22 Mart 2013 Cuma

Yaşamı kazanmak kaça patlar!..(4)


-“Akıllı sistemler;

Yüz yılların getirdiği bilgi birikimini her alanda yeniden elden geçirip insanların isteklerine en uygun çözüm önerilerine ulaşıyor. Aynı yanlışların yeniden yapılmasını istiyorlar, daha iyileri talep ediyorlar, kendilerini kurtarmaya gelecek birileri olmadığını biliyorlar.
Sonsuz rekabette kendilerine pay alabilmek için, üretimlerini, bilgilenmelerini, refah koşullarını geliştirecek tedbirleri arıyorlar, bilginin, silahların türünden daha etkili olduğunu kavrıyorlar.

Budala sistemler;

Aklın en büyük zaferini anlamaktan hâlâ çok uzaklar.
Onlar, bütün başarısızlar gibi suçu başkalarında bulmayı, gizlenmeyi, küsmeyi, öfkelenmeyi tercih ediyorlar
Boş bir gururla ona buna kafa tutmaya kalkışıyorlar. 21. Yüzyılın getirdiklerinden, tıbbın, teknolojinin, eğitimin, bilgi birikiminin, dünyanın yeni zenginliklerinin hiç birinden yararlanamıyorlar."

-"Sabit olmak tutkusundan ve ben-merkezcil bir yaşam anlayışından sıyrıldığı oran da kişi, ölümden korkmayacaktır. Çünkü ölümle yitireceği bir şey yoktur.
Ölüm korkusunu her zaman, hatta ölüm anında bile yumuşatmak mümkündür. Yaşam sevgisini artırmak ve bizim sevgi alanımızı genişletecek olan, başkalarının sevgisine karşılık vermek, bunun, bu korkuyu yenmenin çözüm yoludur.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder