21 Mart 2016 Pazartesi

MEKAN TEMİZİLİĞİ ..

MEKAN TEMİZİLİĞİ  
Yeni bir eve taşındığınızda ya da evinizde vefat etmiş bir kişinin ışığa kavuşamamış ruhunun orada olduğundan şüphe ediyorsanız, yaşadığınız evde hastalık ya da maddi krizler yaşadıysanız enerji ile bir mekan temizliğine ihtiyacınız var demektir.
Artık günüzmüzde, aura, çakra gibi konular  ve enerji çalışmaları olağan hale geldi.Mantığımızdan çok  iç sesimizi daha çok dinler olduk. Gitgide  daha hassaslaşıyoruz ve eskiye göre enerjilere daha fazla tepki veriyoruz ; hatta bazen hissettiklerimizden rahatsız bile olabiliyoruz. Bazı günler evimize çok yorgun ve tükenmiş halde dönüyoruz, belki yaptığımız stresli iş görüşmeleri ya da bir kişi enerjimizi çalmış oluyor. Bazen de havada bir gerginlik hissediyor ve enerjil olarak aşağıya çekiliyoruz.
Evimiz bizim enerji depoladığımız yerdir ancak bazen evmizde bir ağırlık hissederiz.Enerji depolayacakken daha güçsüzleştiğimizi fark ederiz.
Bizler enerjiyiz, her şey enerji.Her şeyin bir enerji alanı vardır ve bu alandan hem bilgi gönderilir hem de bilgi alınır; bunlar morfogenetik alanlardır.
Mekan temizliği çalışmalarında temizlenen enerji yoğun olan enerjidir, daha kaba ve titreşimi düşük olandır.
Yaşadığımız mekanlar, enerji alanlarımızdan gün boyu yayılan enerjiyi, duyguları emer. Bunu herkes hissedebilir, girdiğimiz bir binada birden rahatsız eden bir duygu kaplar içimizi bazen , bazen de içimizi bir hüzün kaplar.Bu durumda bu mekanları bir an önce terk etmek isteriz ve terk ettiğimiz an kendimizi  iyi hissederiz.
Mekanlardaki bu yoğun enerjileri şu yöntemle hissedebiilrisiniz: Söz konusu mekana girmeden önce bir an için gözlerinizi kapatın ve bedeninizdeki değişik reaksiyonu  farketmeye çalışın bu arada kendinize bu mekanda en fazla hangi enerjinin var olduğunu sorun ve yanıtı bekleyin.
Dikkatinizi kendi evinize verin,evinizi düşünün orada neler yaşadınız? Mutlaka tartışmalar, kavgalar ve krizler  yaşamışsınızdır. Öfke, hayal kırıklıkları  ve hüzünler de yaşanmıştır.İşte tüm bu enerjiler  evinizde hala mevcuttur.
Son dönemde hepimiz enerjiler konusunda daha hassaslaştık ama bu enerjileri en çok  hisseden çocuklardır.Eğer bir mekanda yoğun bir enerji varsa çocuklar orda tek başlarına kalmak istemezler ya da o yerde  uyuduklarında kabuslar görürler.
Evlerimizi hem içindeyken hem de uzaktan enerjisel olarak temizleyebiliriz; bunun için birçok yöntem vardır. Bu yöntemleri şöyle sıralayabiliriz:
TÜTSÜLEME: Tütsü için kullanılacak ve arındırma gücü en iyi olan adaçayıdır. Otları reçine ile de karıştırıp tütsü olarak yakabilirsiniz. Adaçayı kızılderili kabileler tarafından da ritüellerde kullanılır.
Sedir ağacı yaprağını da tütsü şeklinde yakabilirsiniz; şifalandırma ve arındırma gücü yüksektir. Ormanda yetişen sedir, ardıç ve kızılçam gibi ağaçların yaprakları da hem güçlendirici hem arındırıcı etkiye sahiptirler.
Reçineyi (copal) de tütsü gibi yakabilirsiniz; özellikle spiritüel ritüellerde kullanımı yaygındır. Arındırma gücü yüksektir ve spiritüel çalışmaları da destekler.
Melekotu kökü de tütsü olarak yakılacak otlar arasındadır.Bir inanışa göre melek rafael tarafından dünyaya getirirlmiş olan bu ot koruyucu güce sahiptir ve kara büyüleri bozmada kullanılır.Bu ot yakıldığında, mekana aydınlık enerjiler gelir.
Sweetgrass denen ot ise tütsü olarak yakıldığında arındırma özelliğinin yanısıra dengeleme ve mekanı ışıkla doldurma etkisine de sahiptir.
-MUM YAKILMASI- Ateş elementi en muhteşem elementtir. Arındırma çalışmalarında çok güçlü bir etkisi vardır. Ateşin dönüştürme etkisi hiçbir elementte olmadığı kadar çoktur.Mum yakıldığında yoğun enerjiler yanar ve karanlık yok olur.Birlikte  çalışmayı istediğiniz bir melek adını da mumun üzerine kazıyabilirisiniz, böylece ateşin gücü de artmış olur.
TUZ -toprak elementi: Toprak elementi ile yapılan çalışma , diğer elementlere göre biraz daha yavaş ve nazik seyreder.Tuz yoğun enerjileri yavaş yavaş emer ve onları temizledikten sonra dönüşmüş temiz enerji olarak geri yollar.Tuzu mekana serperek ya da bir köşeye bir tuz kabı yerleştirerek yapacağınız temizlik çalışmasında kullanabilirsiniz.
SU-su elementi: Enerjisel mekan temizliğinde en güçlü olan su elementidir. Kullanacağınız suya yapacağınız temizlikle ilgili bilgi yüklemesi yapmalısınız; bunu ya sözlü ya da bilgiyi bir kağıt üzerine yazarak ve su kabını da bir süre üzerinde bırakarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu bilgi yüklenmiş suyu mekana serptiğinizde, mekandaki enerjinin hafiflediğini fark edeceksiniz.
Bütün elementler birbiriyle bağlantılıdır , aynı zamanda  birbirinden bağımsızdır  ve birbirlerini kontrol  ederler. Ateşin havaya ihtiyacı vardır, toprak olmadan ateş olmaz,ateş ardında toprak bırakır ve toprağın su ile birleşmesi ile de yaşam oluşur. Enerji ile mekan temizliğinde enerjilerin olumluya dönüşmesi için her elementi kullanıyoruz.
SES-Enerji titreşimdir ve titreşim enerjidir.Bizler de titreşim olduğumuzdan titreşimlere tepki veririz. Sesi de enerjisel mekan temizliğinde kullanabiliriz bunu bir Tibet çanağı ya da vurmalı bir enstrüman  ile yapabiliriz. Çıkan ses ve titreşim mekandaki yoğun enerjileri bastıracaktır.
-MOR ALEV: Mor alev enerjisel mekan temizliğinde çok önemli ve çabuk sonuç veren ve güvenilir bir araçtır. Yaptığınız çalışmadan mor alevi çağırmak ve mekanın tamamını mor alevle hayal etmek yeterlidir. Mor alev yoğun enerjiyi dönüştürecektir.
-IŞIK SÜTUNU: Bir diğer kullanılabilecek etkili araç ışık sütunudur.Mekanda bulunan karanlık enerjileri ve ışığa kavuşamamış enerjileri çekip onların ışığa ulaşmasına yardımcı olur. Ya meleklerden bir ışık sütunu yaratmalarını isteyebilirsiniz ya da kendiniz tüm mekandan geçen yeri ve göğü birbirine bağlayan bir ışık sütunu hayal edebilirsiniz.Bu ışık sütununu evinizin ortasından geçen tüm olumsuz enerjileri çeken bir  spiral şeklinde de hayal edebilirisiniz.
-ENERJİ SEMBOLLERİ: Semboller güce sahiptirler.Hangi sembolleri kullanmak istediğiniz size kalmış.Reikiye uyumlanmış biriyseniz, cho-ku-rei sembolünü kullanabilirsiniz.
-ENERJİ SPREYLERİ:  Bu spreyleri elde edebilmek için damıtılmış suya,biraz alkole ve eterik yağlara ihtiyacınız olacaktır; ayrıca üzerine bastığınızda suyu püskürtecek bir şişe de gerekir.Hazırladığınız bu spreyi mekana püskürtebilirsiniz.
Derleyen: Sırma Belin
Georg Huber 'in ''Energetische Hausreinigung'' adlı kitabından derlemedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder