5 Nisan 2014 Cumartesi

YAVAŞ YE... AĞIR AĞIR ÇİĞNE.... HEMDE KILO VER!


...
“Yavaş yemek ve iyi çiğnemek, hem iyi bir sindirimin hem de kilo kaybının vazgeçilmezidir. Az yiyin, günde iki kez yiyin. Çok sık ve az az gibi lafları bir yana bırakın, Kaliteli Yaşalın!
.
Öncelikle yediğiniz besinleri fazla çiğnemenin size daha fazla lezzet sağladığını söyleyebilirim, bunun sonucu olarak bu durum sizin daha az yemek yemenizi sağlar. Bu da psikolojik olarak sağlanan faydalı kısmıdır.
Yemekleri fazla çiğnemediğinizde; büyük lokmalar bakterilere, şişkinliğe ve gaza neden olur, ayrıca fazla çiğneme sindirimi kolaylaştırır, tükürüğün içerisindeki enzimler sindirime yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra yavaş ve fazla çiğneyerek yemek yemenin en önemli faydalardan biride fazla çiğneme öncelikle beyni, daha sonra da mide ve bağırsakları sindirim işlemine başlatması daha erken şekilde daha fazla uyarmasıdır. Bu şekilde hem yavaş yer, hem de fazla çiğnerseniz hem sindirim sistemi daha çabuk uyarılacak, böylece toklu hissi daha çabuk beyne ulaşacaktır. Sizde yavaş yediğiniz için daha az yemek yiyerek doyacaksınız.”
.
“UZUN YAŞAMANIN SIRLARINDAN...
Belirli zamanlarda "lavman" yapınız. Lavman'ı hangi zamanlarda yapacağınız hususunda Maranki Kozmik Yaşam Merkezlerindeki uzmanlardanda yardım alabilirsiniz. Ayda bir ishal edici bir şey al, yılda bir kan aldır. Çok üzüntü ve çok şiddetli sevinç zararlıdır, kanı pıhtılaştırabilir. Boş durmamalı, bir işle meşgul olmalıdır. Atalarımız demiş ki: Ayağın sıcak tut, başını serin, Bir işle meşgul ol, düşünme derin.
Hastalığa sebep olan şunlardan sakınmalıdır: Gece az, gündüz çok uyumak, Tok iken yemek yemek, İdrarını tutmak. Sık cinsi münasebette bulunmak.
Su içerken şu zamanlarda su içmemelidir: Hamamdan çıkınca, uykudan uyanınca, cimadan sonra ve terli iken. Aç karna su içmemelidir. Suyu yavaş yavaş emerek içmelidir. Suyun hepsini bir solukta içmemelidir. Üç nefeste içmelidir. Soluğu suya değil, bardağın dışına vermelidir. Çok soğuk içmemelidir. Gece uykudan uyanınca su içmek sağlığa zararlıdır.
Ayakta ve yürürken yememelidir. Hadis-i şerifte, (İnsan kalbi, tarladaki ekin gibidir. Yemek, yağmur gibidir. Fazla su, ekini kuruttuğu gibi, fazla gıdâ kalbi öldürür.) buyuruldu. Çok yemek, hastalıkların başı, perhiz ederek az yemek ilâçların başıdır.
Midenin üçte biri yemeklere, üçte biri içeceklere ayrılmalıdır. Üçte biri hava payı olarak ayrılmalıdır. Yemekten sonra dişleri misvak ile temizlemek sünnettir. Maranki'nin Mesvaklı, propolisli, çay ağacından diş macununuda önerebiliriz veya buna benzer macunlar kullanınız. Az yemeli ve az uyumalıdır. Tok olarak yatmamalıdır. Hadis-i şerifte, (Tok olarak yatmayın, kalbiniz katılaşır) buyuruldu.
Gül koklarken: Gül koklayınca, salevat-ı şerife getirmelidir. Çünkü, Peygamber efendimizin mübarek teri, gül gibi kokardı. Hadis-i şerifte, (Üç şey, bedeni besler: Güzel koku, yumuşak kumaştan güzel elbise ve bal yemek) buyuruldu.
Unutkanlığa sebep olan şeyler: Kötü kokulu şeyler yemek, Çok aç durmak, hep tok durmak, Çok üzülmek, İşlerin dağınık olması, İdam edilene bakmak, mezar taşlarını okumak, Durgun suya bakmak, afyon gibi uyuşturucu kullanmak unutkanlığa sebep olur. Beyin kontrolüne maruz bırakacak uyuşturucu etkili müzik, elektromanyetik araçlar, ışıklı odada uyumak. Prizlerde elektrikli araçlar bırakmak. Temiz çevrede olmamak, EMÜLGATÖRLÜ yiyecekler yemek (Beyaz Ölüm Kitabımızda daha geniş bilgiler var.)
Zihni açan ve unutkanlığı gideren şeyler: Kereviz, kuru üzüm, çörek otu, bal, Badem yemek, başı gül yağı ile yağlamak, misk ve karanfil kullanmak, Öd buharı ve kimyon unu koklamak zihni açar ve unutkanlığı giderir. Burcunuzda göre taş ve koku kullanmak. ( Daha geniş bilgiyi, Şifalı Taşlar Kitabımızda, Şifalı Yemekler Kitabımızda bulabilirsiniz.)”
.
Yemek ve Mama Tariflerinin, En ucuz ve en doğrusunu:
Ahmet&Elmas Maranki'nin ŞIFALI YEMEKLER KITABINDA BULABİLİRSİNİZ....
YAVAŞ YE...
AĞIR AĞIR ÇİĞNE.... HEMDE KILO VER!
...
Yavaş yemek ve iyi çiğnemek, hem iyi bir sindirimin hem de kilo kaybının vazgeçilmezidir. Az yiyin, günde iki kez yiyin. Çok sık ve az az gibi lafları bir yana bırakın, Kaliteli Yaşalın!
.
Öncelikle yediğiniz besinleri fazla çiğnemenin size daha fazla lezzet sağladığını söyleyebilirim, bunun sonucu olarak bu durum sizin daha az yemek yemenizi sağlar. Bu da psikolojik olarak sağlanan faydalı kısmıdır.

Yemekleri fazla çiğnemediğinizde; büyük lokmalar bakterilere, şişkinliğe ve gaza neden olur, ayrıca fazla çiğneme sindirimi kolaylaştırır, tükürüğün içerisindeki enzimler sindirime yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra yavaş ve fazla çiğneyerek yemek yemenin en önemli faydalardan biride fazla çiğneme öncelikle beyni, daha sonra da mide ve bağırsakları sindirim işlemine başlatması daha erken şekilde daha fazla uyarmasıdır. Bu şekilde hem yavaş yer, hem de fazla çiğnerseniz hem sindirim sistemi daha çabuk uyarılacak, böylece toklu hissi daha çabuk beyne ulaşacaktır. Sizde yavaş yediğiniz için daha az yemek yiyerek doyacaksınız.
.
UZUN YAŞAMANIN SIRLARINDAN...
Belirli zamanlarda "lavman" yapınız. Lavman'ı hangi zamanlarda yapacağınız hususunda Maranki Kozmik Yaşam Merkezlerindeki uzmanlardanda yardım alabilirsiniz. Ayda bir ishal edici bir şey al, yılda bir kan aldır. Çok üzüntü ve çok şiddetli sevinç zararlıdır, kanı pıhtılaştırabilir. Boş durmamalı, bir işle meşgul olmalıdır. Atalarımız demiş ki: Ayağın sıcak tut, başını serin, Bir işle meşgul ol, düşünme derin.

Hastalığa sebep olan şunlardan sakınmalıdır: Gece az, gündüz çok uyumak, Tok iken yemek yemek, İdrarını tutmak. Sık cinsi münasebette bulunmak.

Su içerken şu zamanlarda su içmemelidir: Hamamdan çıkınca, uykudan uyanınca, cimadan sonra ve terli iken. Aç karna su içmemelidir. Suyu yavaş yavaş emerek içmelidir. Suyun hepsini bir solukta içmemelidir. Üç nefeste içmelidir. Soluğu suya değil, bardağın dışına vermelidir.  Çok soğuk içmemelidir. Gece uykudan uyanınca su içmek sağlığa zararlıdır.

Ayakta ve yürürken yememelidir. Hadis-i şerifte, (İnsan kalbi, tarladaki ekin gibidir. Yemek, yağmur gibidir. Fazla su, ekini kuruttuğu gibi, fazla gıdâ kalbi öldürür.) buyuruldu. Çok yemek, hastalıkların başı, perhiz ederek az yemek ilâçların başıdır.

Midenin üçte biri yemeklere, üçte biri içeceklere ayrılmalıdır. Üçte biri hava payı olarak ayrılmalıdır. Yemekten sonra dişleri misvak ile temizlemek sünnettir. Maranki'nin Mesvaklı, propolisli, çay ağacından diş macununuda önerebiliriz veya buna benzer macunlar kullanınız. Az yemeli ve az uyumalıdır. Tok olarak yatmamalıdır. Hadis-i şerifte, (Tok olarak yatmayın, kalbiniz katılaşır) buyuruldu.

Gül koklarken: Gül koklayınca, salevat-ı şerife getirmelidir. Çünkü, Peygamber efendimizin mübarek teri, gül gibi kokardı. Hadis-i şerifte, (Üç şey, bedeni besler: Güzel koku, yumuşak kumaştan güzel elbise ve bal yemek) buyuruldu.

Unutkanlığa sebep olan şeyler: Kötü kokulu şeyler yemek, Çok aç durmak, hep tok durmak, Çok üzülmek, İşlerin dağınık olması, İdam edilene bakmak, mezar taşlarını okumak, Durgun suya bakmak, afyon gibi uyuşturucu kullanmak unutkanlığa sebep olur. Beyin kontrolüne maruz bırakacak uyuşturucu etkili müzik, elektromanyetik araçlar, ışıklı odada uyumak. Prizlerde elektrikli araçlar bırakmak. Temiz çevrede olmamak, EMÜLGATÖRLÜ yiyecekler yemek (Beyaz Ölüm Kitabımızda daha geniş bilgiler var.)

Zihni açan ve unutkanlığı gideren şeyler: Kereviz, kuru üzüm, çörek otu, bal, Badem yemek, başı gül yağı ile yağlamak, misk ve karanfil kullanmak, Öd buharı ve kimyon unu koklamak zihni açar ve unutkanlığı giderir. Burcunuzda göre taş ve koku kullanmak. ( Daha geniş bilgiyi, Şifalı Taşlar Kitabımızda, Şifalı Yemekler Kitabımızda bulabilirsiniz.)
.
Yemek ve Mama Tariflerinin, En ucuz ve en doğrusunu: 
Ahmet&Elmas Maranki'nin ŞIFALI YEMEKLER KITABINDA BULABİLİRSİNİZ....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder