkan bulmak,
-Belirli davranış biçimlerini kendimize özgü kılmak ve acıları aşabilmek için, çağdaş yaşam pratiğimizi değiştirmemiz gerektiğine inanmak.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder