16 Kasım 2014 Pazar

Doğum tarihindeki şifre!..

 Doğum tarihinizdeki şifreye şaşacaksınız!

Rakamların büyüsüne inanır mısınız? Peki ya bütün hayatınızı şekillendireceğine? "Doğum tarihinizdeki şifreler" kitabının yazarı Nilda Ferhan Efeçınar, doğum tarihimizdeki kodun hayatımızdaki yerine işaret ediyor.

Doğum tarihinizdeki şifreye şaşacaksınız! Doğum tarihinizdeki şifreye şaşacaksınız! Doğum tarihinizdeki şifreye şaşacaksınız!


NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER- Kitabın en önemli özelliklerinden biri de, doğum tarihinizdeki kodu öğrendikten sonra yaşamınıza kendinizin yön vermesini sağlaması. Kendisi de matematikçi olan yazar, rakamların hayatımızdaki önemine dikkat çekiyor ve her kişinin kodundaki olumlu ve olumsuz özellikleri sıralıyor. Efeçınar bununla da kalmıyor, olumsuz özelliklerimizi olumluya çevirebilecek önerilerle de kitabını süslüyor.
Doğum tarihinizdeki şifre, şimdiden çok satanlar listesinde. Öyle ki, insanoğlunun yüzyıllardır en merak ettiği şey kendisi. Evet evet, hepimiz "en yakınımız" ve "en çok tanıdığımız" olmasına rağmen kendimizi merak ediyoruz ve kendimiz ile ilgili her bilgiyi mutlaka okumak istiyoruz. Nilda Ferhan Efeçınar, doğum tarihimizdeki şifreler isimli kitabını ilke kez İnternethaber'e anlattı.

dogum-sifre.jpgNeden böyle bir kitap yazma gereği duydunuz?ÇOCUKKEN DE RAKAMLARA MERAKLIYDIM

Ben çocukluğumdan beri insanların davranışlarını incelemeye meraklı bir yapıya sahibim. On iki yaşındayken bile okula giderken bindiğim otobüsteki insanların hangi mesleği yaptıklarını, evli olup olmadıklarını, nasıl bir yapıya sahip olduklarını, burçlarını vs. tahmin etmeye çalışırdım. On iki yaşındaki bir çocuk için bu durum normal değil elbette ancak gelecekteki işim için zihinsel yatırım yapıyormuşum. Bunun dışında yine aynı yaşlarda hatta daha da evveline dayanan zamanlarda astrolojiye merak salmıştım. 1980 dönemi öncesinde henüz Türkiye de Ephemeris (Astrolojik gök günlüğü) yokken Almanya da yaşayan dayımdan Ephemeris siparişinde bulunmuştum ve kendi kendime astroloji haritası çıkarmayı öğrenmiştim. Hatta ilerleyen yıllarda astroloji haritası çıkararak para bile kazanmıştım. Özetle hobilerim daha iler ki yıllarda mesleğime çok katkıda bulundu. 2004 yılından beri kişisel gelişimle ilgili pek çok çalışma yaptım. 2006 yılından itibaren de profesyonel olarak Kuantum Koçluk Eğitimleri veriyor ve Koçluk Seansları yapıyorum. Bana gelen danışanlarımın isim-soyadlarını ve doğum tarihlerini elbette ki alıyorum. Çalışmalarım esnasında önce aynı isim enerjisinde olanların benzer deneyimler yaşadıklarını ve davranış modelleri gerçekleştirdiğini fark etmiştim ve bu konula ilgili “İsimlerin Gizemi” adlı kitabımı yazmıştım.

BENİM HAYATIMIN KODU 28


KODUNUZU NASIL

HESAPLAYACAKSINIZ?

Doğum Tarihi şifresinde KOD hesaplaması nasıl oluyor, birkaç KOD örneği verebilir misiniz?O kadar kolay ki sadece toplayacaksınız, diğer numaroloji sistemlerindeki gibi toplamı tekrar toplamayacaksınız.

Öğneğin;

21.10.1968 doğumlu kişi
( 2+1+1+1+9+6+8 = 28 )
KOD 28’dir.

09.12.1999 doğumlu kişi
( 9+1+2+1+9+9+9 = 40 )
KOD 40’tır.

24.03.1976 doğumlu kişi
( 2+4+3+1+9+7+6 = 35 )
KOD 32’dir.

01.05.2000 doğumlu kişi
(1+5+2 = 8)
KOD 8’ dir. (Tulkus çocuklardan)

HANGİ KOD NE ANLATIYOR?

Kitabımda yer alan analizler çok uzun bu nedenle burada kısacık analizler yapabileceğim.
KOD 28’ler:
Olumlu Yönleri; Doğumlarıyla yüksek manevi enerjiler hediye edilmiştir. İnsanlığa faydalı olmak içi çalışırlar. Yaratıcı ve sanatçı olurlar. Uyum ve düzeni yaşamdaki ahengi severler. Çok yardımsever olurlar, sevgiye çok önem verirler ve empati yetenekleri çok gelişmiştir bu nedenle çok iyi bir eş ve iyi bir ortak olurlar. Adaletlidirler ve hakkı gözetirler. Güce hayrandırlar ve güç sahibi olduklarında bu güçlerini insanlık adına kullanırlar. Sezgileri yüksektir ve şifacılık enerjileriyle çevrelerine çok faydalı olurlar.
Olumsuz Yönleri; Fazla verici olup kendilerine haksızlık edebilirler. Fedakâr davrandığında hayal kırıklığına uğrarsa o kişilere bazen de hayata karşı geri çekilebilir ve duvar örebilirler. Otorite konumunda olanlarla anlaşamayabilir ve onlarla güç savaşına girebilirler. Hak ve adalet savaşlarında kendilerini yıpratabilirler.
En temel Korkuları ; Pişman Olma Korkusu, Değersizlik Korkusu, Otorite Korkusu, Güçsüzlük Korkusu, Rezil Olma Korkusu. Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.
Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;
· Sakin olmalısınız, içsel öfkenizi yönetmeli, iç enerjiniz yaratıcılığınızı kullanacağınız alanlara yönlendirmelisiniz. Olumlu alanlara yönlendirilmeyen iç öfke bağımlılık ya da kilo yapar bu konuya dikkat etmelisiniz.
· Ne çok alıcı ne çok verici olmalısınız. Kendi sınırlarınızı koruyup başkalarının sınırlarına da girmemelisiniz. Önce çok verici olup sonra kırgınlık yaşayıp geri çekilmek, karşınızdakine ters ve soğuk davranmak yerine başta dozuna göre vermelisiniz.
· İstediğinize “evet” istediğinize “hayır” diyebilmeli ve kendiniz için de başkalarından bir şey isteyebilmelisiniz. Sadece yapmak istediklerinizi yapmalı “ aman ayıp olur, el âlem ne der” gibi düşüncelerden uzak kalarak hiçbir şey için kendinizi mecbur etmemelisiniz.
· Yaratıcılık enerjinizi kullanmalı sanatla, dansla ve sporla ilgilenmelisiniz. Böylelikle bağımlılık enerjisinden kurtulup özgürlüğünüze sahip olabilirsiniz.
· Maneviyatınızı güçlendirmeli, kendinizi aydınlatıp şifalandırırken başkalarının da yaşamlarına ışık tutmalısınız.
Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;
· Ben kendime ve kendi yeteneklerime çok güveniyorum. Ben özgüven sahibiyim.
· Her zaman ve her durumda sakinim ve sağduyulu hareket ediyorum.
· Ben hoş görülüyüm ve herkesi olduğu gibi kabul ediyorum.
· Ben esnek bir yapıya sahibim ve yaşamda kendimi çok rahat hissediyorum.
· Bana armağan olarak verilen şifa enerjimi hem kendim için hem de başkaları için rahatlıkla kullanıyorum. Ben güçlü bir şifacıyım.
· Benim güçlü sezgilerim var ve ben güzel mesajlar alıyor, doğru yorumluyorum.
· Yüksek manevi güçlerimi kolaylıkla harekete geçiriyorum.
Enerjilerini yükseltmek ve kendilerini yapılandırmak için zikredecekleri Esmalar;” Ya Halim”, “Ya Kuddüs”, “Ya Kaviyy”, “Ya Selam” vs.
KOD 40’lar:

Olumlu davranışları;
Onlar bu dünyaya sanki başka bir dünyadan sevgi ve bilgelik getirmeye gelmiş gibidirler. Yaradan tarafından yüksek manevi enerjiler armağan edilmiştir. Çok iyi niyetli ve özel kişiliklerdir. Dünyanın çok güzel bir yer olmasına çalışırlar. Yardım etmeyi çok severler. Muhteşem hayal güçlerini kullanacakları mesleklerde çok başarılı olurlar. Sadıktırlar, eğlencelidirler, parlak ve pratik zekâlıdırlar. Analiz yetenekleri yüksektir. Sezgileri çok güçlüdür. Manevi değerleri yüksektir.
Olumsuz Davranışları; Dünya onlara çok acımasız görünebilir ve korkabilirler bu seferde hayal dünyalarına kaçıp orada yaşayabilirler. Kendileri çok güçsüz hissedebilirler. Kırılgan ve alıngan olabilirler. Dönem dönem de agresif davranabilirler. Sorumluluk alamayabilirler, işlerini erteleyebilirler. Odaklanma sorunları yaşayabilirler. Takıntıları olabilir, obsesif davranabilirler.
En temel Korkuları; Güvensizlik Korkusu ve özgüven eksikliği, Suçlanma Korkusu, Yetersizlik Korkusu, Güçsüzlük Korkusu, Başarı-Başarısızlık Korkusu, Çaresizlik Korkusu … Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.
Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;
· Öz disiplin sahibi olup kendi yaşamınızı planlamalısınız ve verdiğiniz kararları iradenizi kullanarak uygulamalısınız.
· Yapılacak olan işleri ya da sorumlukları gözünüzde büyütmemeli, hedefinizi küçük hedef parçalarına bölüp adım adım ilerlemelisiniz.
· Başarısız olmaktan korkup herhangi bir işe başlamaktan vazgeçmemeli, kendinize güvenmeli ve cesur olmalısınız. Ya da tam tersi sorumluluk almaktan kaçındığınız için başarılı olmayı ret etmemelisiniz.
· Hayal dünyanızı sadece projelerinizde ve olması arzu ettiğiniz durumların canlandırılmasında kullanmalısınız, gerçek yaşamdan hayal dünyasına kaçıp sığınmamalısınız.
· Yaşamınızın sorumluluğunu elinize almalısınız ve yaşamınızı siz yönlendirmelisiniz.
· Başkalarına verdiğiniz öğütleri önce kendiniz uygulamalısınız.
· Körü körüne inatçılık davranışınızdan vaz geçmelisiniz.
· Eleştirme, yargılama ve suçlama dilinden kendinizi çıkarmalısınız, kendinize ve başkalarına karşı hoşgörülü ve esnek olmalısınız. Siz suçlanmaktan da korkmamalısınız çünkü korktukça daha çok suçlanacağınız deneyimler yaşayabilirsiniz.
· Erteleme huyunuzdan vazgeçmeli her şeyi zamanında yapmalısınız.
Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;
· Ben kendime ve kendi yeteneklerime çok güveniyorum. Ben özgüven sahibiyim.
· Her zaman ve her durumda sakinim ve sağduyulu hareket ediyorum.
· Ben hoş görülüyüm ve herkesi olduğu gibi kabul ediyorum.
· Ben esnek bir yapıya sahibim ve yaşamda kendimi çok rahat hissediyorum.
Enerjilerini yükseltmek ve kendilerini yapılandırmak için zikredecekleri Esmalar; ” Ya Aziym”, “Ya Cebbar”, “Ya Kaviyy”, “Ya Muktedir” vs.
KOD 32:
Olumlu Yönleri; Yardım etmeyi insanlara faydalı olmayı isteyebilirler. Sorumluluk aldıkları zaman işlerini en güzel şekilde yerine getiriler. Huzurlu olmayı istedikleri için uyum sağlamaya çalışırlar ya da sağlıyormuş gibi görünürler. Macerayı ve özgürlüğü severler.
Olumsuz Yönleri; Ketum davranışlar gösterebilir duygu ve düşüncelerini saklayabilirler, içten pazarlıklı davranabilirler. Planlarını sessizce uygulayabilirler. Kendi istekleri ön planda olduğu için karşı tarafın duygu durumuna önem vermeyebilirler. Özgürlüklerine düşkün olmalarına rağmen kendilerini esarete alacak durumları yaratabilirler. Gerçek kimliklerini saklayıp rol yapabilirler. Arzuları için etik davranışları hiçe sayabilirler. Bunu da masumane bir tavırla yapabilirler. Maymun iştahlı davranabilirler.
En temel Korkuları; Esaret Korkusu (özgür olamama), Pişman Olma Korkusu, Sorumluluk Alma Korkusu, Kaybetme Korkusu, Anlaşılamama veya Yanlış Anlaşılma Korkusu. Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.
Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;
· Kendiniz olma özgürlüğüne sahip olmalısınız bunun için de olumlu dil kalıplarıyla kendi duygu ve düşünceleriniz ifade etmelisiniz.
· Ne çok alıcı ne çok verici olmalısınız. Kendi sınırlarınızı koruyup başkalarının sınırlarına da girmemelisiniz. Önce çok verici olup sonra kırgınlık yaşayıp geri çekilmek, karşınızdakine ters ve soğuk davranmak yerine başta dozuna göre vermelisiniz.
· Başkalarını kendinizden üstün görmemelisiniz. Kendinizi hiçe saymamalı kendinize değer vermelisiniz.
· Daha cesur olup arzu ettiğiniz yaşamı inşa etmelisiniz.
Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;
· Ben kendime ve kendi yeteneklerime çok güveniyorum. Ben özgüven sahibiyim.
· Ben kendimi her zaman ve her yerde özgür hissediyorum. Ben özgürüm
· Ben duygu ve düşüncelerim her zaman ve herkesin yanında olumlu dil kalıpları kullanarak ifade ediyorum
· Ben geleceğime güvenle bakıyorum
· Ben cesaretle yaşamı kucaklıyor ve özgürce yaşıyorum.
Enerjilerini yükseltmek ve kendilerini yapılandırmak için zikredecekleri Esmalar; “Ya Halim”, “Ya Kuddüs”, Ya Muhyi”, “ Ya Batın” vs.
KOD 8’ler:
Olumlu Davranışları: Bu gruptan daha çok sanatçılar, yazarlar, eğitmenler çıkabilir. Adaletli bir yapıya sahiptirler. Güce hayranlık beslerler ve kendileri güçlü bir pozisyona geçtiklerinde insanlığa faydalı hizmetlerde bulunurlar. Yüksek manevi güçlere sahiptirler. Bolluk ve bereket bilincindedirler. Etik değerlere sahip olurlar. Sayılan ve sevilen liderler olurlar.
Olumsuz Davranışları: Güçlü insanlara öfke duyarlar, kendilerini güçsüz görebilirler, manevi bağlarını koparabilirler, kıtlık bilincinde yaşayabilirler. Pişman olacakları davranışları yapabilir vicdan azabı çekebilirler.
En temel korkuları; Pişman Olma Korkusu, Değersizlik Korkusu, Değersizlik Korkusu, Değersizlik Korkusu, Otorite Korkusu, Güçsüzlük Korkusu… Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.
Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;
· Otorite ve güç konumunda olan kişilerle arkadaşınızmış gibi anlaşmalısınız.
· Başkalarını kendinizden üstün görmemelisiniz. Kendinizi hiçe saymamalı kendinize değer vermelisiniz.
· Bir gün siz güç ve nüfuz sahibi olduğunuzda baskıcı bir tutum sergilememeli adaletli bir yönetici ya da lider olmalısınız.
· Otorite ile anlaşmalı ve otorite konumuna geldiğinizde adaletli ve hoşgörülü bir yönetici olmalısınız.
· Herkesin gittiği yoldan değil cesur olup kendi inandığınız yoldan gitmeli ve fark yaratmalısınız.
Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;
· Otorite ile uyum içerisindeyim.
· Yüksek manevi güçlerimi kolaylıkla harekete geçiriyorum.
· Ben çalışmalarıma rahatlıkla odaklanıyorum ve dikkatimi veriyorum.
· Benim çok güçlü bir zihnim var.
· Ben her şeyi kolaylıkla öğreniyor, hafızama kaydediyor ve rahatlıkla hatırlıyorum.
· Tüm sınavlarımda kendimden sakinim ve kendimden eminim.
· Ben elimi attığım her işte kolaylıkla başarı yakalarım bunu biliyorum.
Enerjilerini yükseltmek ve kendilerini yapılandırmak için zikredecekleri Esmalar; “Ya Aziz”, “Ya Melik”, Ya Alim”, “ Ya Kaviyy” vs.

Sayılarla olan bağlantım yaşamımda 28 kodunun ne kadar çok var olduğunu fark etmemle başlamıştı 19 yaşları civarında. Doğum tarihimin kodu 28, annemle babamın evlenme tarihini kodu 28, telefonumda iki tane 28 var. Evlendiğim günün kodu 28, arabamı aldığım günün kodu 28, iki şirketimin de açılış tarihlerinin kodu 28, banka şube kodum 28, hesap numaram da 28 var, bunun gibi o kadar çok 28 var ki yaşamım da başlangıçta bunu söylediğimde bana gülen yakınlarım ilerleyen zamanda şaşkınlıkla karşılar oldular yaşamımdaki 28 leri isim analizleri hakkında çalışma yaptığım dönemde doğum tarihleri ile de inceleme yapmaya başlamıştım. Doğum tarihleri ilgili analizlerimin olgunlaşması için daha uzun süre çalışmam gerekti. Benim seans odam, aynı zamanda laboratuvarım. Kitabı yazmaya başlamadan önce tüm seans dosyalarını grupladım. Örneğin 28’ler, 40’lar, 35’ler, 19 lar vs. her seans dosyasını tekrar tekrar gözden geçirdim ve sonra benzer özelliklerini ortaya çıkararak analizlerimi yazmaya başladım.

BU DÜNYAYA NEDEN GELDİK?

Kitapta sadece analiz yok bence çok daha önemli başak bilgiler var mesela bu dünyaya hangi davranış modellerini, hangi düşünce sistemlerini değiştirmeleri gerektikleri, hangi korkularıyla yüzleşerek bu korkunun üzerinden gelmeleri gerektikleri de bulunmakta. Ayrıca sadece tanı koymak değil kitabın amacı çözüm de getiriyorum. Nasıl davranılmalı ya da davranılmamalar, hangi olumlamaları yaparak bilinçaltlarını kodlayabilecekleri ve hangi Esmaları kullanarak yaradılışlarında zayıf olan özellikleri güçlendirebilecekleri de bulunmakta. Pek çok kişi ben neden bu dünyadayım, neden aynı tarz olumsuzlukları yaşıyorum, benim amacım ne gibi sorular sorar kendine işte benim de bu kitabı yazmaktaki amacım bu soruları kendi analizlerime göre yanıtlamak oldu.
Bu kitabı yazmaya neden gerek duydum sorusuna dönersek bu analizlerimi, tespit ve çözümleri okuyucularımla paylaşmak istedim.
Doğum tarihinizdeki “Şifre”nin astroloji ile alakası var mı? Doğum tarihimiz “geleceğimiz” üzerinde etkili ise, doğum saati de bu etkiyi arttırmıyor mu?KİTABIMDA ASTROLOJİDEN FAYDALANMADIM

Astroloji ile ilgili pek çok kişilik çözümlemem olmasına rağmen “Doğum Tarihinizdeki Şifre” kitabımda astrolojiden faydalanmadım. Kitabımdaki çalışmam tamamen sayıların enerjileri ile ilgili olarak yapılan analizlerden oluştu. Astroloji ile doğum tarihinde “şifre” farklı bakış açılarına sahipler. Astrolojide yıldızların hareketleri, transitleri ya da birbirleriyle yaptığı açılar bize gelecekteki olasılıklarımızla ilgili ön bilgi verebilir. Bu bilgilere göre önlem alarak ya da atılım yaparak geleceğimizi yönlendirebiliriz. Doğum Tarihindeki “Şifre” bize gelecek bilgisi vermez, kişinin yaradılış özellikleri yani fıtratı hakkında ve neleri değiştirip ya da hangi tarz sınavlardan geçerek tekâmül edebileceği hakkında bilgi verir. Tamamen kişinin kendisini yapısını bilerek olumsuz yönlerini düzenleyip yeniden yapılandırması üzerine kurulu bir sistemdir. Gelecek hakkında olasılık bildirisinde bulunmadığı için doğum saatinin de doğum tarihi şifrelerinin analizi konusunda etkisi yoktur.
“Dünya sayıların gücü üzerine kurulmuştur” diyen Pyhhagoras (Fisagor) yüzyıllar önce mi bulmuştı sayıların insan üzerindeki etkisini? Bize ne anlatmak istedi?
"Matematik ve bilim dünyasında çığır açan Fisagor tüm evreni sayılarla anlıyor ve sayılarla anlatıyordu. Aynı zamanda kendisi bir insiyeydi ve kendi okulunda da insiyasyonlar gerçekleştiriyordu. Fisagor’a göre bir matematikçi olmak için hem madde âlemini hem mana alemini bilmek ve deneyimlemek gerekiyordu."

SAYILAR VE SEMBOLLERİN ÖNEMİ

"Dünya üzerinde var olan tüm insiyasyonlarda, ezoterik (batini) bilgiler ya sayıların altına ya da sembollerin altına yerleştirilmiştir. Sayılar ve semboller şifre olarak kabul edilmiştir. Görünenin ardındaki geçek yani maddenin ardındaki mana, saylar ve sembollerle günümüze kadar taşınmıştır. Kendisi gibi pek çok matematikçi ve bilim adamı aynı sayıların mana âlemleriyle ilgilenmiş ve evrenin gizemlerini sayıların altına gizlemişlerdir. Sayıların anlamı üzerindeki araştırmalar çok eskilere dayanır. Gelmiş geçmiş en eski uygarlıklar kendi dillerinde sayı sistemleri oluşturdular. Eski Mısır’da sayılar resimler şeklindeydi. Fenikeliler ilkel sayı formları kullandılar. İslamda ebced hesabını kullanırlar. Yahudiler ise Kabala öğretilerinde sayıların özel anlamlarını kullanırlar. Bu konu çok derin bir konu. Ezetorizmin derinliklerine yolculuk yapmak demek aylarca yıllarca konuşmak, uzun ve maceralı bir yolculuğa çıkmak demektir."
Doğum tarihimizdeki “Şifre” nedir, herkesin farklı mı şifresi vardır?HEPİMİZ BİR BİLGİSAYAR GİBİ DOĞUYORUZ
 
"Benim düşünceme göre bizler annemizin karnındayken yaklaşık üç aya kadar fabrikadaki bir bilgisayar kasası gibiyiz yani sadece donanımdan ibaretiz. Yaklaşık üç aylık dönemde bizlere bir işletim sistemi yükleniyor. Bu işletim sistemi dünyaya gelen herkesin dünyasal frekansları beyninde aynı şekilde algılamasını sağlıyor. Aslında dünyaya gelen her bireyin ortak bir dili oluyor bu sayede. Hepimiz kareyi kare, beyazı beyaz, silindiri silindir, ağacı ağaç, denizi deniz şeklinde algılıyoruz. Dünyaya gelmiş halimiz, bilgisayar satan bir mağazadan satın alınan bir bilgisayar gibi."

DOĞUM TARİHLERİMİZ SERİ NUMARASI GİBİ

"Bu bilgisayarı eve gelip açtığımızda içinde program yüklemeye yarayan bir işletim sistemi olduğunu görürüz. Bu işletim sistemi program yüklenmesini sağlayan bir çeşit yazılımdır. Üretilen her bilgisayarın belirli bir seri numarası olur. Bizlerin de seri numaraları doğum tarihlerimiz. Bazılarımız aynı seri numarasıyla doğmuş olsak da dünyaya geldiğimiz ev halkı yani ailemiz farklı oluyor. İçinde yetiştiğimiz ailelerimiz ya da ortam tarafından yaklaşık 6 yaşına kadar programlarla yükleniyoruz. Yani seri numarası aynı olsa da yüklenen programlarımız farklı oluyor. Bununla beraber aynı seri numarasını taşıyan bireylerin, kişilik özelliklerinin, korkularının, arzularının, ruhsal tekâmülleri için geçmeleri gerekli sınavların hemen hemen aynı olduğunu fark ettim. Ben bu şifrelere KOD numaraları adını veriyorum."
Doğum tarihimizdeki “Şifre” parmak izi gibi mi?
Tam anlamıyla parmak izi gibi değil. Parmak izi konumuna gelebilmesi için başka verilere de gerekiyor astrolojik haritası ve isim gibi. Bu üçünün birleşimi ile parmak izi konumun gelebilir. Bu geniş kapsamlı bir analizdir ve kişiye özeldir. Doğum tarihimizdeki “Şifre” parmak izinin bir kısmıdır.
Aynı doğum tarihindeki şifre koduna ait olan kişiler tamamen aynı yapıya mı sahip olurlar, kaç tane “Şifre Kod”u var?
"Bu sorunuza astrolojideki burçlar üzerinden örnekleme vererek yanıt vermeye çalışacağım. Özellikle astrolojide yer alan burçlar hakkında genelde şu şekilde sorular alıyordum; “ Ne yani dünyada sadece on iki grup insan mı var?” Her ne kadar birçoğu verdiğim yanıta rağmen materyalist bakış açılarını inatla sürdürseler de benim yanıtım şu şekilde oluyor; “ temelde evet on iki ana grup var ancak bir kişinin yıldız haritasında temel burcunun dışında pek çok planet var ve doğum haritalarında bunlar farklı farklı açılarda farklı farklı konumlanıyorlar dolayısıyla permitasyon hesabıyla sonsuz çeşit ortaya çıkıyor."
HİÇBİR İNSAN AYNI ANDA AYNI YERDE DOĞAMAZ

"Bu durum beyaz tabanlı bir elbisenin üzerine yapılmış sonsuz çeşitteki desenlere benziyor. Üzeri farklı renklerle bezeli beyaz elbise üzerinde ne kadar renk olursa olsun hepsi beyaz renkli elbisedir. Üzerinde farklı renk ve desenlerin olması elbisenin beyaz olduğu gerçeğini değiştirmez. Genellikle bu yanıtımın üzerine ikinci bir soru geliyor “ Ya ikizler, birebir aynımı, tanıdığım ikizlerden farklı olanlar var buna ne diyeceksin?” bu soruyu da şu şekilde yanıtlıyordum “ . Hiçbir insan aynı anda aynı yerde doğamaz. İkiz olursa aralarında mutlaka dakika farkı olacaktır. Aynı yerde ama aynı zamanda değil. Bir dakikada astronomik anlamda pek çok planet yer değiştirip birbirleriyle farklı açılar yaparlar. Aynı salisede doğan bebeğin anneleri farklı yerde oldukları için aynı anda doğanlar aynı yerde doğamazlar. Doğuran annelerin arasında bir metre bile olsa planetlerin iz düşümü farklı olacaktır. Bu nedenle bu güne kadar aynı salisede aynı yerde doğan hiç kimse olmamıştır. Tüm bunların dışında her planetin bize göre hem olumlu hem olumsuz davranışları ortaya koymamızı sağlayan enerjileri mevcut mesela akrep burcu insanları için bazı kişiler çok katı ve acımasız derken bazıları yumuşak ve merhametli yorumunu yapabilir. Her ikisi de doğrudur çünkü bir akrep her iki özelliği de taşır. Büyüme esnasında hangi yönünü geliştirirse davranış modelleri de seçtiği yönüne göre şekillenir. Bu katı davranan bir akrep burcu kişisinin merhametli olmadığı anlamına gelmez sadece o yönünü beslemediği anlamına gelir."

DÜNYADA 45 GRUP İNSAN VAR
"Doğum tarihi şifresine gelince şu ana kadar dünyaya gelen 45 adet şifreye ait insanalar bulunmakta. Bunlar içerisinde 8 şifre grubuna mensup kişiler 2000 yılı sonrasında dünyaya giriş yaptılar. 2000 yılı öncesinde ise 37 şifre grubuna sahip insanlar vardı. Astroloji ile ilgili benzer soruyu doğum tarihi “Şifre” analizinde de alıyorum. Bana “ne yani tüm dünya da 45 grup insan mı var?” sorusunu yöneltiyorlar. “ Evet, doğum analizi planına göre 45 grup insan var aynı beyaz elbise misali tabanı aynı olan bu kişiler üzerlerindeki desenlerle milyonlarca çeşit oluşturuyorlar. Üzerlerindeki desenler farklı olsa da tabanları aynı renk yani yine hepsi beyaz elbise” Ya da tabanları mavi olan üzerinde rengarenk desenler bulunan mavi elbiseler. Desenler elbisenin taban rengini yani ana halini değiştirmiyor sadece farklılaştırıyor. İncelediğiniz de doğum analizlerinde de görebileceğiniz gibi her doğum kodunun hem olumlu hem de olumsuz davranış modelleri söz konusu. Mesela 22’ler kendilerini hiçe sayarcasına fedakârlık yapabilecekleri gibi, başkalarının haklarına önem vermeksizin alıcı ve bencil de olabilirler. Her iki davranış modelini de içlerinde barındırırlar. Hangi davranış modelini kullanırlarsa o şekilde algılanırlar. Bu onların 22 olmadığı anlamına gelmemektedir. Biri fedakâr 22 olurken diğeri bencil 22 olabilir ama bu durum ikisinin de 22 planında olan alma- verme dengesini kurma üzerine geçirecekleri tekâmül sınavını değiştirmiyor."
Eğer bizim doğduğumuz gün karakterimizi belirliyorsa karakterimizi değiştirmek mümkün mü?
SINAVIMIZ ZAYIF YÖNLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEKTİR

"Elbette mümkün, zaten bunun için dünyaya geldik, yaradılış özelliklerimizdeki olumsuz yönleri olumluya dönüştürmek ve korkularımızdan arınıp güven ve teslimiyet duygu durumuna geçmek ve Allah’ın istediği gibi onurlu ve güçlü varlıklar olmak için. Sınav zayıf olan yönlerimizi güçlendirmek olduğu için önce bize olumsuz yönlerimiz fark ettirilmelidir ki neden sınava gireceğimizi bilebilelim. İş önce zayıf yönlerimizi deneyimleyeceğim ebeveynlerin seçilmesiyle/seçmemizle başlar."

AMAÇ, SORUNLA TANIŞIP ONU DEĞİŞTİRMEKTİR

Bize görevli olarak öyle bir baba verilir ki otorite korkusuyla tanışırız, güç ve hak savaşı içerisine gireriz. Özellikle kodunda 8 olanlar bu tarz deneyimlerle karşılaşırlar. Ya da öyle bir anne verilir ki (ya da seçersiniz ki) size dünyanın tehlikeli bir yer olduğunu söyler ve sizi sürekli korumaya çalışır dış dünyadan, biz de güvensizlik korkusuyla, evhamla tanışırız. Genellikle doğum kodu 7 olanlar bu tarz deneyimler yaşar. Amaç sorunla tanışıp onu değiştirmektir. Kodunda 8 bulunanlar güç savaşından vazgeçmeyi ve otoriteyle geçinebilmeyi ya da hoşgörülü bir yönetici olmayı öğrenmelidir. Kodunda 7 olanlar ise başkalarına ve yaşama güvenebilmeyi öğrenmelidirler. Önce sorun bize tanıtılır ki yaradılış özelliğimizdeki zayıflıkla tanışalım sonra o zayıf ya da olumsuz davranış modelimiz düzeltebilelim."
Kitabınızda her şifre kodunun altında olumlama önerilerinin dışında bir de Esmaları vermişsiniz, Esmalarla olumsuz özelliklerimizi olumluya çevirebiliyor muyuz?BİZİM KODLARIMIZ ESMALARDAN İBARET 
"Bence kesinlikle evet, çünkü bizim kodlarımız Esmalardan ibaret. Bazı kişiler çok merhametli olurken bazıları merhametsiz olabiliyor, bazıları yüksek iradeye sahipken başka birileri zayıf iradeye sahip oluyor. Başka birileri çok cesur olurken bazılarımız da korkak olabiliyoruz. Her birimizde Allah’ın bize kodladığı sıfatlar vardır. Ama bazı sıfatların dozu birimizde olması gerekli konumdayken bazı sıfatlarımızın dozu daha az olabilir. Biz bizde az olan olumlu kodları Esmaları zikrederek güçlendirir ve kendimizdeki gücü ortaya çıkarabiliriz. Bu çok geniş bir konu o yüzden ilgilenenler “ Esmaların Gizli Hazinesi” kitabımdan faydalanabilirler."
Bu hesaplamayı yaparken cinsiyet önemli mi?KOD HESAPLAMASINDA CİNSİYETİN ÖNEMİ YOK 
Hayır hesaplamada da analizde de cinsiyetin önemi yoktur. 40 koduna sahip bir kadın da, bir erkek de işlerini erteler. Kadın olsun erkek olsun duygusal bağ kurmaktan hayal kırıklığına uğramak adına korkar.
Son olarak 2000 li yıllardan sonra 8 yeni Kod’un da dünyaya giriş yaptığını söylemiştiniz. Bu yeni 8 kod hakkında biraz bilgi verir misiniz?TULKUS ÇOCUKLAR DÜNYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 
Bu 8 kod dünya üzerinde daha önceden hiç var olmadılar. Reenkarnasyon anlamında demiyorum fıtrat, karakter daha doğrusu yazılım olarak hiç var olmadılar. Yepyeni yeni yazılımlar ve bizim yazılımımızdan farklılar. 2000 den sonra her gelen çocuk bu yeni KOD’lara sahip değil bazıları eski KOD’ları sürdürüyorlar. Ben yeni yazılımlara “TULKUS” lar diyorum. Çok özel bir yazılımları var daha henüz onları çok iyi tanımıyoruz ama ortak özellikleri eski sistemi değiştirip yeni bir sistem getirmek. Gerçek anlamda insan olmanın özelliklerini taşıyan özel kişiler TULKUS’lar. İlerleyen dönemde onların dünyamız üzerindeki yarattıkları etkilere tanık olacağız. Onların gelişi yaşadığımız dünya adına çok umutlandırıyor ve çok heyecanlandırıyor. Kitabı okuyanlar kimlerin TULKU olduğunu görebilecekler ve gelecekte onların yaptığı olumlu güzellikleri takip edebilecekler.

Sadece analiz yapmıyor olmanız ve çözüm sunuyor olmanız da hoş olmuş. Peki bu olumlamalar ve Esmalar hakkında ayrıntılı bilgileri bu kitapta bulabilir miyiz?
Çok teşekkür ederim amacım her zaman tanı koyup çözüm üretmek olmuştur. Bu kitapta bu bilgiler kısıtlı tabi ki onları da yazsaydım 1000 sayfalık bir kitap olurdu herhalde. Okuyucularımız, Esmalar hakkında daha detaylı bilgiyi” Esmaların Gizli Hazinesi”, olumlamalar hakkındaki daha detaylı bilgiyi ise “Bilinçaltının Büyüsü, Kelebekleri Özgürleştirmek, Kuantum Sıçraması” kitaplarımda bulabilirler. Ayrıca inşallah Ekim sonunda “2014 Enerjileri ve Olumlamalar” Ajandam çıkıyor. Ajandada haftanın enerjileri ve olumlamaları olacak ilgilenenlere önceden duyurmuş olayım.

ÜNLÜLERİN KODLARI
Ünlülerden birkaç tanesinin KOD analizini yapabilir misiniz?
Analizlerim 3- 4 sayfa sürüyor bu nedenle bu röportajda kısa ve öz olarak birkaç analiz yapabilirim.
Halit Ergenç KOD’u 24
Başka insanlara destek olmaya özen gösteren, yardımsever ama aynı zamanda mesafesini de koruyabilen bir yapıya sahip. Son derece şanslı olup olası problemli durumlardan bile şansıyla kurtulabilen bir enerjiye sahiptir. Aşk ve para enerjilerini kendisine kolaylıkla çekebilen doğal manyetik bir gücü bulunmaktadır. Gerçi kendisinin yaşam sınavı da bu alanlardan gelebilir. Zevklerine aşırı düşkün olur ve ben merkezli davranırsa yaşam onu artık desteklemeyebilir. Bu plana sahip tüm kişilerin bu konuya özen göstermesi gerekmektedir. Bir diğer özen gösterilmesi gerekli konu ise işleri erteleme davranış modeli olabilir. Gerçi genellikle şansı kendisini destekler ancak her ne olursa olsun ertelemeleri az da olsa işlere ya da ilişkilere zarar verebilir. Çevresi tarafından çok sevilir ve sayılır, üst düzey kişiler tarafından elinden tutulup yükseltilebilir. Vizyoner bir yapısı vardır başka insanların öngöremediği projeleri öngörebilir eğer ertelemez ve zamanında projeleri hayata geçirirse elini attığı her işte çok daha büyük başarılara sahip olacaktır. –meli, -malı ları (böyle yapıl-malı, ya da böyle yapılma-malı gibi) olabilir kuralcı ve mükemmeliyetçi davranışlar sergileyebilir. Karşı cinsin el ve ayaklarının güzel olmasına özen gösterir. Öncelikle söyleyeyim Halit Ergenç böyledir demiyorum ancak genellikle ayak fetişistleri bu plandan çıkarJ ….Daha çok şey söyleyebilirim ama röportaj çok uzun olurJ
Gülse Birsel KOD’u 23
Bu koda sahip olanların genel yapılarında yaşamı –ti ye alma, esprili olma yetenek ve davranış modeli bulunmaktadır ve Günse Birsel de bu KOD’a en uygun örneklerden biridir. Bence tüm kodlar içerisinde en şanslı kodlardan birine sahip Günse Birsel. Yetenek, sanat ve mizah anlayışı çok gelişmiş olduğu için doğal olarak şöhret kapıları açılır. İkili ilişkilerinde biraz kaprisli olabilir, ilgiyi genelde karşıdan bekleyebilir, ilgi görmediğinde alınganlık yaşayabilir ancak bu duygu durumunu belli etmemeye özen gösterebilir. Özgürlük en önemli kriteri olabilir, kendi olma özgürlüğüne ulaşmış çok güzel bir örnektir Gülse Birsel. Bu KOD’un sınavı şansın getirdiği konfor alanında maddeye çok bağlanırsa maneviyatını kaybedebilir. O zaman kendisine armağan olarak verilen yetenek ve şans enerjisi kendisinden gidebilir. Çok esprili, konuşkan, hazır cevap, neşeli olmasının yanın da aslında duyguları konusunda son derece ketum olabilir. Gerçek hislerini gizlemesini çok iyi bilir. Yaşamında en önemli değer özgürlüktür.
Ceyda Düvenci KOD’u 35
Bu koda sahip olan kişilere olduğu gibi Ceyda Düvenci’ye de çok nazar değebilir. Yaratıcılık ve sanatçılık yeteneklerinin yüksek olduğu bir KOD ile doğduğu için çok başarılı bir oyuncu olmuştur kendisi. Karşı taraftan ilgi beklentisi ve alınganlığı olabilir. İlgiyi hep karşıdan beklemek ilişkilerinde zara verebilir. Kontrolcü olabilir ve kendi kendine stres yaratabilir. Güç ve otoriteyle ya anlaşamaz ya da kendisi güç ve otorite olmak arzusunda olabilir. Özgür olmak arzusunda olmakla beraber kendisini özgür bırakamayacak koşulları kendi yaratabilir. Sorumluluk istemezken daha çok sorumluluk yükleneceği durumlar içerisinde bulabilir kendisi. İkna yeteneği yüksektir. Analitik zekâya sahip olduğu için planlama ve organizasyon konusunda da başarılıdır. Hayal gücü son derece kuvvetlidir.
Melek Baykal KOD’u 34
Mahremiyet çok önemli olduğu için yakınlık çemberi çok dar olabilir. Herkesle çok güzel iletişim içerisinde olur ancak gerçek anlamda yakın olduğu kişiler çok az olabilir. Belki çok yakınları bile sırlarını ve iç dünyasındaki gerçek duygularını bilemeyebilir. Güven konusu temek çalışma konusudur. Dış dünya kendisine tehlikelerle dolu gelebilir ve çok dikkatli hareket etmeye özen gösterebilir. Özü muhteşem iyidir küçük ve naif bir kız çocuğu vardır içeride ve daima onu korumaya özen gösterir. Güven konusundaki tedirginliklerinden dolayı gerçek anlamda kalp bağı kurmaktan kaçınması ikili ilişkilerinde problem yaratabilir. Başkalarına belli etmemeye özen gösterdiği takıntıları ve korkuları olabilir. Kendisine ait olanı paylaşmak istemeyebilir ancak bununla beraber son derece yardımseverdir, hümanisttir, derin düşünür ve çok duyarlıdır. Alıngan ve kırılgan olabilir. Gerçi hepsi bir yana gerçekten içeride melek gibi bir yüreğe sahiptir
Fatih Terim KOD’u 32
Başta pek 32 Kod’una ait olacağını düşünmediğim bir kişi Fatih Terim. Ben de biraz şaşırdım başlangıçta ama analiz esnasında onun gerçek bir 32 olduğunu da fark ettim. Çünkü 32 Kod’u çok agresif değildir ama iyi rol yapar. Belki de agresif görünme konusunda da rol yapmaktadır. Sert ve mesafeli görünüşüne rağmen aslında çok merhametlidir. İş yaşantısı uğruna merhametini belki törpülemiş olabilir bunun yanı sıra çocuklara karşı çok merhametli olduğunu düşünüyorum. Kadınların çok beğendiği ve sevdiği bir KOD’a sahip Fatih Terim. Yüksek cazibeli ve karizmatik bir enerjiye sahiptir. Soğuk ve mesafeli görünümün altında yatan eğlenceyi seven bir çocuk bulunmaktadır. Son derece hoş sohbet ve espridir. İşini titizlikle yapar. Ketumdur. Ser verip sır vermez. Duygularını dışarıya asla belli etmez çünkü dış dünyaya karşı güvensizlik duyar. Son derece başarılı bir stratejisttir. Her şey bir yana onun için de özgürlük en temel arzudur ancak kendi kendini esir edeceği iş ve eşler seçebilirJ
Çağla Şikel KOD’u 29
"Bu Koda sahip olanlar pek çok konuda yeteneklidirler ancak genellikle eyleme geçme konusunda dış motivasyona gereksinim duyabilirler. Bu durum kariyerlerinin başlangıcında böyledir sonradan özgüvenleri yerine tam olarak oturur. Pek çok konuda yetenek sahibidirler, Çağla Şikel’in de çok yönlü olduğunu düşünüyorum. Analitik bir düşünme sistemi olduğu için doğru strateji belirleyebilirler. Tek handikabı harekete geçme konusunda ataletsizliği olabilir. Bir kere harekete geçtiler mi başarıyı kesinlikle yakalarlar. Pek çok konuda ödül alabilecek yüksek bir enerjiye sahiptir. Çok yüksek bir cazibeye ve ışığa sahiptirler. Pek çok erkeğin Çağla Şikele aşık olduğuna eminim. Yaydığı güçlü manyetik enerjiyle herkesi kendisine hayran bırakır. Bu doğuştan gelen bir cazibedir. İkili ilişkilerinde kuşkucu davranabilir, kontrolcü, mükemmeliyetçi olabilir bu davranış modeli hayal kırıklığına uğrama ihtimalini arttırabilir. Öyle ya da böyle tüm yaşamı boyunca cazibesiyle ışıldayacaktır."
Beyazıt Öztürk KOD’u 31
Beyaz’ın annesine olan düşkünlüğünü bildiğim için söylemiyorum ancak 31 KOD’ una sahip olan kişiler çekirdek ailelerine özellikle de annelerine çok düşkün olurlar. Aile kavramı her şeyden önce gelir. Yaşamın da bir ya da iki kez gerçekten kalp bağıyla âşık olmuştur Beyaz, çünkü bu kod genellikle zor âşık olur. Âşık olduğunda ise sevdiğine son derece sadık olur bunun dışındaki durumlarda çok sadık olabileceğini düşünmüyorumJ Karşısındaki kadının güzelliğinden çok zekâsından ve düşünce şeklinden etkilenir. Farlı düşünen ve zeki olan kadınlardan hoşlanacaktır. Evet seks önemlidir ama onun için seksten daha önemli değerler vardır. Ailevi değerlere önem veren, saygılı, akıllı ve zeki olan, iletişim konusunda başarılı olan bir kadın onu daha çok etkiler. Aile kurumu onun için çok önemli olduğundan ailesine alabileceğinden emin olduğu bir kız olana kadar evlenmeyebilir ya da hiç evlenmez. Eski dostluklara önem verir. Bildiğimiz için söylemiyorum ancak bu koda sahip olanlar çok esprilidirler ve her şeye vereceklere bir cevapları mutlaka vardır. Etik değerler ve saygı son derece önemlidir. Güvensizlik duygusu yaşayabilir, olaylar esnasında aklına olası en olumsuz senaryo gelebilir. Yine de durumu espriye vurabilme yeteneklerini yitirmezler.
Ali Kırca KOD’u 33
Ali Kırca’nın özet olarak kendisinin çok çalışkan, iş odaklı, parlak ve pratik zekâlı, akıllı, hazırcevap bir yapıya sahip olduğunu görüyorum. Kimi zaman kendisini yorgun düşürecek kadar çok çalışabilir. Sabah 9.00-akşam 17.00 çalışma şekli yapısına uygun olmayabilir. Kendi çalışma saatlerini kendi ayarlar. Projelerini geceleri üretebilir bu nedenle uyku düzeni bozulabilir. Bununla beraber zihnini dinlendirmek için başkalarından daha çok uykuya gereksinim duyabilir. Muhteşem bir vizyona sahip olduğu için ileri görüşlü projeler üretir. Çok güçlü bir organizasyon yeteneğine sahip olduğundan ürettiği projeleri kolaylıkla hayata geçirir ve görev dağılımı mükemmel yaparak ekibini son derece sağlıklı yönetebilir. İkna kabiliyeti çok yüksektir. Yenilikçi ve fark yaratan bir düşünme sistemine sahiptir. İş odaklı bir yapısı olmakla beraber ailesine de önem verir ve onlara da zaman ayırmaya özen gösterebilir. Kolay bir insan olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü ileri düzeydeki kontrolcülüğü, mükemmeliyetçiliği ve bu durumların oluşturduğu eleştirici tavrı kendisini ve çevresini yorabilir. İş yaşantısı esnasında gergin bir atmosferi olabilir ve çevresindekiler kendisinden çekinebilir. Bazen de sakin ve soğukkanlı bir görünüm sergiler ancak iç dünyası genellikle sabırsızdır. Duygularını saklamaya özen gösteren ketum bir yapıya sahip olabilir. Bu durum iç dünyasında bastırılmış öfkelere sebep olabilir. Gerçek duygularını ifade edemediği takdirde ruhsal sıkışmışlık durumu yaşayabilir. İlgiyi genellikle karşı taraftan beklediği için bazen ikili ilişkilerinde problem yaşayabilir. Tüm kararlarını saf mantıkla verebilir bununla beraber yaradılıştan verilen sezgi yeteneğini de devreye alıyorsa hemen hemen tüm kararları isabetli olabilir.
Bildiğim kadarıyla siz kişiye özel analiz de yapıyorsunuz, bu analizleri neye göre yapıyorsunuz?
Kişiye özel analizlerde kişinin isim ve soyadının enerjileri de inceleniyor. Bu nedenle daha özel bir analiz çıkmış oluyor. Dileyenler “ İsimlerin Gizemi” adlı kitabımdan isim analizi için faydalanabilirler ya da tam analiz için benim web sayfamı ziyaret edebilirler. Analiz yaptırmak ve kitaplarıma ulaşmak isteyenler için web sayfalarım; www.nildaferhanefecinar.com ve www.arsyayinlari.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder