22 Mayıs 2014 Perşembe

İNSANCA DÜŞÜNMENİN VE DAVRANMANIN ON KURALI!..


İki büyük yalan var, İnanç ve duygu yalanı.
1. Evren, geçmişi on üç, geleceği sekiz milyar yıl olan ” kör Bir Saatçı ” dır. Durmaksızın devinir, büyür ve gelişir: yavaşlatmak, hızlandırmak ya da durdurmak imkansızdır.
2. Tevrat ve İncil’de sözü edilen Adem’in doğum tarihi, Sümerlerin çivi yazısını kullanmalarından bin yıl sonra İsa dan önce : 29 Ekim 4004
3- Adını Aristo’nun koyduğu yörüngeye Karl Marx’ın oturttuğu sonsuzluğun içinde anlamı olan Evrenin tek gezegeni Felsefedir.
4-Her İnsan Davranışlarını biçimlendiren düşüncelerin üretildiği zamana aittir.
5- Yaşamınızda şiir ve mizah yoksa evrenin terazisi insan olarak sizi eksik tartacaktır. Bilim ve teknoloji, insan davranışlarını değişime uğratamaz; onu başarabilen tek şey, sanatın büyüsüdür.
6- Davranışlarınızı diyalektik bir düşünce yapısı biçimlendirmiyorsa yolunuz geçmişin karanlık ve çıkmaz sokaklarına doğru gidiyordur.
7- Daha büyük bir gelecek olmasa hayat gülünç olurdu. İnsanoğlu birkaç milyar yıl sonra üretim gücüyle ve emek birikimiyle yer yüzünde cennet gibi bir dünya yaratacaktır.
8- Metafizik 21 milyar yıllık evren şeridinde bir sinek pisliği kadar yer işgal edecektir.
9- Doğadaki olayların, bilimsel olguların ve bütün sosyal olayların oluşumunda en az 40 neden vardır.İlk beş nedeni yalnız dahiler kavrayabilir…Newton, Karl Marks. Lev Tolstoy, Einstein…
10- Felsefenin ölümüne ağıt :
İnsan düşüncesinin yaratma gücü
bir gün Felsefeyi bile
güneşte kavrulmuş yılan derisine çevirecektir.
SEVİŞMEDİĞİM GÜN ÖLÜRÜM / S. 39

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder