31 Ağustos 2015 Pazartesi

ASTIM VE Altınoluk Balıkesir'in incisi

Altınoluk

Balıkesir'in incisi, zeytin diyarı Altınoluk, Edremit ilçesinin turizm beldesidir.

Altınoluk'un nüfusu 15.000. Yaz aylarında Altınoluk'un nüfusu 250.000'i buluyor. Altınoluk'un kuzeyinde Kazdağı, güneyinde Edremit Körfezi yer almaktadır. Altınoluk efsanevi İda Dağı'nın eteklerinde masmavi denizi ile bir cennet. Altınoluk doğal güzelliklerinin yanısıra tarihi birikimede sahip. Altınoluk'ta tarihi eserler, lahitler, paşalara ait konaklar bulunuyor. Altınoluk halkını önemli bir geçim kaynağı zeytincilik.
Altınoluk'ta her tür ihtiyacınızı karşılayabilecek konaklama tesisleri bulunmaktadır. Altınoluk sosyal etkinliklerle şenlenmiş bir yer. Altınoluk'un 5000 kişi kapasiteli Altınoluk amfi tiyatrosu Altınoluk'un sosyal merkezi konumundadır. Altınoluk Belediyesi tarafından 1994 yılında inşa ettirilmiş Altınoluk amfi tiyatrosu yöreye yapılmış en güzel yatırımlardandır. Altınoluk halkının en önemli geçim kaynağı zeytin Altınoluk'ta direk üreticiden tüketiciye sunulur.
Kaz Dağları'nın nazlı ve güzel kızı Altınoluk. Kuşların ve pınarların türküsü, Kazdağları'ndan çektiği çam ve kekik kokusu ile Altınoluk. Çam ormanları, pınarları, dokusu bozulmamış konakları, eteklerindeki zeytinlikler, birbirinden şifalı otları ve antik kentleri ile selamlar sizi Altınoluk. Kazdağları'ndan aşağı doğru indikçe kum, deniz ve güneşin enerjisine bırakır yerini sakin güzellikler Altınoluk'ta. Oksijeni bol, serin, çam kokulu havayı içinize çekersiniz Altınoluk'ta. Kahvaltıda önünüze gelen altın sarısı zeytinyağına köy ekmeğini banarsınız Altınoluk'ta. Eşsiz manzaralı köy kahvelerinde yapacağınız kahvaltının ardından güzelliklerin türküsü davet eder sizi içine Altınoluk'ta. Altınoluk, Şahinderesi Kanyonu; çevresi şifalı ot ve bitkilerle dolu 27km. uzunluğunda. Rehberler eşliğinde Altınoluk, Şahindere Kanyonu'nda rehberler eşliğinde jeep safari, yürüyüş yapabilirsiniz.
Altınoluk, Şahindere Kanyonu'nun üst kısımlarında bir patika yolda durup yeşil ve mavinin dansını izlerken, müthiş havayı ciğerlerinize çekebilirsiniz. Altınoluk, oksijen oranı bakımından dünyanın en büyük iki bölgesinden biridir. Altınoluk, astım hastaları için doğal bir tedavi merkezidir. Altınoluk, Şahindere Kanyonu'ndan çıkıpta, zeytin ağaçlarının gölgesinde ilerlediğinizde tablo gibi köyler çıkar karşınıza. Rumlar ve Türkler uzun yıllar bir arada yaşamış Altınoluk'ta. Cumbalı ahşap evler, çiçekli pencereler, dar taş sokaklar, yapısı bozulmamış konaklar vardır Altınoluk'ta.
Altınoluk'ta gün ikiye ayrılır. Kazdağları'nın yeşili, masmavi denizi, denize aşık balıkçılarıi pırıl pırıl koyları ile Altınoluk. Altınoluk'ta akşam güneşin kızıllığında bir köşede kadehler alınıyor ellere, bir köşede serin akşam esintisinde çaylar yudumlanıyor. Altınoluk Kazdağları'nın eteklerinden selamlanıyor. Yıldızlar gökyüzünü süslediğinde yeni bir hayatın çağrısı duyulur Altınoluk'ta. Eğlenmek isteyenleri çağırır Altınoluk geceleri. Balıkçı teknelerinin demirlediği limanda dolunay eşliğinde içilecek çaydır belki gecenin keyfi Altınoluk'ta.

Pankreası Kuvvetlendiren Yiyecekler ..

Kalbi Akciğeri Bağırsakları Pankreası Kuvvetlendiren Yiyecekler Besinler Nedir Hakkında Bilgi

Sponsorlu Bağlantılar
Aşağıda kalbi akciğeri bağırsakları pankreası kuvvetlendiren yiyecekler besinler nedir ile ilgili detaylı bilgilerin yanısıra genel anlamda hastalıkların nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi yer almaktadır.
kalbi akciğeri iyileştiren besinler  ve bağırsakları pankreası kuvvetlendiren yiyecekler nedir
Sebzelerle sağlıklı beslenme
Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından birisi de sebze tüketmektir. Etrafınızda vejeteryan olduğunu bildiğiniz kişiler mutlaka vardır. Besin değeri yüksek ve hem bağışıklık hem de sindirim sistemine katkısı olan sebzeler içlerinde, vücudumuzun ihtiyacı olan pek çok şeyi hemen hemen barındırırlar.
Peki hangi sebzeler hangi hastalığa iyi geliyor? Hangi sebse vücudumuzun neresi için iyi? Hangi sebzeyi tüketmek sağlıklı beslenmemiz için şart?
Ispanağın faydaları
Ispanak tam bir demir deposudur ve diğer yapraklı sebzelere göre daha çok protein içerir. Çiğ ıspanağı salata yapıp yerseniz lifinden faydalanmış olursunuz. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor.
Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor. Ayrıca hamilelik döneminde de bol bol ıspanak tüketmek gerekiyor.
Fasulyenin faydaları
Taze fasülye, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağlıyor. Taze fasulye, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendiriyor, albümin ve şekerde de çok fayda sağlıyor.
Bezelyenin faydaları
Bezelye hem kansızlığı gideriyor hem de kabızlığı engelliyor. Kan kanserine karşı koruyucu etkisi var. Diyet bezelye yemeği tarifi için tıklayın.
Sivri biberin faydaları
Biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunuyor. Bunlar, mideyi kuvvetlendiriyor, iştah açıyor ve mide tembelliğini gideriyor. Özellikle acı biber, erkeklerde cinsel isteği arttırıyor, P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önlüyor, K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durduruyor. Ayrıca acı kırmızı biber güçlü bir antikanserojendir.
Patlıcanın faydaları
Patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı özelliklere sahip. Patlıcan sinirleri gevşetiyor ve kalp çarpıntısını gideriyor. Patlıcan pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendiriyor, idrar söktürüyor, vücuttaki fazla suyu dışarı boşaltıyor ve kilo verirken önemli bir görev teşkil ediyor. Şeker hastaları, patlıcan salatasından çok fayda görürler. Patlıcan kansızlığa iyi gelir, kanı arttırır. Patlıcan, en sağlıklı olarak kül veya ocakta pişirilip kabukları soyulup ince kıyılarak tüketilmeli. Diyet patlıcan yemeği tarifi için tıklayın.
Lahananın faydaları
Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahana, şeker ve romatizma hastaları için de çok faydalı. Lahana bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirir, bol idrar söktürür, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attar. Lahana, kansızlığı giderir ve kansere karşı etkilidir. Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlar. Lahanın yaşlanmayı önleyici ve kalp krizine karşı koruyucu bir mineral olan selenyumun kaynağıdır. Selenyumun ayrıca, sağlıklı görünüşlü bir cilt sağlar ve erkeğin cinsel gücünü arttırır.
Karnabaharın faydaları
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan ‘indol-3 karbonal’ bulunan karnabahar, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahip. Karnıbahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir. Bu maddeleri ile cinsel gücü arttırır, buna bağı olarak kalp rahatsızlıklarını da giderir. Sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, onların yıpranmasını önler.
Brokolinin faydaları
Brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten vardır. Bu yüzden yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden biridir. Beta karotenin, güçlü bir kanser savaşçısıdır, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azaltır. Brokoli ayrıca, B1 ve C vitamini ile doludur. Yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli vitamin deposudur. Brokoli suyunun havuç veya elma suyuyla karıştırılarak içilmesinin de fayda vardır.
Pırasanın faydaları
Pırasa vitamin, mineral ve çeşitli nitritler içerir. Mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır. Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır kabızlığı önler, hemoroidi olanlara da ferahlık sağlar. Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar.
Maydonozun faydaları
Maydanoz, dünyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunur. Bir tutam maydanos, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye yardım eder. Kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur. Maydonozda bulunan provitamin A yani beta karoten gözlere, kılcak damarlara ve adrenal ile tiroid bezlerine çok faydalıdır. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir. İnce bağırsaktaki peristaltik hareketleri arttırır. Mide ve bağırsaklardaki gaz birikmesini önler. Arıca afrodizyak etkisi vardır. Kadınlar özellikle adet dönemlerinde maydanoz tüketirlerse hem ağrıları azalır hem de kanın temizlenmesine yardımcı olmuş olurlar.
Marulun faydaları
Bol miktarda çeşitli mineralleri içeren marul, sinirleri teskin edip iyi uyku verir ve erkeklerde cinsel arzuyu frenler. Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür. Marul bol idrar söktürür ve kanı pisliklerden temizler. Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir, kadınlarda adet dönemlerinin, zamanında ve ağrısız olmasını sağlar. Mrul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderir, cilde tazelik ve pembelik verir.
Enginarın faydaları
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginar kanı temizler ve yorgunluğu giderir. Diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirir. Enginar, beyin yorgunluğunu çabucak geçirir, kalp adalelerini kuvvetlendirir, onu rahatsız eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağlar. Enginar ayrıca şeker hastaları için de çok faydalıdır. Mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurdur.
Kerevizin faydaları
Kerevizinin hem yaprakları hem sağları tüketilmelidir. Bizler normalde yemek yaparken yeşil sağlarını atarız ama bunları mutlaka ayırmak gerekir. Hem verdiği güzel koku hem de faydası dolayısıyla enginarın yeşil saplarını farklı yemekler ve salatalarda da mutlaka kullanmak gerekir. Bu sağlar vitaminler ve çeşitli madeni maddeler içerir. Mideyi kuvvetlendirir iştah açar. Kereviz, iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta çok çeşitli vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırır. Kanı pisliklerinden temizler ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir hal almasını sağlar. Kereviz, karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizler. Sarılığı giderir, böbrekleri çalıştırır, fazla suyu dışarı atar. Böbreklerden kumu, taşı döker. Şişmanları zayıflır ve cinsel faaliyeti çok arttırır.
Semizotunun faydaları
Semizotu, kanamalı hastalıklara ve kabızlığa iyi gelir. Kanı temizler, bol idrar söktürür, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizler, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker. Semisotu ayrıca, şeker hastalarının susuzluğunu azalttır, zayıflama diyetlerinde çok işe yarar. Semizotu, yeşil salata olarak da tüketilmelidir. Semizotu balıkta bulunan omega-3 ve omega-6 içeriğine de sahip olan tek sebzedir.
Patatesin faydaları
Patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğu, kabuğunun hemen altında veya yakınındadır, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonra soyulması gerekir. Patates, mutlaka salata veya soğanla yenilmelidir. Patatesi, yağda kızartarak yemezseniz kilo almazsınız. Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır. Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebilirler. Ancak potasyumun zayi olmaması için, patatesler külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmelidir. Patatesin yaklaşık yüzde 20′si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşüktür. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içerir. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3′ünü temin eder. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler, kabızlığı önler. Kansere karşı korur ve yorgunluğa karşı birebirdir. Ayrıca midenin en yakın dostudur.
Domatesin faydaları
Bol ve çeşitli vitaminleri, mineralleri ve faydalı organik asitleri ile tıbbi değeri çok yüksek bir sebze olan domates, vücuda kükürt, fosfor ve organik sodyum verir. Bir domatesteki C vitamini, tavsiye edilen günlük miktarın yüzde 50′sinden fazladır. Domatez, damarları yumuşatır, kanı durultur, üre miktarını düşürür, vücudu gençleştirir, kalp, karaciğer, böbrek bozuklukları ve şekerliler için çok faydalıdır. Domates, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür. Vücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını eriterek idrarla dışarı atar, vücutta biriken suyu boşaltır. Domates ayrıca çok önemli bir anti kanserojendir. Domatez C ve E vitaminleri içerir, zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulundurur. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller bu yüzden zayıflama diyetlerinde de önemli yer alır. Domates hazmı kolaylaştırır, özellikle nişastalı yiyeceklerin (hamur işleri, kuru erzak) kolay sindirilmesini sağlar. Kabuk ve çekirdekleriyle bağırsakları harekete geçirerek kabızlığı önler.
Soğanın faydaları
Soğanda bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunuyor. Kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda çok fayda sağlar. Soğan bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı atar. Soğan, vücuttaki fazla tuzu da dışarı atar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırır ve kanda şeker seviyesini düşürür.
Yapılan bir araştırmada, fazla soğan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüğü ve o ülke halkının uzun yaşadığı belirtilmiştir. Soğan, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizler ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önler, bağırsak kurtlarını döker.
Bizler genelde ağzımız soğan kokmasın diye yemeklerle çiğ soğan tüketmekten kaçınırız ama üzerine yiyeceğimiz bir taze nane veya maydonoz bu kokuyu giderecektir. Soğan patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere tutulmalı, çünkü soğan ve patates birbirini etkiler ve soğan, patateslerden salınan nemle yumuşar.
Sebzelerin kalorileri için tıklayın.
Sarımsağın faydaları
“Hiç sarımsak yemem” diyorsanız bile ayda mutlaka bir kez yiyor olmalısınız. Çümkü sarımsak tüketilmezse olmazlardan. Sarmısak tansiyon düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır, kötü LDL kolesterolünü düşürür, bazı mide kanserlerini önler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sarımsaktaki “allicin” denilen bir madde, sadece kendi özgü kokusunu vermekte kalmaaz, ayrıca bakteri gelişimini önler, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu tahrip eder. Sarımsakta 2 kuvvetli antibiyotik, çok tesirli esanslar, bol iyot ve kükürt bulunur ve bunların insan sağlığında çok değerli bir yeri vardır. Damar sertliğini giderir, kanı durultur, kalbi kuvvetlendirir, bronşları dezenfekte eder, cilt hastalıklarını giderir ve kansere karşı korur. Sarımsaklı yoğurt, zehirlenmelere karşı insanı korur ve sarımsak en ince damarları dahi temizleyerek oralara kan gitmesini sağlar. Sarımsak, bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlar.
Havuçun faydaları
Havuç, hızlı bir kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, kabızlık giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebzedir. Kansızlık halinde, sabah-öğle-akşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi hastaya şifa verir.
Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyunun etkisi çoktur. Havuç, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirir, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdir, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, benzeri yorgunluk maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı atar. Havuç, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verir ve gözlerin sağlıklı kalmasını sağlar. Kalp rahatsızlığı ve damar sertliğine birebirdir, her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirir. Havuçtaki beta-karotenin gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından korur ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Havuçlar çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmamalıdır, sadece iyice yıkamak yeterlidir.
Salatalığın faydaları
Salatalık kanı temizler, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür. İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar. Salatalık, içeriğindeki bol kükürdü ile kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde vererek cildin taze ve pürüzsüz olmasına yardım eder. Salatalığın kendisi veya suyu, cildi bir tonik kadar temizler, et yemeklerinin verdiği susuzluğu keser.
Turpun faydaları
Çeşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turp, karaciğeri çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı dökrt, bronşlara çok iyi tesir eder. Turp ayrıca dalak şişliğini giderir ve cildi güzelleştirir. Turp bağırsakları dezenfekte ederek kabızlığı önler. Akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyu rahat bir uyku sağlar.
Rokanın faydaları
Çeşitli esansları, P ve K vitaminleri, çok faydalı mineralleri içeren roka, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gücü çok arttıran bir yeşilliktir. Yeşil salata şeklinde yenen roka, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı arttırır, iştahı açar, böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür ve karında toplanan suyu boşaltır.
Terenin faydaları
Tere, çiğ salatalara lezzet ve canlılık katarken, ayrıca değerli bir sebze suyudur da. Çeşitli vitaminler ve özellikle C vitamini, bazı faydalı esanslar ve mineralleri ile çok tesirli ve faydalı bir sebze olan tere karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır, gribi geçirir, kanda şekeri düşürür, kansızlığı giderir, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı arttırır, iştahsızlık çekenlere çok fayda verir, bol demiri ile kanı tazeler, kansere karşı koruur, bağırsaklardaki çeşitli solucanları döker. Tere sinirleri dinlendirdiğini ve cinsel isteği arttırır, çiğ olarak, az miktarlarda yenilmelidir çünkü fazlası zarar verebilir. Tere aynı zamanda çok önemli bir antioksidandır ve detoks diyeti sırasında tüketilmesi faydalıdır.
Dereotunun faydaları
Dereotu; yatıştırıcı, hazmettirici ve gaz söktürücüdür. Ayrıca nefes açmak ve ağız kokusu için yarım çay kaşığı dereotu tohumu çiğnenebilir. Dereotu çayı da karın ağrısı, idrar yapamama veya bağırsak yanmasına iyi geliyor. Çayı hazırlamak için; iki çay kaşığı ezilmiş dereotu tohumunu kaynayan suya atarak beş dakika bekletin ve altını kapatıp beş dakika daha demlenmesini sağlayın. Hiç bir otu veya tohumu kaynatmıyoruz unutmayın. Dereotu aynı zamanda anne sütünü arttıran bir sebzedir. Bununla birlikte çürüme, ezilme, sancı, öksürük, uykusuzluk, sarılık, iskorbüt, ağrılı yerler, karaciğer, safra ve bağırsak problemleri, böcek sokmaları gibi rahatsızlıklarda kullanılır ve trigliserid ile kolesterolü düşürür.
Şalgamın faydaları
Şalgam taş ve kum döktürür, bronşları boşaltır, bol idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Şalgam, yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi gelir. Şeker hastaları da şalgam yiyebilir ve şalgam ne kadar çiğ yenirse o kadar faydalı olur.
Sitede yer alan bilgiler, sizleri bilgilendirmek amacıyla sunulmaktadır. Her hangi bir uygulama yapmadan önce, lütfen güvenilir bir uzmana danışınız.
pankreası kuvvetlendiren yiyecekler besinler nedir

23 Ağustos 2015 Pazar

SÜPER BİR HAFIZA İÇİN KULLANABİLECEĞİNİZ TEKNİKLER...

SÜPER BİR HAFIZA İÇİN KULLANABİLECEĞİNİZ TEKNİKLER.

Süper Bir Hafıza İçin 10 Teknik.
Hayat aynı rutininde devam ediyor ve sıkılıyorsanız, yaşamı farklılaştırmanız ve beyninizi alışkanlıklarını bırakmaya zorlamanız gerekiyor. Bu size hem zihinsel zindelik hem de rahatlamayla birlikte mutluluk getirecek. Unutmayın hayata bir kere gelme şansınız var ve ilk önce kendinize dikkat edin:
Vücudunuzu yeni davranışlara alıştırın. Saçınızı tararken, dişlerinizi fırçalarken, kahvenizi karıştırırken ya da diğer günlük basit işleri yaparken sürekli kullandığınız elinizi değil diğer elinizi kullanın.
Gözlerinizi kapatın ve odada yolunuzu duygularınızla bulmaya çalışın. Bilinçli olarak sesleri dinlemeye ve kokuları almaya çalışın. Bazen yerden bir şey almanız gerektiğinde, ayaklarınızı kullanın mesela kapıyı ayağınızla kapatmak gibi… Kitap okumayı seviyorsanız bir sayfayı baş aşağı okuyun.
Birisini eleştirmek yerine övgü dolu sözler bulun ve söyleyin. Yargılayıcılığınızı askıya aldığınızda, o kişi sandığınızdan daha iyi insan olmaya başlayacak.
Buzdolabınızın içine dikkatlice bakın. Daha sonra kapağını kapatın. İçindekileri teker teker sıralamaya çalışın. Eviniz için de aynı şeyi yapabilirsiniz, pencerenin önündekileri ya da duvardaki resmin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.
Her gün 5 dakika, kendinizi bir başka insanın yerine koyun ve olaylarını onun bakış açısından anlamaya ve hissetmeye çalışın. Bir aktörmüş gibi yapın, rol gereği yani ve kişi gibi davranın. Ne hissederse hissedin.
Her zaman üzüntü ya da şüpheye yakalanıyorsanız ve kendinizi başkalarından daha aşağı görüyorsanız, bunun yerine en çok istediğiniz şeyi ayrıntılı olarak tasarlayın ve elde ettiğinizdeki yaşamınızı düşünün. Negatif düşünceleriniz olduğunda pozitife çevirmek için gün boyunca bunu uygulayın.
Her günün sonunda o ana kadar ne yaptığınızı 60 dakikada gözden geçirin. Bu gününüzü daha önemli hale getirmek için iyi yardımcı yoldur. O ana kadar olan tüm aktivitelerini zihinsel olarak gözden geçirin. Hafızanız gününüz hakkındaki boşlukları, anları kasıtsız olarak açığa vuracaktır. Siz de bunları daha iyi değerlendireceksiniz.
Esnek olmak ve kolayca uyum sağlamak için hayatınızı değiştirin, her gün farklı bir şeyler yapın. Farklı bir mağazadan alışveriş yapın ya da rutin ev-iş yaşamından çıkın
* Alıntıdır

18 Ağustos 2015 Salı

SİHİR BÜYÜ,NAZAR,HASEDE UĞRAMIŞ VE CİN MUSALLAT OLMUŞ KİŞİLERİN EVLERDE YAPACAĞI PROGRAM 1-)EV PROGRAMINDA KULLANILACAK MALZEMELERİN

SİHİR BÜYÜ,NAZAR,HASEDE UĞRAMIŞ VE CİN MUSALLAT OLMUŞ KİŞİLERİN EVLERDE YAPACAĞI PROGRAM 1-)EV PROGRAMINDA KULLANILACAK MALZEMELERİN HAZIRLANMASI Rukye ayetleri suya,zeytinyağına ve bala okunur.Okuma işleminin günlük olarak yapılması en ideal yöntemdir, yapılamıyorsa okuma işlemi 3 günde bir tekrarlanmalı. Zeytinyağı,su,ve diğer malzemelere nasıl kuran okunur ? a-) İlk olarak şişenin kapağını açın ve ağzınızı şişenin ucuna tutun , kısık sesle Rukye ayet ve surelerini okuyup içine güçlü bir şekilde üfleyin. ( tükürür şekilde üfleyin sıcak yemeğe üfler gibi değil) - Mesela ilk önce fatihayı okuyun ve bitirince üfleyin,sonra tekrar fatiha ve yine üfleyin vs... - Suya okunacak ayet ve sureler : 3 er veya 7 şer kez aynı ayet ve sureleri okuyup üfleyin b-) Genel olarak - Fatiha - Bakara 1-5 - Ayet el kursi - Amener rasulu - İsra 82 - ihlas - Felak - Nas. Okunup üflenir. - Sihir hastaları malzemelere okurken genel rukye ayetlerinin üzerine 3-4 sihir ayeti ilave etmelidir. - Nazar veya hasede uğramış hastalar malzemelere okurken genel rukye ayetlerinin üzerine 3-4 nazar ve kıskançlık ayeti ilave etmelidir. - Musallat hastaları ateş,ölüm,azap ayetlerini ilave edebilir.. - Diğer hastalar ise şifa ve sekinet ayetleriyle birlikte hastalığa göre ayetleri seçip malzemelere okuyabilir... Yardıma ihtiyacı olan bize özelden ulaşabilir. (Okunmuş su hazırlama tarifi için ek bir şey söyleyeyim kimisi okuyamıyor okutacak kimse de bulamıyor, zor geliyor rukye kayıtlarını kabın yakınında yüksek sesle çalarak da okunmuş su zeytinyağı vs elde edebilirsiniz okuyup nefes etmek kadar etkili olmasa da Allahın izniyle tesir eder.) 2-)OKUNMUŞ SU İLE BANYO TEDAVİSİ Rukye ayetleri okunmuş suya Sidr yada defne yaprağından yedi tane ezilerek ya da toz halinde ise biraz katılır. Sidr bulunmaz ise defne yaprağı toz haline getirilir (Sidr Arabistan Kirazı yaprağıdır Türkiye'de bulamazsınız hac yada umreye gidenlere sipariş verebilirsiniz). -Bir bardak kadar okunmuş sidr yada defne tozu karıştırılmış su alınıp kovaya eklenir banyo suyu çoğaltılır. -Bir çay bardağı sirke kovaya ilave edilir. -2 kaşık kaya tuzu ( iri olsa daha iyi olur ) kovaya eklenir. Bu su ile banyo yapılır. Su ile yedi gün tekrar banyo yapılır. Hatta mümkünse tedavi olan kişi banyo saatlerini aynı saatlere denk getirmelidir. 3-)OKUNMUŞ SU VE ZEYTİNYAĞININ İÇİLEREK KULLANILMASI -Hasta olan kişi rukye ayetleri okunmuş olan sidr ve defne yaprağından yapılmış olan karışımdan her gün sabah ve akşam bir bardak su içmelidir. -Hasta olan kişi rukye ayetleri okunmuş sızma zeytinyağını sabah ve akşamları bir çorba kaşığı içmelidir(İsteyen üzerine limon sıkarak içebilir). -Çörek otuda bu şekilde kullanılabilir. 4-)ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLANMA -Hasta olan kişi rukye ayetleri okunmuş zeytinyağını krem sürer gibi saçlar hariç tüm vücuduna sürer, özellikle kaslara ve omurga hattına masaj yaparak sürmek daha iyidir.Zeytinyağı ile yağlanma işlemine hastanın durumuna göre 7, 21, 40 gün devam edilmelidir. Okunmuş su ile banyo yaptıktan sonra yağlanma işlemi yapılmalıdır, yani yağlandıktan sonra banyo yapılmayacak!!! ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLANMA ÇOK ÖNEMLİ VE TESİRLİDİR İHMAL EDİLMEMELİ... 2 5-)BAĞIRSAKLARDAN VE MİDEDEN BÜYÜ YADA NAZAR UNSURUNUN ATILMASI Aşağıdaki yöntemlerin hepsi aynı anda uygulanmayacaktır!!! Haftalık yada aylık olarak değişim yapılacaktır!!! Bal hariç... a-)SENA ŞURUBU Bağırsakta bulunan büyü unsuru için) 100 Gr. Sinameki Yaprağı ve Rezene aktardan temin edilir. Kabızlık,bağırsak tembelliği, midede ve bağırsaklarda bulunan sihir maddesi atılması için etkilidir. Hazırlanışı: 3 su bardağı su kaynatılır ,bir tutam sinameki ve rezene demliğe atılır su eklenir ve demlenir. Ilık oluncaya kadar bekletilir süzülür 4-5 saat bekletilir üzerine rukye ayetleri okunur bal yada pekmezle tatlandırılır aç karnına 3 bardak birden içilir. Etkisini yaklaşık olarak 6-7 saat sonra verir,karında biraz ağrı oluşabilir,ishal olunur ,bu ishal korkulacak ishal değildir bol bol ılık su içilir pekmez yada bal şerbeti de olabilir. İshal olunmazsa ertesi gün yeniden yapılır taki ishal oluncaya kadar. 3 gün ara ile tekrar yapılarak içilir ve daha sonra haftada bir defa yapılması gerekir. İleriki zamanlarda ise ayda bir uygulanır. HAMİLELER KESİNLİKLE KULLANMAMALIDIR. b-)ACI ÇEHRE (Bağırsakta bulunan büyü unsuru için) Su ile 3 Adet çiğneyerek ya da ezilerek yutulur. Yaklaşık bir saat sonra ishal olur. Bol bol su içilir, 3 günde bir olmak üzere 2 ya da 3 defa tekrarlanır. c-) MEYANKÖKÜ VEYA SAFRAN (Midede bulunan büyü unsuru için) Herhangi bir aktara giderek 1kg yeni çekilmiş meyankökü alınır, meyankökü 5 litre suda 15 dk. kaynatılır ve dört saat dinlenmeye bırakılır. Meyankökü dibe çökene kadar yerinden hiç oynatmayınız. Dört saat sonra süzün. Süzüldükten sonra çıkan su iki litreyi geçmez ve rengi de siyah olur. Bu su ağzı kapanabilen cam bir kaba boşaltılır. Rukye ayetleri üzerine okunur ve buzdolabında saklanır. Bu sudan her gün sabah aç karnına, ikindiden sonra ve yatmadan önce orta boy bir çay fincanı içilir. Hazırlanan miktar bu şekilde on gün kadar yeter üç günde bir rukye ayetleri tekrar okunmalıdır. Tansiyonu 150/90‟ın üzerinde olanlar aynı miktar suya meyankökünü 250 gr. katsınlar ve içtikten sonra bir saat boyunca başka bir şey yemesinler. Meyankökü içemeyenler onun yerine 2 litre suda beş gram safranı eritsinler ve üzerine rukye ayetlerini okuduktan sonra aynı şekilde içsinler. Meyankökü üzerine Rukye ayetlerine ilaveten Bakara, Kehf ve Yâsîn sureleri de okunabilir. Bu şekilde inşallah büyü vücuttan çıkacaktır. Vücudun içinde bulunan büyü genellikle okuma esnasında hareket eder ve bulantıya sebep olur. Eğer hasta karnında ağrı ya da hareket hissetmiyorsa, genellikle büyü bedenin içinde değil demektir. Bulantıyla birlikte olmayan mide ağrısı yalnızca eziyet içindir. Meyankökünün yerine safran da kullanılabilir. Bu ikisi etkide birbirine yakındırlar.Meyankökü kendisi bizzat tansiyon yükseltmese de, tansiyon hastası olanlar veya tansiyonu yükselmeye eğilimli olanlar için zararlı olabilir. Bu kimseler onun yerine safran kullansınlar. d-) BAL (Midede bulunan büyü unsuru için) Kullanılacak bal kaliteli bir bal olmalıdır, bal hadislerde geçtiği üzere bir çok hastalığa şifadır. -Hasta olan kişi rukye ayetleri okunmuş balı sabah ve akşamları bir tatlı kaşığı yemelidir. Tahta kaşık kullanılmalı!!! Ayrıca halsizlik için vereceğimiz macun tarifi içerisinde bal zaten var. Macun hazırlayamayan yada biten hastalar macuna alternatif olarak kullansın. 6-) HALSİZLİK VE KANSIZLIK İÇİN KUVVET VERİCİ MACUNUN HAZIRLANMASI Malzemeler: - 2 Kg Bal yada 1Kg Bal, 1 Kg Keçiboynuzu pekmezi - Çörekotu, havlucan, zencefil, kebabiye, çemenunu, devedikeni, ısırgan tohumu, ginko, biloba, kakule, üzümçekirdeği, polen,kına kına, keten tohumu, karanfil,keçiboynuzu,gingseng. (20'er gr olarak toz halinde çektirin) Hazırlanışı: Toz olarak belirtişmiş malzemeleri aktarda çektirin, çörekotunu toz olarak almayın!!! Çörekotunu çekildikten sonra bekletmeyin uçucudur tesiri kalmaz. Bitkisel tozlar alınmış olan 2 Kg bal yada 1 Kg. bal 1 Kg. pekmez ile tahta kaşık ile karıştırılır. Kullanımı: Hazırlanan karışıma rukye ayetleri okunur .Ağzı kapalı tutularak muhafaza edilir, toz karışımlarda okumanın etkisi daha uzun süre devam eder. Okuma işlemi 2 haftada bir tekrarlanır. Tahta yada plastik çorba kaşığı ile sabah, ikindi, akşam günde üç defa kullanılmalı. Rukyeden halsiz düşen hastalar ihmal etmemeli... Şeker hastaları sadece tozları karıştırıp,bir kaşık su ile içerler. 3 7-) BİTKİSEL VE SAKİNLEŞTİRİCİ ÇAYLAR Bu çaylar tedavi sürecinde vesvese, asabiyet yaşayan hastalar tarafından kullanılmalıdır. Özellikle aşık cin vakalarında karı koca arasında geçen lüzumsuz tartışmaların önüne geçmek için faydalıdır!!! Malzemeler: - Melisa, rezene, kekik, ıhlamur, kabuk tarçın, adaçayı, kedi otu, papatya her biri 100 gr olarak alınacak.Aktarınıza paketlerin üzerine etiketler ile isimlerini yazmasını isteyin. Hazırlanışı ve kullanımı: 2 Litre su kaynatılır , bitkilerin hepsinden yaprak olanlardan birkaç yaprak ince yada taneli olanlardan tatlı kaşığı suya koyarak demlenmeye bırakılır 30 dk sonra süzülüp cam bir şişeye konulur ve üzerine rukye ayetleri okunur. Sabah ,öğlen, ikindi ,yatmadan 1 su bardağı içilir bal veya pekmez ile tatlandırılır. Şeker kullanılmamalı ,yada sade içilmeli .Bittikçe yapılmalıdır!!! En az 40 gün devam edilmelidir. Demlerken azar azar atıp demleyin, fazlası çok uyku yapar. 8-) ALKOLSÜZ ESANSLAR VE BİTKİSEL TÜTSÜLER -Alkolsüz esanslardan Ud,Misk,Kafur,Reyhan,Gül yağı, kullanılabilir ve cini Allah'ın izni ile rahatsız eder . Bu esansları yatarken sürünebilirsiniz yada sürünmek üzere ayırdığınız yağa ekleyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus esans ile karıştırdığınız zeytinyağını içmemenizdir. -Gül,Menekşe,Sedef,Zeytin,Nar yaprakları tütsü maksadı ile kullanılabilir. 9-) GÜNLÜK ZİKİRLER Sabah ve Akşamları en az 100 defa olmak üzere - Estağfirullah ve etubuileyh - La ilahe illallahuvahdehu la şerike lehulehu’l-mulku ve lehu’l-hamdu ve huve ala kulli şeyin kadir - Subhanallahi ve bihamdihi,sübhanallahil azim - La havle ve la guvvete illa billahilaliyyülazim - E‘ûzu bi kelimâtillâhit-tâmmâti min şerri mâ halak - E‘ûzu bi kelimâtillâhit-tâmmeti min kulli şeytânin ve hêmmetin, ve min kulli ‘ay-nin lâmmeh - Bismillahilezi la yedurru ma ismihi şey’un fil ardi vela fissema'i ve huvessemiu’l aliym - Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed Not: Zikirlerin hepsini yapamasanız bile kesinlikle terk etmeyin. 10-) YATARKEN MESH ETMEK Yatmadan önce Ayet-el Kürsi, ihlas,felak nas sureleri avuç içlerine okunur ve bütün vücut mesh edilir. Avuçlarımızı karda ellerimizi ısıttığımız gibi ağzımıza götürüyoruz, okuyup nefes ediyoruz. 11-) EVİMİZİ KORUMA ALTINA ALMAK EVDE BULUNAN CİNLERİ KOVMAK Boş bir cam sil şişesi alınır, içerisine az bir miktar sirke, alkolsüz esans ve su eklenir. Şişeye Fatiha,Ayet-el Kürsi, Saffat 1-10, ihlas, felak, nas sureleri okunur. Ev sesli bir şekilde Ayet-el Kürsi okunarak tuvalet ve banyo hariç olmak üzere komple fısfıslanır. Özellikle hastanın daraldığı yerlere daha çok sıkılır. 12-) HACAMAT Hacamat 70 derde şifadır ve cinlere Allah'ın izni ile eziyet verir. Sünnete uygun olarak ehline hacamat yaptırın. Peygamber efendimiz kafadan yapılan hacamat için cankurtaran tabirini kullanmıştır. Bayanlar bayan hacamatçılara gitsinler, erkelerin bayanlara hacamat yapması caiz değildir. 13-) HARAMLARDAN UZAK DURMAK VE MÜSLÜMAN GİBİ YAŞAMAK -Televizyon izlemekten ve müzik dinlemekten uzak durun. -Evde bol bol Kuran okuyun ve namazlarınızı kılın, Rabbinizden dua ve istiğfar ile şifa taleb edin. -Evde teyp,pc,telefon ve bunu gibi cihazlarla kuran okunsun. -Evde bulunan heykel ve putları atın, duvardaki resimleri kaldırın. -Şifa bulsanız da bulmasanız da Kuran-ı Kerimden irtibatınızı kesmeyin. -Muska ve nazar boncuğu gibi şeylerden uzak durun. Muska varsa usulüne uygun bir şekilde imha edin. 4 RUKYE ŞİFA AYETLERİ Fatiha Suresi ِ ٖ ِ ا ٰ ْ ِ ا ْ ِ ا ِ ِ ِ َ ِ ن ا ْ ا َ ذ ِ ِ ِ ُ ُ َ أ ِ ِ َ ْ ِم ّٖ ا # ِ! َ ! ِ ٖ ِ ا ٰ ْ َ اَ ٖ َ َ &ب ا ْ% َ ر ِ ِ # ُ ْ )َ اَ ْ َ * ٖ +َ ْ ُ َ اط ا ْ َ ْ/ِ#َ. & ا - ِ ا ُ % ٖ +َ ْ َ ك َ . ! ِ ا َ # و ُ ُ 2%ْ َ ك َ . ! ِ ا ْ 3ِ ْ َ َ 4َ ْ َ 5 َ! اَ ْ.% ٖ َ اط ا َ ب ِ 6ِ 7 ُ 8ْ َ ِ ا ْ ْ : 9َ َ; َ ِ3 ْ و ْ َ َ َ ٖ ا 7 ّ Euzu Billahimişşeytanirracim Bismillâhir rahmânir rahîm. El hamdu lillâhi rabbil âlemîn, Er rahmânir rahîm,Mâliki yevmid dîn, İyyake nağbudu ve iyyake nesteîn, İhdinas sırâtal mustegîm, Sırâtallezîne enamte aleyhim, ğayril mağdûbi aleyhim ve leddâllîn Bakara 1-5 َ * ٖ + ُ ْ ِ #ى ً > ُ ِ ? ٖ @َ َ : رْ! ب ;َ ُ َ ا ْ ِAَ+ ِ ٰ ا ذ * َ ن ُ ِBCْ ُ ! ْ> ُ َ رَزْCَD ِ َ ٰ َ ة و ا - َ ن ُ * ٖ ُ !َ ِ@ و ْ 8َ C َ ن ِ ْ ُ ِ Gْ ُ ! !َ 5 ٖ اَ ُ ! !َ 5 ٖ ا C َ ن َ ُ و ِ D ُ ! ْ> ُ ِ ة َ Hِ ٰ : ْ ; ِ َ َ و ِ ْ 2D َ ْ ُ ْ.ِJ َل ِ ا َ َ َ و ْ َ ِ ُ ْ.ِJ َل ا َ ا C َ ن ِ ُ ِ Gْ ( َ ن ُ ِ Bْ ُ ا ْ ُ > ُ َ ِK ٰ و ُ ا َ & ِ3 ْ و ْ َ ر #ى ِ ً > L ُ ٰ َ َ ِK ٰ و ُ ا Elif lâm mîm, Zâlikel kitâbu lâ raybe fîh, hudel lilmuttegîn, Ellezîne yué'minûne bil ğaybi ve yugîmûnes salâte ve mimmâ razagnâhum yunfigûn, Vellezîne yué'minûne bimâ unzile ileyke ve mâ unzile min gablik, ve bil âhırati hum yûginûn. Ulâike alâ hudem mir rabbihim ve ulâike humul muflihûn. Bakara 163-164 ُ ٖ ا ُ ٰ ْ َ ا > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ ِ ا #ٌ ;َ: ا َ و ٌ ٰ ِ A ْ ا ُ 3 ُ ٰ ِ ا َ و Lِ ى ? ٖ Nْ O Lَ + ٖ Bْ ِ ا ُ ا ْ َ َ3 ِ ر و َ ا C ِP و ْ َR ِ Sف ا ْ اH+ِ َ ْر ِض و َ: ْ ا; َ ِ ات و َ ا ٰ Vِ ْ H L َ ? ٖ ن ِ ا ا َ ءِ َ ِ ُ اَ ْ.َJ َل ا َ َ س و َ ا C Y ُ BَCْ َ ! َ ِ ِ)ْ َ َ ْ% ا َ# ْ2 َض ْر َ: ْ ِ ِ ا; َ ْ َ ? َ ءٍ َ ْ ِ ا َ ءِ َ ْ َ ِ[ َ ُ ا َ( ِ ب ا ْ َ ِح و َ !& ِ ![ ا ٖ -ْ Oَ َ ٍ و ^ &P َ دا ُ ` ْ ِ 3 َ ? ٖ a َ َ َ3 و ِO ْ َ ُ َ ن ِ*%ْ َ ٍم ! ْ*َ ِ ت ٍ َ ! ٰ ْر ِض ;َ: َ: ْ ا; َ و Ve ilâhukum ilâhuv vâhıd, lâ ilâhe illâ huver rahmânur rahîm. İnne fî halgıs semâvâti vel ardı vahtilâfil leyli ven nehâri vel fulkilletî tecrî fil bahri bimâ yenfeun nâse ve mâ enzelallâhu mines semâi mim mâin feahyâ bihil arda bağde mevtihâ ve besse fîhâ min kulli dâbbeh, ve tasrîfir riyâhı ves sehâbil musahhari beynes semâi vel ardı leâyâtil ligavmiy yağgılûn. 5 Bakara 255-257 م ُ b *َ ا ْ b c)َ َ اَ ْ > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ ;َ: ا ُ ِض ْر اَ َ: ْ ِL ا; ? َ َ ِ ات و َ L ا ٰ ِ ? َ ُ م َ ٌ ْ . : َ َ; َ ^ و ٌ Cَd ِ ُ 5ه ُ H ُ ْ O : َ َ; : ; ِ ُ ا ْC َ#ه ِ Y ُ Bَ ْ َ ٖ5ى ! َ ْ َ ذا ا ءٍ ْ c َ َ ن ِ ُ )ٖ ُ ! :َ; َ 3 ْ و ُ Bَ ْ H َ َ َ ْ! ٖ# ِ!3 ْ و ْ َ َ ا َ َ ُ َ%ْ َ ! ٖ ْذ.ِ ِ ِ َض ْر َ: ْ ا; َ ِ ات و َ ا ٰ ُ b dِ ْ ُ ` Yَ dِ َ و َ َ fَ ء ِ : ; ِ ْ ِ ٖ ا ِ ْ ِ َ3 ُg ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ 3َ و ُg ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ 3َ و ُg ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ َ3 ُg ُ ِ و ْB ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ و b Lِ َ َ ا ْ% > ُ َ و ُ gٖ َ ا ْ% َ 2O َ #ْ D َ !ِ ٖ# ا L ّ ِ ? َ اه َ `ْ ِ َ ?َ*ِ# ;َ: ا ِ ِ ْ ِ Gْ ُ !َ 9 ِ ت و ُ ِ ْ B ُAْ َ ! ْ َ ? َ & L8َ َ ا ْ ِ # ُ fْ b َ ا ٌ ٖ َ Y ٌ ٖ َ d ُ ا َ َ3 و َ- َ م َ ْ : ا.Bِ َ; Lٰ*hْ ُ ِ ا ْ َة ْو ُ %ْ ِ َ َ ْ اdَ+ ْ ر ِ C ا L b َ ِ َ ِ ت ا ُ ا g b َ ِ ْ 3 ُ ُ ِ[ْ ُ C ا ! ُ َ ٰ ٖ5 َ! ا ا b Lِ َ و ُ ت ُ 9 ا اَ ُ ُ > ؤ ُ ُ َ ِ ْو ُوا اَ Bَ` َ !َ 5ٖ ا َ و # َون ُ ِ H َ 3 َ ? ٖ ْ> ب ا C ِ ر ُ ُ )َ 6ْ َ اَ ِ و ٰK ُ َ ِ ت ا ُ g ا L b َ ِ b ا C ِ ر ا َ ِ ْ 3 ُ . َ ُ ِ[ْ ُ ! Allâhu lâ ilâhe illâ hû, elhayyul gayyûm, lâ teé'huzuhû sinetuv velâ nevm, lehû mâ fis semâvâti ve mâ fil ard, men zellezî yeşfeu ındehû illâ biiznih, yağlemu mâ beyne eydîhim ve mâ halfehum, ve lâ yuhîtûne bişey'im min ılmihî illâ bimâ şâé', vesia kursiyyuhus semâvâti vel ard, ve lâ yeûduhû hıfzuhuma, ve huvel aliyyul azîm. Lâ ikrâhe fid dîni gad tebeyyener ruşdu minel ğayy, femey yekfur bittâğûti ve yué'mim billâhi fegadistemseke bil urvetil vusgâ, lenfisâme lehâ, vallâhu semîun alîm. Allâhu veliyyullezîne âmenû yuhricuhum minez zulumâti ilen nûr, vellezîne keferû evliyâuhumut tâğûtu yuhricûnehum minen nûri ilez zulumât, ulâike ashâbun nâr, hum fîhâ hâlidûn. Bakara 284-286 ِ ِ ْ A ُ ْ 2d ِ )َ ُ ! ُ B ه ُ [ْ ُ ْو O A ْ اَ ُ ِ B ُ َ ٖ ?L اَ ْ. #وا ُ ْ 2 ُ ْن O ِ ا َ ْر ِض و َ: ْ ِL ا; ? َ َ ِ ات و َ L ا ٰ ِ ? َ ِ ِ ُ ا َ و ُ َ ء َ ! ْ َ ب ُ 5& َ % ُ !َ و ُ َ ء َ ! ْ َ ِ ُ ِB8ْ َ ? َ ُ ا ٌ !#ٖ D َ ءٍ ْ c َf P& ُ ` Lٰ َ ر ُ َ + ِ2 ٖ و ُ ُ ` َ ٖ و ِ+Aَ ِ Kٰ َ َ ِ و ِ َ َ ٰ Pj ا ُ C َ ن ` ُ ِ Gْ ُ ا ْ َ & ٖ و ْ َ ر ِ ِ ْ َ ِ ُ ْ.ِJ َل ا َ ا ُ ل ِ ُ d َ َ ا ٰ ا : َ; ٖ ِ ُ d َ َC و َ ا. َ َ ر َ Bْ9 ُ Cَ%ْkَ َا َ ِ ْ%َC و َ ا d ُ Dَ َ ٖ و ِ ُ رd ُ ْ ِ #ٍ َ ْ َ َ ا َ &قُ Bَ ُ . ُ -ٖ َ َ ا ْ ْ َ ِ ا ْن ِ ا .َ5ْ Hا ِ GَُO :َ; Cَ ْ4 َ ر َ 2 َ ْ ا`َ+ َ 3َ ْ َ َ َ ْ4 و َ 2 َ ` َ َ 3َ َ 3َ َ %dْ ُ : و ; ِ ً ا Bْ . َ ُ ُ[ ا & Aَ ُ ! :َ; ْ ِ !َ 5ٖ َ َ L ا ُ َ ا ` َ َ َ ْ َ+ ً 6ْ ِ ْ َC ا َ َ Pْ ِ )ْ O : َ َ; َ َC و َ ر .َ ْو َ ا ْH َ ْ َ. : ٖ َ C اَ َ; َ َC و َ ر Cَ ِ ْ 2Dَ *َ َ. َ َ L ا ْ ْ - ُ . ْ ? َ Cmَ ٰ ْ َ َ ْ ار َ ْ َC اَ ْ. َ4 َ َC و ْ ْ اB9ِ َ C و ْ ا ُ[ َ َ ٖ و ِ Cَ َ ^َD َ k : َ َ; َ ْ ِم َ( & ْ َC ُ O !َ ٖ ِ ا ْ َA ? Lillâhi mâ fis semâvâti ve mâ fil ard, ve in tubdû mâ fî enfusikum ev tuhfûhu yuhâsibkum bihillâh, feyağfiru limey yeşâu ve yuazzibu mey yeşâé', vallâhu alâ kulli şey'in gadîr. Âmener rasûlu bimâ unzile ileyhi mir rabbihî vel mué'minûn, kullun âmene billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulih, lâ nuferrigu beyne ehadim mir rusulih, ve gâlû semiğnâ ve etağnâ ğufrâneke rabbenâ ve ileykel masîr. Lâ yukellifullâhu nefsen illâ vus'ahâ, lehâ mâ kesebet ve aleyha mektesebet, rabbenâ lâ tuâhıznâ in nesînâ ev ahtaé'nâ, rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehû alellezîne min gablinâ, rabbenâ ve lâ tuhammilnâ mâ lâ tâgate lenâ bih, vağfu annâ, vağfir lenâ, verhamnâ, ente mevlânâ fensurnâ alel gavmil kâfirîn. 6 Ali İmran 18-19 :َ; nِ ْ ِ*ْ ِ ً ِ o D َ ِ ْ ا ا ْ%ِ ُ و ُ ا َ ^ و ُ Aَ ِK ٰ َ ا ْ َ َ و > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ ;َ: ا ُ اَ. ُ ا #َ3 َfِ َ > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ ا ُ A ٖ )َ !J ا ْ ُ ٖ Jَ ا ْ% ُ > ُ َ َ َ ء #ِ %ْ َ ْ ِ : ; ِ ب ا َ ُ ا ا ْ ِAَ+ وO ُ 5 َ! ا ٖ َ[ ا ْ اHَ+ َ َ َ Rم و ُ Sَdْ ِ : ْ ِ ا; ْC َ# ا ِ !َ ٖ ن ّ ا # ِ ا !Y ا ْ ِ( َ ُ ٖ َ d َ ن ا ِ ? َ ِ ِ ت ا َ ! ٰ ِ ْ B ُAْ َ ! ْ َ َ 3 ْ و ُ Cَ ْ َ ً 8ْ َ ُ ْ ا ِ ب ْ%ِ Şehidallâhu ennehû lâ ilâhe illâ huve vel melâiketu ve ulul ılmi gâimem bil gıst, lâ ilâhe illâ huvel azîzul hakîm. İnneddîne ındallâhil islâm, ve mahtelefellezîne ûtul kitâbe illâ mim bağdi mâ câehumul ılmu bağyem beynehum, ve mey yekfur biâyâtillâhi feinnallâhe serîul hısâb. Ali İmran 26-27 ع ُ JِCْOَ َ و ُ َ ْ َ O َ ء َ ْ ُ ْ ا LِOGُْ O ِ ْ ُ َ ا ْ ِ َ 3 ُ ْ ُ ِP ا D َ J b ِ% ُ Oَ و ُ ْ َ O َ ء ِ َ ْ ُ ا ْ ٌ !# ٖ D َ ءٍ ْ c َf P& ُ ` L ٰ َ َ . ِ ا ُ ْ [َ ِ# َك ا ْ َ ِ ُ َ ْ َ O َ ء لb 5ِ ُ Oَ و ُ َ O َ ء ج ُ ِ[ْ ُ Oَ ِ4 و & َ َ ا ْ ِ c)َ ج ا ْ ُ ِ[ْ ُ Oَ ِP و ْ ِL ا َ3 َ ر ? ا C r ُ ِ ُ Oَ َ3 ِ ر و C ا L ِ ? Pَ ْ r ا ُ ِ ُ O َ ا ِ 4َ & َ ب ْ ٍ ِ ِ َ ا ْ 8َ ِ ُ َ ْ َ O َ ء زقُ ُ ْ Oَ َ & و c)َ ْ Gulillâhumme mâlikel mulki tué'til mulke men teşâu ve tenziul mulke mimmen teşâé', ve tuızzu men teşâu ve tuzillu men teşâé', biyedikel hayr, inneke alâ kulli şey'in gadîr. Tûlicul leyle fin nehâri ve tûlicun nehâra fil leyl ve tuhricul hayye minel meyyiti ve tuhricul meyyite minel hayy, ve terzugu men teşâu biğayri hısâb. Araf 54-57 ا L ِ 8ْ ُ ِش ! ْ َ ْ اdَ+ ٰ َى َ L ا ْ% ٍ م hُ +^ِ اَ! d Lِ ? ٖ ضَ ْر َ: ْ ِ ات َ وا; َ ا ٰ Vَ َ H ىَ 5ٖ ُ ا ُA ُ ا ن َ ر ِ ا Pَ ْ ُ ْ َ: ْ ُV َ وا; ْ [َ ُ ا ْ ْ ِ ٖه اَ;َ َ : ٍ ات ِ َ َ [ َ ُ ُN َ م C ا b َ َ و َ *َ َt َ وا ْ ا ْ َ و u ً ٖ u َ ُ ُ 2ُ ْ َ َ3 َ ر ُ ! ا C َ َ ر َك ا 2Oَ َ ٖ َ َ ب ا ْ% b َر @ b )ِ ُ ! :َ; ُ . ِ ً^ ا َ BْHُ و َ ً b 7َ O َ ْ Aُ ُ ْ%َ+ ٖ# َ! اُ ْد ُ َ ا ر ا ْ ِ )ْ ُ َ ا ْ ِ @! ٌ ٖ D َ ِ ن َ ر ْ َ َ4 ا ِ ا ً َ و َk َ % ِ3َ R َ و ْ اد ُ ُ ه َ Hْ ً? Sَ6ْ ِ َ ْ% َ# ا ْر ِض َ: ْ ِL ا; َو ٖ َ ;َ: Bْ ُO ِ ُ#وا ? C :ً; *َ ِh ً )َ َ d 4ْ َذا اَ َD ِ +L ا َ ٖ َ# ْي َ ر ْ َ +ِ َ ! َ ْ َ ا ً ْ ُ َ َ ح !& ا Pُ dِ ْ ُ ٖ5ى ! َ ا ٍ4 َوُ< & َ #ٍ َ َ 2 ِ ُ ه Cَ*ْ ُ d َون ُ `5َ O َ ْ Aُ َ % Lَ ٰO ْ َ َ .ُ ْ]ِ ُج ا ْ ِ ِ ات َ `5ٰ َ َ u ا P& ُ` ْ ِ ٖ ِ Cَ ْ َ Hْ َ ? َ َ َ ء َC ِ ِ ا ْ ْ Jَ.ْ َ ?َ İnne rabbekumullâhullezî halegas semâvâti vel arda fî sitteti eyyâmin summestevâ alel arşi yuğşil leylen nehâra yatlubuhû hasîsev veş şemse vel gamera ven nucûme musehharâtim biemrih, elâ lehul halgu vel emr, tebârakallâhu rabbul âlemîn. Ud'û rabbekum tedarruav ve hufyeh, innehû lâ yuhıbbul muğtedîn. Ve lâ tufsidû fil ardı bağde ıslâhihâ ved'ûhu havfev ve tameâ, inne rahmetallâhi garîbum minel muhsinîn. Ve huvellezi yursilur riyâha buşram beyne yedey rahmetih, hattâ izâ egallet sehâben sigâlen sugnâhu libeledim meyyitin feenzelnâ bihil mâe feahracnâ bihî min kullis semerât, kezâlike nuhricul mevtâ leallekum tezekkerûn. 7 İsra 81-82 D ً > ُ ِ Pَ k َ ` َ ن َ ز َ ن ا ْ2 ِ ا Pُ k ِ َ َ َزَ< َV ا ْ2 V و b )َ ا ْ َ ْP َ ء ُ Dَ و َ C ٖ ِ Gْ ُ ْ ِ ^ ٌ َ َر ْ َ و ٌ ء Bَf ِ َ > ُ َ ٰ ِن ا ْ * ُ َ ا ْ ُل ِ J&Cَُ . َ ً را َ : H َ و ; ِ َ ا ٖ ِ ا g #! ُ ٖ Jَ ! :َ; َ و Ve gul câel haggu ve zehegal bâtıl, innel bâtıle kâne zehûgâ. Ve nunezzilu minel gur'âni mâ huve şifâuv ve rahmetul lilmué'minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ. Muminun 115-118 ْ A ُ اَ. َ u و ً َ 2 َ ْ ُ ` Cَ*ْ َH َ َ ْ اَ. + ُ ْ اَ َ? َ ن َ( ِ 2 ُ % َ ْ ُO :َ; Cَ ْ َ ِ ا !ِ ٖ ِش ا ْ َA ْ َ ب ا ْ% b َ َ ر > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ V ;َ: ا b )َ ا ْ ُ ِ َ ا ْ ُ َL ا َ %+َ?َ ٖ ِ ُ ْ َ< َ ن َ ُ :َ; َ Hَ ٰ 3 ا ً ٰ ِ ِ ا َ َY ا ع ُ #ْ َ ! ْ َ َ w ُ و ِ Bْ ُ ! :َ; ُ . ِ ا ٖ & ْC َ# َ ر ِ ُ ُ َ ِ َ . ِ ?َ َون ُ ِ ا ْ َA ? َ ٖ ِ ا ُ ا ْ H َ 4َ .ْ َا َ َ ْ ار َ ْ و ْ و &ب ْ اB9ِ ْP َ ر ُ Dَ و Efehasibtum ennemâ halagnâkum abesev ve ennekum ileynâ lâ turceûn. Feteâlallâhul melikul hagg, lâ ilâhe illâ hû, rabbul arşil kerîm. Ve mey yed'u meallâhi ilâhen âhara lâ burhâne lehû bihî feinnemâ hısâbuhû ınde rabbih, innehû lâ yuflihul kâfirûn. Ve gur rabbiğfir verham ve ente hayrur râhımîn. Yasin 1-12 ٍ *ٖ +َ ْ ُ ٍ اط َ 6 L ِ ٰ َ َ ٖ َ dْ ُ ِ َ ا ْ َ َ . ِ َ( ٖA ِ ا ٰ ِن ا ْ ا ْ * ُ ا ْ َ !t و َ ً ْD َ رَ5ِ Cْ+ ُ ُ َ ن ِ ِ ? 9 َ ْ 3 ُ ? َ ْ> ؤ ُ ُ َ ٰ ِ5َر ا .ْ ُ ٖ ِ ا ِ!J ا ٖ Jَ َ!P ا ْ% ٖ JCْOَ C َ ن ُ ِ Gْ ُ ! :َ; ْ 3 ُ ? َ ْ ُل َ ٰL اَ ْ`َu ِ <ِ ْ*َ V ا ْ َ #ْ *َ َ L َ ِ ا َ L3ِ ? : َ ً;RSَ9ْ َا ْ 3ِ ِ D Cَ ْ َا L? ٖ Cَ ْ َ % َ . ( ا َ ن ِ ُ َ *ْ ُ ْ 3 ُ :َْذَD ِ ن َ ? ْ ا; َون ُ -ِ ْ 2 ُ ! :َ; ْ 3 ُ ? َ ْ> ُ Cَ ْ # َ ا ? َ ْ9 َ x َ d ْ 3ِ ِB ْ H َ ْ ِ َ #ا و x َ d ْ 3!ِ #ٖ !ْ ِ اَ ْ َ ْ ِ Cَ ْ َ % َ َ و C َ ن ُ ِ Gْ ُ ! :َ; ْ> ُ ِ5ْر Cْ ُ O ْ ْم َ 3 ْ اَ ُ اَ ْ. َ5ْرَO َ ِ3 ْ ء ْ َ َ ٌ اء َ َ d َ و !ٍ ٖ ` َ ٍ ْ اَ َ ٍ و ة َ ِB8ْ َ ِ ُ ْه & َ 2? َ @ِ ْ 8َ ْ ِ َ ٰ ْ ا َ L ِ Hَ َ َ و `ْ 5 ا & Yَ َ 2 ِ اO َ ر ُ5ِ Cْ ُ O َ . ِ ا ٍ ٖ 2 ُ ٍ م َ ِ ُ ٖ ?L ا ْ َC ه -َ ْ ءٍ اَ ْ c َf P ُ ` َ <ْ و َ ر ُ hَ ٰ ا َ ُ ا و # D َ َ @ ُ + ُAْ .َ َ و LٰO ْ َ ْ( ِy ا ْ ُ . ُ )ْ . َ . ِ ا Yâsîn,Vel gur'ânil hakîm, İnneke leminel murselîn, Alâ sıratım mustegîm. Tenzîlel azîzir rahîm, Litunzira gavmem mâ unzira âbâuhum fehum ğâfilûn. Legad haggal gavlu alâ ekserihim fehum lâ yué'minûn. İnnâ cealnâ fî ağnâgıhim ağlâlen fehiye ilel ezgâni fehum mugmehûn. Ve cealnâ mim beyni eydîhim seddev ve min halfihim sedden feağşeynâhum fehum lâ yubsırûn. Ve sevâun aleyhim eenzertehum em lem tunzirhum lâ yué'minûn. İnnemâ tunziru menittebeaz zikra ve haşiyer rahmâne bil ğayb, febeşşirhu bimağfirativ ve ecrin kerîm. İnnâ nahnu nuhyil mevtâ ve nektubu mâ gaddemû ve âsârahum, ve kulle şey'in ahsaynâhu fî imâmim mubîn. 8 Saffat 1-10 ِ ا #ٌ َ َ ْ A ُ 3َ ٰ ِ ن ا ِ ا ا ً `ْ ِ ت ذِ َ ِ + ا َ? ً ِ ات َ ز ْ َ ا ِ J ?َ B x ِ ت َ 6 َ ا - ? و َ َ ِ ر ِق ب ا ْ b َ َر 3َ و ُ Cَ ْ َ َ َ ْر ِض و َ: ْ ا; َ ِ ات و َ ا ٰ ب b َر ٍ ِ رد َ ن ٍ َ ْ َf P& ُ ` ْ ِ g ً Bْ ِ َ ِ ا` ِ@ و َ ا ْ َA ٍ ^C!َ ٖ Jِ َ b ا #ْ. َ ا َ ء C َ ز! . ِ ا ِ RSَ َ َ L ا ْ ِ َ ن ا ُ % َ ! :َ @ ٍ ; ِ. َ P& ُ ` ْ ُ َ ن ِ ?5َ *ْ ُ !َ L و ٰ ْ َ: ْ ا; @ ٌ ِ D h َ ب ٌ 3َf ِ ُ َ %َ 2Oْ َ ? َ ^َBَ ْ [َ َ ْ َ H ِ َ[ ا ْ : ; ِ @ ا ِ ا6 ٌ َ اب و ٌ 5َ َ ْ 3 ُ َ َ را و ً ُ د ُ Vas saffâti saffâ, Fez zâcirâti zecrâ, Fet tâliyâti zikrâ, İnne ilâhekum levâhıd. Rabbus semâvâti vel ardı ve mâ beynehumâ ve rabbul meşârıg. İnnâ zeyyennes semâed dunyâ bizînetinil kevâkib, Ve hıfzan min kulli şeytânim mârid. Lâ yessemmeûne ilel meleil ağlâ ve yugzefûne min kulli cânib. Duhûran ve lehum azâbuv vâsıb, İllâ men hatıfel hatfete feetbeahû şihâbun sâgıb. Rahman 33-36 5وا ;َ: ُ B ُ ْر ِض َ ? ْ . َ: ْ ا; َ ِ ات و َ ا ٰ ْ اَ ْD َ ِ ر 5وا ِ ُ B ُ ْ اَ ْن َ CْO + ُ ِ ِن ْ اdَ+ َ ْ% ْ. ِt ا ِ : ْ ا; َ ا ْ ِN & و َ َ %ْ َ َ ! ُ ْ َ ٍ ن ِ : ; ِ 5 َون ا ُ B ُ CْOَ ;َ:ءِ ٰ &ی ا ِ ن َ? ِ2 َ َ 5& Aَ ُ O َ A ُ & َر ِ ان َ -ِ +َCْO R َ Sَ? َ س ٌ )َ ُ . َ ْ َ . ٍ ر و اظ ِ ٌ َ ُf َ A ُ ْ َ َ Pُ َ dْ ُ ! ِ ن َ 5& Aَ ُ O َ A ُ & َ ر ;َ:ءِ ٰ &ی ا َ 2ِ ?َ Yâ mağşeralcinni vel insi inistetağtum en tenfuzû min agtâris semâvâti vel ardı fenfuzû, lâ tenfuzûne illâ bisultân. Febieyyi âlâi rabbikumâ tukezzibân. Yurselu aleykumâ şuvâzum min nâriv ve nuhâsun felâ tentesırân. Febieyyi âlâi rabbikumâ tukezzibân. Haşir 21-24 ً %f ِ H َ ُ+َ!ْ اَ َ َ Pٍ َ 2 L َ َن َ ٰ ٰ ا ْ *ُ َ5َ> ٰ Cا ا ْ ْ Jَ.ْ َا ْ َ 3َ ُ ِ7ْ . َ ل ُ uَ ْ َ: ْ َ وOِ ْ َ ا; ِ َ^ِ ا ْ H َ ْ ِ ً#&-َ +َ ُ َون ُ A Bَ+َ َ ! ْ 3ُ َ C ِ س َ % ِ ُ ٖ ْ ٰ ُ ا َ ا > ُ ِ ا َ3 َ دة ِ@ َ و ْ 8َ ُ ا ْ ِ َ َ > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ ٖ5ى ;َ: ا ُ ا َ ا >ُ َ اَ > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ ٖ5ى ;َ: ا ُ ا َ ا >ُ ُ & 2Aَ +َ ُ ُ ر ا ْ 2Nَ ُ!J ا ْ ٖ Jَ ِ ُ ا ْ% ْ 3َ ُ ُ ا ْ ِ Gْ ُ ا َRُ Sم ا ْ وس ُ # b *ُ ُ ا ْ ِ َ ْ ْ ِ `ُ َ ن ُ ! َ ِ ْ َ( َ ن ا 2 ُ d ْر َ: ْ ِ ات َ وا; َ L ا ٰ ِ ? َ ُ َ wُ & 2 َ ُ ! LCٰ ْ )ُ ا ْ ُ ْd َ ء َ: ْ ُ ا; ُ َ-& ُر َ رِ ُئ ا ْ َ 2 ُV ا ْ ِ [َ ُ ا ْ َ ا >ُ َ ِض َ وُ< ُ Aٖ )َ ُ!J ا ْ ٖ Jَ ا ْ% Lev enzelnâ hâzel gur'âne alâ cebelil leraeytehû hâşiam mutesaddiam min haşyetillâh, ve tilkel emsâlu nadribuhâ linnâsi leallehum yetefekkerûn. Huvallahullezî lâ ilâhe illâ hû, âlimul ğaybi veş şehâdeh, huver rahmânur rahîm. Huvallahullezî lâ ilâhe illâ hû, elmelikul guddûsus selâmul mué'minul muheyminul azîzul cebbârul mutekebbir, subhânallâhi ammâ yuşrikûn. Huvallâhul hâligul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehû mâ fis semâvâti vel ard, ve huvel azîzul hakîm. 9 Cin 1-3 ً 2Nَ َ . ً ٰ ا ْ ُ D Cَ%ْ ِ َ d . ِ ا ا ُ َ ا ْ ِN & َ ?َ* ِ ٌ Bَ. َ Yَ َ اdَ+ ْ ُ اَ. c َ ِ ا َ ِو L ُ ْP ا ُ D #ا ً َ َ & َC اَ ُ ْ ِ َك ِ . ْ َ َ و ٖ ِ C َ ٰ ? َ #ِ fْ b َ L ا ِ #ى ا ٖ 3ْ َ ! ُ اَ. َ #ا َ و َ ً ;َ: و َ ^ و ً َ 2 ِ 6 َ 5َ [َ Oا َ Cَ & # َ ر b L َ ٰ َ %Oَ Gul ûhıye ileyye ennehustemea neferum minel cinni fegâlû innâ semiğnâ gur'ânen acebâ. Yehdî iler ruşdi feâmennâ bih, ve len nuşrike birabbinâ ehadâ. Ve ennehû teâlâ ceddu rabbinâ mettehaze sâhıbetev ve lâ veledâ. Zilzal Suresi 3َ َ َ ن ُ َ .ْ ِ : ْ َD َ ل ا; َ َ3 و ُض اَ ْhَ* َ ْر َ: ْ َ َ ِ4 ا; اَ ْH َ َ3 و َJ َا ُض ِ ز ْ ْر َ: ْ ;ا 4ِ َJِ َذ ُ ا ز ْ ِ ا 3َ َ L ٰ ْو َ اَ ن َ ر َ َ ر َ< ِ َ ث اَ ْ2H ُ #& )َ ُ O 5 ٍ ِK َ ْ َ ! ْ 3 ُ َ َ ْ َ ْوا اَ ُ ِ O ً س اَ ْfَ+ ُ ا C ر ُ # ُ -ْ َ ! 5 ٍ ِK َ ْ َ ! ُ ه َ َ ا ! x َf ٍ رة ْu َ* َ ل َ ذ ِ Pْ َ %ْ َ ! ْ َ َ و ُ ه َ َ ا ! ً ْ H َ ٍ رة ْu َ* َ ل َ ذ ِ Pْ َ %ْ َ ! ْ َ ?َ İzâ zulziletil ardu zilzâlehâ, Ve ahracetil ardu esgâlehâ,Ve gâlel insânu mâ lehâ. Yevmeizin tuhaddisu ahbârahâ,Bienne rabbeke evhâ lehâ. Yevmeiziy yasdurun nâsu eştâtel liyurav ağmâlehum. Femey yağmel misgâle zerratin hayray yerah, Ve mey yağmel misgâle zerratin şerray yerah. Humeze Suresi ُ اَ ْHَ َ#ه ُ َ َ ن @ اَ ُ َ )ْ َ ! ُ #َده َ َ : و ً ; َ Yَ َ ىَ 5 ٖ اَ ٍ َ َJة ُ ٍ <َ َJة ُ P& A ُ ِ Pٌ !ْ َ و ة ُ #َ D َ ُ ِ ا ْ ُ ر ا .َ ^ ُ َ َ ) ُ ا ْ َ ر َ ~ ٰ ْد اَ َ َ و ِ^ َ َ ) ُ ِL ا ْ ن ? 5َ َ 2Cْ ُ R َ S `َ L? ٖ ٍ #َدة َ ُ # ٍ َ َ ٌة#َ 6َ Gْ ُ ْ 3ِ ْ َ َ 3َ . ِ ا ِ :َْ?ِ َ#ة ْ ;ا L َ َ Y ُ ِ O Lَ + ٖ اَ Veylul likulli humezetil lumezeh, Ellezî cemea mâlev ve addedeh, Yahsebu enne mâlehû ahledeh. Kellâ leyumbezenne fil hutameh, Ve mâ edrâke mel hutameh,Nârullâhil mûgadeh. Elletî tettaliu alel ef'ideh, İnnehâ aleyhim mué'sadeh, Fî amedim mumeddedeh Kafirun Suresi # ُ ُ 2 ْ اَ َ # َون ُ ِ َ ْ + ُ ;َ: اَ ْ. َ # َون و ُ ُ 2%ْO َ َ # ُ ُ 2 ْ َون ;َ: اَ ُ ِ ? Aَ ْ ا 3َ b اَ! َ ! Pْ ُ D د ِ! ٖ َ Lِ َ A ْ و ُ C! ُ د ٖ ْ A ُ َ :َ; َ # ُ و ُ 2 ْ اَ َ # َون ُ ِ َ ْ + ُ ْ اَ ْ. ُ O#ْ َ 2 َ َ ;َ: اَ َ. َ ِ#ٌ َ و Gul yâ eyyuhel kâfirûn, Lâ ağbudu mâ tağbudûn,Ve lâ entum âbidûne mâ ağbud. Ve lâ ene âbidum mâ abedtum,Ve lâ entum âbidûne mâ ağbud, Lekum dînukum ve liye dîn. 10 İhlas Suresi ٌ# َ ا اَ ً B ُ ُ ` ُ َ ْ A ُ َ ! ْ َ َ َ ْ# و ُ ! ْ َ َ ْ# و ِ َ ! ْ َ # ُ ا - َ ُ َ #ٌ اَ اَ ُ َ ا > ُ Pْ ُ D Gul huvallâhu ehad, Allâhus samed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekul lehû kufuven ehad. Felak Suresi @َ Dَ َ َذا و ِ V ا ٍ d ِ 9 َ & َf ْ ِ َ َV و َH َ َ & َf ْ ِ Vِ َBَ َ &ب ا ْ ذ ِ ُ ُ ْP اَ ُ D ا َ َ# َذ َ ِ # ا ٍ d ِ َ & َf ْ ِ َ َ*ِ# و ُ ِL ا ْ% ? ت ِ h َ B & ا C َf ْ ِ َ و Gul eûzu birabbil felag, Min şerri mâ halag, Ve min şerri ğâsigın izâ vegab. Ve min şerrin neffâsâti fil ugad, Ve min şerri hâsidin izâ hased. Nas Suresi ا C ِ س ِ ٰ ِ َ ِ ِ ا C ِ س ا ا C ِ س َ &ب ذ ِ ُ ُ ْP اَ ُ D ا C ِ س # ِور ُ 6 L ُ ? س ٖ ُ ِ dْ َ ُ 5ى ! ٖ C ِ س اَ [َ ِ اس ا ْ َ dْ َ & ا ْ َf ْ ِ َ ا C ِ س C^ِ و َ ا ْ ِN ِ Gul eûzu birabbin nâs, Melikin nâs, İlâhin nâs. Min şerril vesvâsil hannâs, Ellezî yuvesvisu fî sudûrin nâs. Minel cinneti ven nâs. RUKYE ŞİFA AYETLERİ SON SAYFA MP3 LİNK 11 RUKYE SİHİR VE BÜYÜYE KARŞI OKUNACAK AYETLER Fatiha Suresi ِ ٖ ِ ا ٰ ْ ِ ا ْ ِ ا ِ ِ ِ َ ِ ن ا ْ ا َ ذ ِ ِ ِ ُ ُ َ أ ِ ِ َ ْ ِم ّٖ ا # ِ! َ ! ِ ٖ ِ ا ٰ ْ َ اَ ٖ َ َ &ب ا ْ% َ ر ِ ِ # ُ ْ )َ اَ ْ َ * ٖ +َ ْ ُ َ اط ا ْ َ ْ/ِ#َ. & ا - ِ ا ُ % ٖ +َ ْ َ ك َ . ! ِ ا َ # و ُ ُ 2%ْ َ ك َ . ! ِ ا ْ 3ِ ْ َ َ 4َ ْ َ 5 َ! اَ ْ.% ٖ َ اط ا َ ب ِ 6ِ 7 ُ 8ْ َ ِ ا ْ ْ : 9َ َ; َ ِ3 ْ و ْ َ َ َ ٖ ا 7 ّ Euzu Billahimişşeytanirracim Bismillâhir rahmânir rahîm. El hamdu lillâhi rabbil âlemîn, Er rahmânir rahîm,Mâliki yevmid dîn, İyyake nağbudu ve iyyake nesteîn, İhdinas sırâtal mustegîm, Sırâtallezîne enamte aleyhim, ğayril mağdûbi aleyhim ve leddâllîn Bakara 102 َ k ٖ َ ا Aِ ٰ َ و ُ ٰ ْ َ ُ d َ Bَ` َ َ َ َ و ٰ ْ َ ُ d ِ ْ ُ L ٰ َ ُ k ٖ َ ُ ا ا +ْO َ َ ُ ا %َ 2 اO َ و ُوا Bَ`َ َ س & ا ْ( َ ا C َ ن ُ & َ % ُ ! َ َ َ ُ ر َوت و َ ُ ر َوت و > َ Pَ ِ َ 2ِ ِ ْ Aَ َ َ ُ ْ.ِJ َل َ َ L ا ْ ا َ َ و َ & َ % ُ َ ن ُ D ! & Bَ ُ ! َ َ3 ُ Cْ َ ن ِ ُ َ %+َ َ ? َ ْ B ُAْ O R َ Sَ? َ ^ ٌ Cَ+ْ ِ ? ُ )ْ َ. َ . ِ * ;َ: ا ُ َ ! L+ َ # ٍ َ ْ اَ ِ ن ِ ٖ َزْو ِ ٖ ِ َ ْءِ و َ ْ َ ا ْ َ َ َ ن ُ َ %+َ َ !َ ِ و ْذِن ا ِ ِ : ; ِ # ا ٍ َ ْ اَ ِ ٖ ِ !َ ٖ َ7 ّ ر ِ ْ> ُ َ َ و Cْ َ ! :َ; َ <ْ و ُ b 7 ُ َ ! َ tَ Kْ2ِ َ َ Rق و ٍ SَH َ ْ ِ ِ ة َ Hِ ٰ : ْ ِL ا; ? ُ َ َ ! ُ ٰ َ ِ ْ اfَ+ َ ا ُ ِ َ #ْ *َ َ َ 3 ْ و ُ ُ %Bَ َ ن ُ َ%ْ َ ُ ا ! . ` َ ْ َ ْ 3 ُ َ B ُ اَ ْ. ٖ َ ْوا ِ َf Vettebeû mâ tetluş şeyâtînu alâ mulki suleymân, ve mâ kefera suleymânu ve lâkinneş şeyâtîne keferû yuallimûnen nâses sıhr, ve mâ unzile alel melekeyni bibâbile hârûte ve mârût, ve mâ yuallimâni min ehadin hattâ yegûlâ innemâ nahnu fitnetun felâ tekfur, feyeteallemûne minhumâ mâ yuferrigûne bihî beynel mer'i ve zevcih, ve mâ hum bidârrîne bihî min ehadin illâ biiznillâh, ve yeteallemûne mâ yedurruhum ve lâ yenfeuhum, ve legad alimû lemenişterâhu mâ lehû fil âhırati min halâg, ve lebié'se mâ şerav bihî enfusehum, lev kânû yağlemûn. Bakara 255 (Ayetel Kürsi) م ُ b *َ ا ْ b c)َ َ اَ ْ > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ ;َ: ا ُ ِض ْر اَ َ: ْ ِL ا; ? َ َ ِ ات و َ L ا ٰ ِ ? َ ُ م َ ٌ ْ . : َ َ; َ ^ و ٌ Cَd ِ ُ 5ه ُ H ُ ْ O : َ َ; ْ c َ َ ن ِ ُ )ٖ ُ ! :َ; َ 3 ْ و ُ Bَ ْ H َ َ َ ْ! ٖ# ِ!3 ْ و ْ َ َ ا َ َ ُ َ%ْ َ ! ٖ ْذ.ِ ِ ِ : ; ِ ُ ا ْC َ#ه ِ Y ُ Bَ ْ َ ٖ5ى ! َ ْ َ ذا ا ءٍ b dِ ْ ُ ` Yَ dِ َ و َ َ fَ ء ِ : ; ِ ْ ِ ٖ ا ِ ْ َض ِ ْر َ: ْ ا; َ ِ ات و َ ٰ َ3 ا ُ ُ g ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ 3َ و ُg ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ 3َ و ُg ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ َ3 ُg ُ ِ و ْB ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ و b Lِ َ َ ا ْ% > ُ َ و ُ gٖ َ ا ْ% Allâhu lâ ilâhe illâ hû, elhayyul gayyûm, lâ teé'huzuhû sinetuv velâ nevm, lehû mâ fis semâvâti ve mâ fil ard, men zellezî yeşfeu ındehû illâ biiznih, yağlemu mâ beyne eydîhim ve mâ halfehum, ve lâ yuhîtûne bişey'im min ılmihî illâ bimâ şâé', vesia kursiyyuhus semâvâti vel ard, ve lâ yeûduhû hıfzuhuma, ve huvel aliyyul azîm. 12 Araf 117-122 َ َذا <ِL ِ ِV َ َ- َ ك َ ? Ld اَ ْن اَ ْ ٰ ُ L ٰ ِ ْ َC ا ْو َ اَ A َ ن َ ُ و ِ ?ْ َ ! َ ]ُ *َ ْ Oَ !َ ٖ ِ9 6 ا َ ُ ْ ا.َ*َ 2 َ َ و ِ ُ ا <َC ُ 2 ِ 8 ُ ُ َ ن َ? َ %ْ َ ُ ا ! . ` َ َ Pَ َ َ َ V و b )َ َY ا ْ Dَ َ ?َ َون ُ > ٰ َ Ld و ٰ ُ &ب َ َر ٖ َ َ &ب ا ْ% ِ ِ C َ ٰ ا ا ُ Dَ !َ # ٖ ِ َ ة d ُ َ ا َ( َ Lِ*ْ ُ ا َ و Ve evhaynâ ilâ mûsâ en elgı asâk, feizâ hiye telgafu mâ yeé'fikûn. Fevegaal haggu ve betale mâ kânû yağmelûn, Feğulibû hunâlike vengalebû sâğırîn. Ve ulgıyes seharatu sâcidîn, Gâlû âmennâ birabbil âlemîn, Rabbi mûsâ ve hârûn. Yunus 79-82 َD َ ل َ ٍ ٖ َ ٍ ِ و َ d P& A ُ ِ Lٖ . + ن ْ اoُ ُ ْ َ ْ ِ ? * َ ن ُ ْ ُ ْ + ُ اَ ْ. َ * ا ُ Ld اَ ْ ٰ ُ ْ 3 ُ ة َ D َ ل َ ُ َ ا َ( َ َ ء َ?َ ُ & ا ْ( ِ ِ ْ + ُ Kْ ِ َ Ld ٰ ُ َ*ْ َ ا D َ ل اَ ْ َ?َ َ ن ا ِ ا ُ ُ ِ ْ 2 ُ َ ُ ُ ِ 2ْ ُ dَ ُ ُ ِ 2ْ ُ dَ ُ ُ ِ 2ْ ُ dَ Pَ َ َ w ُ ِ-ْ ! : ُ ; َ َ ن ا ِ d ا !َ # ٖ ِ Bْ ُ ا ْ َ ن ُ ِNْ ُ َ ا ْ ْ َ ` ِ ه َ َ و ٖ ِO َ ِ Aَ ِ V )َ ا ْ ُ V ا b )ِ ُ !َ و Ve gâle fir'avnué'tûnî bikulli sâhırin alîm. Felemmâ câes seharatu gâle lehum mûsâ elgû mâ entum mulgûn. Felemmâ elgav gâle mûsâ mâ cié'tum bihis sıhr, innallâhe seyubtıluh, innallâhe lâ yuslihu amelel mufsidîn. Ve yuhıggullâhul hagga bikelimâtihî ve lev kerihel mucrimûn. Taha 67-70 Ld ٰ ُ ^ ً B َ H ٖ ٖ ِ Bْ . Lَ ? ٖ tَ ْو َ َ ?َ L ٰ ْ َ: ْ َ اَ ْ. َ4 ا; . ِ َ : O َ] ْ[ ا َ; Cَ ْ ُ D ُ ا %Cَ6 َ َ ]ْ *َ ْ O َ َ ِC ٖ َ ! L? ٖ َ Vِ اَ ْ َ ٍ ِ و َ d # ُ ْ َ ا ` ُ %Cَ6 َ َ . ِ ا ُ ا ِ w ُ ِ Bْ ُ ! :َ; َ و L ٰ Oَا a ُ ْ َ # ً N ُ ة d ُ َ ا َ( َ Lِ*ْ L ُ ?َ d ٰ ُ َ َون و ُ > ٰ َ &ب ِ C َ ٰ ا ا ُ َ ا D Feevcese fî nefsihî hîfetem mûsâ. Gulnâ lâ tehaf inneke entel ağlâ. Ve elgı mâ fî yemînike telgaf mâ sanaû, innemâ sanaû keydu sâhır, ve lâ yuflihus sâhıru haysu etâ. 13 İsra 81-82 ن َ ` َ Pَ k ِ َ ن ا ْ2 ِ ا Pُ k ِ َ َ َزَ< َV ا ْ2 V و b )َ ا ْ َ ْP َ ء ُ Dَ D ً > ُ و َز َ C ٖ ِ Gْ ُ ْ ِ ^ ٌ َ َر ْ َ و ٌ ء Bَf ِ َ > ُ َ ٰ ِن ا ْ * ُ َ ا ْ ُل ِ J&Cَُ . َ ً را َ : H َ و ; ِ َ ا ٖ ِ ا g #! ُ ٖ Jَ ! :َ; َ و Ve gul câel haggu ve zehegal bâtıl, innel bâtıle kâne zehûgâ. Ve nunezzilu minel gur'âni mâ huve şifâuv ve rahmetul lilmué'minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ. Saffat 1-10 ِ ا #ٌ َ َ ْ A ُ 3َ ٰ ِ ن ا ِ ا ا ً `ْ ِ ت ذِ َ ِ + ا َ? ً ِ ات َ ز ْ َ ا ِ J ?َ B x ِ ت َ 6 َ ا - ? و ب b َ َ ِ ر ِق َر ب ا ْ b َ َر 3َ و ُ Cَ ْ َ َ َ ْر ِض و َ: ْ ا; َ ِ ات و َ ا ٰ ٍ ِ رد َ ن ٍ َ ْ َf P& ُ ` ْ ِ g ً Bْ ِ َ ِ ا` ِ@ و َ ا ْ َA ٍ ^C!َ ٖ Jِ َ b ا #ْ. َ ا َ ء C َ ز! . ِ ا @ ٍ ِ. َ P& ُ ` ْ ُ َ ن ِ ?5َ *ْ ُ !َ L و ٰ ْ َ: ْ ِ ا; RSَ َ َ L ا ْ ِ َ ن ا ُ % َ ! :َ; ْ َ : ; ِ @ ا ٌ ِ D h َ ب ٌ 3َf ِ ُ َ %َ 2Oْ َ ? َ ^َBَ ْ [َ @ َH ِ َ[ ا ْ ِ ا6 ٌ َ اب و ٌ 5َ َ ْ 3 ُ َ َ را و ً ُ د ُ Vas saffâti saffâ, Fez zâcirâti zecrâ, Fet tâliyâti zikrâ, İnne ilâhekum levâhıd. Rabbus semâvâti vel ardı ve mâ beynehumâ ve rabbul meşârıg. İnnâ zeyyennes semâed dunyâ bizînetinil kevâkib, Ve hıfzan min kulli şeytânim mârid. Lâ yessemmeûne ilel meleil ağlâ ve yugzefûne min kulli cânib. Duhûran ve lehum azâbuv vâsıb, İllâ men hatıfel hatfete feetbeahû şihâbun sâgıb. Kafirun Suresi َ # َون ُ ِ َ ْ + ُ ;َ: اَ ْ. َ # ُ و ُ 2 ْ # َون اَ ُ ُ 2%ْO َ َ # ُ ُ 2 ْ َون ;َ: اَ ُ ِ ? Aَ ْ ا 3َ b اَ! َ ! Pْ ُ D د ِ! ٖ َ Lِ َ A ْ و ُ C! ُ د ٖ ْ A ُ َ # ُ ُ 2 ْ اَ َ # َون ُ ِ َ ْ + ُ ;َ: اَ ْ. َ ْ و ُ O#ْ َ 2 َ َ ;َ: اَ َ. َ ِ#ٌ َ و Gul yâ eyyuhel kâfirûn, Lâ ağbudu mâ tağbudûn,Ve lâ entum âbidûne mâ ağbud. Ve lâ ene âbidum mâ abedtum,Ve lâ entum âbidûne mâ ağbud, Lekum dînukum ve liye dîn. İhlas Suresi ٌ# َ ا اَ ً B ُ ُ ` ُ َ ْ A ُ َ ! ْ َ َ َ ْ# و ُ ! ْ َ َ ْ# و ِ َ ! ْ َ # ُ ا - َ ُ َ #ٌ اَ اَ ُ َ ا > ُ Pْ ُ D Gul huvallâhu ehad, Allâhus samed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekul lehû kufuven ehad. Felak Suresi @َ Dَ َ َذا و ِ V ا ٍ d ِ 9 َ & َf ْ ِ َ َV و َH َ َ & َf ْ ِ Vِ َBَ َ &ب ا ْ ذ ِ ُ ُ ْP اَ ُ D ا َ َ# َذ َ ِ # ا ٍ d ِ َ & َf ْ ِ َ َ*ِ# و ُ ِL ا ْ% ? ت ِ h َ B & ا C َf ْ ِ َ و Gul eûzu birabbil felag, Min şerri mâ halag, Ve min şerri ğâsigın izâ vegab. Ve min şerrin neffâsâti fil ugad, Ve min şerri hâsidin izâ hased. 14 Nas Suresi ا C ِ س ِ ٰ ِ َ ِ ِ ا C ِ س ا ا C ِ س َ &ب ذ ِ ُ ُ ْP اَ ُ D ا C ِ س # ِور ُ 6 L ُ ? س ٖ ُ ِ dْ َ ُ 5ى ! ٖ ِ اس اَ َ dْ َ & ا ْ َf ْ C ِ س ِ ْا َ] َ ا C ِ س C^ِ و َ ا ْ ِN ِ Gul eûzu birabbin nâs, Melikin nâs, İlâhin nâs. Min şerril vesvâsil hannâs, Ellezî yuvesvisu fî sudûrin nâs. Minel cinneti ven RUKYE SİHİR VE BÜYÜYE KARŞI OKUNACAK AYETLER SON SAYFA MP3 LİNK 15 RUKYE NAZAR VE HASEDE KARŞI OKUNACAK AYETLER Fatiha Suresi ِ ٖ ِ ا ٰ ْ ِ ا ْ ِ ا ِ ِ ِ َ ِ ن ا ْ ا َ ذ ِ ِ ِ ُ ُ َ أ َ ْ ِم ! ِ ِ ّٖ ا # ِ! َ ِ ٖ ِ ا ٰ ْ َ اَ ٖ َ َ &ب ا ْ% َ ر ِ ِ # ُ ْ )َ اَ ْ َ * ٖ +َ ْ ُ َ اط ا ْ َ ْ/ِ#َ. & ا - ِ ا ُ % ٖ +َ ْ َ ك َ . ! ِ ا َ # و ُ ُ 2%ْ َ ك َ . ! ِ ا ْ 3ِ ْ َ َ 4َ ْ َ 5 َ! اَ ْ.% ٖ َ اط ا َ ب ِ 6ِ 7 ُ 8ْ َ ِ ا ْ ْ : 9َ َ; َ ِ3 ْ و ْ َ َ َ ٖ ا 7 ّ Euzu Billahimişşeytanirracim Bismillâhir rahmânir rahîm. El hamdu lillâhi rabbil âlemîn, Er rahmânir rahîm,Mâliki yevmid dîn, İyyake nağbudu ve iyyake nesteîn, İhdinas sırâtal mustegîm, Sırâtallezîne enamte aleyhim, ğayril mağdûbi aleyhim ve leddâllîn Bakara 255 (Ayetel Kürsi) م ُ b *َ ا ْ b c)َ َ اَ ْ > : ُ ; ِ َ ا ٰ ِ ;َ: ا ُ ِض ْر اَ َ: ْ ِL ا; ? َ َ ِ ات و َ L ا ٰ ِ ? َ ُ م َ ٌ ْ . : َ َ; َ ^ و ٌ Cَd ِ ُ 5ه ُ H ُ ْ O : َ َ; ْ 3!ِ #ٖ !ْ ْ َ َ ا َ َ ُ َ%ْ َ ! ٖ ْذ.ِ ِ ِ : ; ِ ُ ا ْC َ#ه ِ Y ُ Bَ ْ َ ٖ5ى ! َ ْ َ ذا ا ءٍ ْ c َ َ ن ِ ُ )ٖ ُ ! :َ; َ 3 ْ و ُ Bَ ْ H َ َ َ و َض ْر َ: ْ ا; َ ِ ات و َ ا ٰ ُ b dِ ْ ُ ` Yَ dِ َ و َ َ fَ ء ِ : ; ِ ْ ِ ٖ ا ِ ْ ِ َ3 ُg ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ 3َ و ُg ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ 3َ و ُg ُ Bْ ِ ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ َ3 ُg ُ ِ و ْB ُ ده ُ G ُ َ ! :َ; َ و b Lِ َ َ ا ْ% > ُ َ و ُ gٖ َ ا ْ% Allâhu lâ ilâhe illâ hû, elhayyul gayyûm, lâ teé'huzuhû sinetuv velâ nevm, lehû mâ fis semâvâti ve mâ fil ard, men zellezî yeşfeu ındehû illâ biiznih, yağlemu mâ beyne eydîhim ve mâ halfehum, ve lâ yuhîtûne bişey'im min ılmihî illâ bimâ şâé', vesia kursiyyuhus semâvâti vel ard, ve lâ yeûduhû hıfzuhuma, ve huvel aliyyul azîm. Yusuf 67 ْ A ُ Cْ Lَ C ٖ 9ْ ُ ا َ َ ٍ و ^Dَ & Bَ+َ ُ اب ٍ َ ْ ْ اَ ا ِ ُ H ْ اد ُ َ # و ٍ ِ ا َ ب و ٍ َ ْ ا ِ ُ H ُ #ْ O : َ َ; LِCَ َ َD َ ل ! َ و ُ َ ن `& َ +َ ُ ِP ا ْ `َ +َ َ ْ ? َ ِ ْ َ َ َ 4 و ُ ْ `َ O َ ِ ْ َ َ ِ ِ : ; ِ ا ُ Aْ ) ُ ِ ِن ا ْ ا ءٍ ْ c َf ْ ِ ِ َ ا ِ Ve gâle yâ beniyye lâ tedhulû mim bâbiv vâhıdiv vedhulû min ebvâbim muteferrigah, ve mâ uğnî ankum minallâhi min şeyé', inil hukmu illâ lillâh, aleyhi tevekkelt, ve aleyhi felyetevekkelil mutevekkilûn. Kehf 39 4َ ْ ُ D َ +َC ْذ َ د َ4َ ْ H َ ِ ْ ;َ: ا َ َ ُ َ و ا fَ ء َ ِ ِ : ; ِ َة ا ُ D :َ : ; ً ; َ َ Cْ ِن اَ َ. اَ َP D ِ َ ْن َ O ِ ا #ا ً َ َ َو و Ve lev lâ iz dehalte cenneteke gulte mâ şâallâhu lâ guvvete illâ billâh, in terani ene egalle minke mâlev ve veledâ İsra 82 َ C ٖ ِ Gْ ُ ْ ِ ^ ٌ َ َر ْ َ و ٌ ء Bَf ِ َ > ُ َ ٰ ِن ا ْ * ُ َ ا ْ ُل ِ J&Cَُ . َ ً را َ : H َ و ; ِ َ ا ٖ ِ ا g #! ُ ٖ Jَ ! :َ; َ و Ve nunezzilu minel gur'âni mâ huve şifâuv ve rahmetul lilmué'minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ. 16 Mülk 1-5 ٌ !# ٖ D َ ءٍ ْ c َf P& ُ ` L ٰ َ َ > ُ َ و ُ ْ ُ ِ ا ْ ِ#ه َ 5ى ِ ٖ َ َ ر َك ا 2Oَ ر ُ B ُ 8َ !J ا ْ ُ ٖ Jَ َ ا ْ% > ُ َ RS و ً َ َ ُ َ ْ A ْ اَ ُ b ْ اَ! ُ `َ ُ ْ 2َ ِ َ ة ٰ )َ ا ْ َ َ ْ َت و َV ا ْ َH ىَ 5 ٖ اَ H L َ ? ىٖ ٰ O َ َ D ً َ ات ِ 2k ٍ َ ٰ َ d Yَ ْ 2 َ d Vَ َH ىَ 5 ٖ ت اَ ٍ ُ و BَO َ ْ ِ ِ ٰ ْ َ? ْ ر ِ ِVِ ْ Y ا َ -َ َ ٍ ر ْ2 ا ُ ُ ? ْ ى ِ ٰ O َ Pْ >َ ِ ْ Oَ ` َ َ -َ َ ْ ار ِ ِY ا ْ2 ُ h ُ -َ َ َ ا ْ2 ْ َ ِ ْ@ ا ِ *َCْ َ ! ٌ ٖ َ َ > ُ َ ً و d ِ Hَ w َ ٖ -َ َ ِ َ b ا #ْ. َ ا َ ء C َ َ* ْ# َ ز! َ ْ 3 ُ َ .َ#ْ +َ ْ َ و اَ k ِ و ٖ َ ِ ً ْ َC َ < ُ ر ُ َ % َ َ و ِ % ٖ ا اب َ 5َ َ Tebârakellezî biyedihil mulku ve huve alâ kulli şey'in gadîr. Ellezî halegal mevte vel hayâte liyebluvekum eyyukum ahsenu amelâ, ve huvel azîzul ğafûr. Ellezî halega seb'a semâvâtin tıbâgâ, mâ terâ fî halgırrahmâni min tefâvut, ferciıl basara hel terâ min futûr. Summerciıl basara kerrateyni yengalib ileykel basaru hâsiev ve huve hasîr. Ve legad zeyyennes semâed dunyâ bimesâbîha ve cealnâhâ rucûmel lişşeyâtîni ve ağtednâ lehum azâbesseîr. Kalem 51-52 َ . َ * ُ ِ Jْ ُ َ وا ُ Bَ` َ !َ 5 ٖ َA ُ د ا َ ْن ! ِ ا و ْ َ ْ ْ َ- ِ ر<ِ َ ِ ْ ْ َ- ِ ر<ِ َ ِ ْ ْ َ- ِ ر<ِ َ ِ ْ َ- ِ ر<ِ ُ . َ ِ ِ َ ن ا ُ * ُ َ !َ َ و & ا ا 5 ْ` ُ % ِ َ d َ C نٌ ُ Nْ َ َ َ ٖ َ َ % ْ ِ ٌ `ْ : ذِ ; ِ َ ا > ُ َ َ و Ve iy yekâdullezîne keferû leyuzligûneke biebsârihim lemmâ semiuz zikra ve yegûlûne innehû lemecnûn. Ve mâ huve illâ zikrul lil âlemîn. Kafirun Suresi # ُ ُ 2 ْ اَ َ # َون ُ ِ َ ْ + ُ ;َ: اَ ْ. َ # َون و ُ ُ 2%ْO َ َ # ُ ُ 2 ْ َون ;َ: اَ ُ ِ ? Aَ ْ ا 3َ b اَ! َ ! Pْ ُ D د ِ! ٖ َ Lِ َ A ْ و ُ C! ُ د ٖ ْ A ُ َ ْ + ُ ;َ: اَ ْ. َ # ُ و ُ 2 ْ اَ َ # َون ُ ِ َ ْ ُ O#ْ َ 2 َ َ ;َ: اَ َ. َ ِ#ٌ َ و Gul yâ eyyuhel kâfirûn, Lâ ağbudu mâ tağbudûn,Ve lâ entum âbidûne mâ ağbud. Ve lâ ene âbidum mâ abedtum,Ve lâ entum âbidûne mâ ağbud, Lekum dînukum ve liye dîn. İhlas Suresi ُ َ ْ A ُ َ ! ْ َ َ ٌ# َ و ا اَ ً B ُ ُ ` #ْ َ ُ ! ْ َ َ ْ# و ِ َ ! ْ َ # ُ ا - َ ُ َ #ٌ اَ اَ ُ َ ا > ُ Pْ ُ D Gul huvallâhu ehad, Allâhus samed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekul lehû kufuven ehad. 17 Felak Suresi @َ Dَ َ َذا و ِ V ا ٍ d ِ 9 َ & َf ْ ِ َ َV و َH َ َ & َf ْ ِ Pْ Vِ َBَ ُ D َ &ب ا ْ ذ ِ ُ ُ اَ ا َ َ# َذ َ ِ # ا ٍ d ِ َ & َf ْ ِ َ َ*ِ# و ُ ِL ا ْ% ? ت ِ h َ B & ا C َf ْ ِ َ و Gul eûzu birabbil felag, Min şerri mâ halag, Ve min şerri ğâsigın izâ vegab. Ve min şerrin neffâsâti fil ugad, Ve min şerri hâsidin izâ hased. Nas Suresi ا C ِ س ِ ٰ ِ َ ِ ِ ا C ِ س ا ا C ِ س َ &ب ذ ِ ُ ُ ْP اَ ُ D ا C ِ س # ِور ُ 6 L ُ ? س ٖ ُ ِ dْ َ ُ 5ى ! ٖ C ِ س اَ [َ ِ اس ا ْ َ dْ َ & ا ْ َf ْ ِ َ ا C ِ س C^ِ و َ ا ْ ِN ِ Gul eûzu birabbin nâs, Melikin nâs, İlâhin nâs. Min şerril vesvâsil hannâs, Ellezî yuvesvisu fî sudûrin nâs. Minel cinneti ven RUKYE NAZAR VE HASEDE KARŞI OKUNACAK AYETLER SON SAYFA MP3 LİNK 18 RUKYE AŞIK CİNE KARŞI OKUNACAK AYETLER Bakara 165 C ا اَ fbَ # ُ َ ٰ 5 َ! ا ٖ ا َ ِ و ( &@ ا ُ ` َ ْ 3 ُ . َ b 2)ِ ُ ً ادا ! ِ اَ ْ. َ# د ِون ا ُ ْ ِ 5 ُ [ِ + َ ! ْ َ ا C ِ س َ ِ َ و ن ا اَ َ ً و % ٖ َ ِ ِ َة * ُ ن ا ْ اب اَ َ 5َ َ َ ْو َن ا ْ% َ ْذ ! ِ ا ا ُ َ Ä َ !َ 5 ٖ َى ا َ ! ْ َ َ ِ و ِ x َ 2 ُ َ5 ِ اب َ !# ا ْ% ُ # َf ٖ Ve minen nâsi mey yettehızu min dûnillâhi endâdey yuhıbbûnehum kehubbillâh, vellezîne âmenû eşeddu hubbel lillâh, velev yerallezîne zalemû iz yeravnel azâbe ennel guvvete lillâhi cemîav ve ennallâhe şedîdul azâb Nisa 27,28 RS ً ْ َ ا ُ ٖ ِ ات اَ ْن َ O َ ا َ3 َ ن ُ %2ِ + َ ! !َ 5 ٖ !# ا ُ ٖ ُ !َ A ْ و ُ ْ َ ب َ َ + ُ َ !# اَ ْن ! ُ ٖ ُ ! ُ ا َ و ً g ٖ َ B ً % ٖ ن َ Å ُ َ .ْ ِ : ْ َV ا; ِ H ُ َ A ْ و ُ Cْ َ ]َ B&[َ ُ اَ ْن ! ُ !# ا ُ ٖ ُ ! Vallâhu yurîdu ey yetûbe aleykum ve yurîdullezîne yettebiûneş şehevâti en temîlû meylen azîmâ Yurîdullâhu ey yuhaffife ankum, ve huligal insânu daîfâ Yusuf 23,24 َ %َ ل َ D َ َ َ 4َ ْ > َ 4ْ َ Dَ َ اب و َ َ ْ َ: ْ َ* ِ4 ا; 9َ َ و ٖ ِ Bْ . َ ْ َ 3َ ِ+ْ َ L? ٖ َ > L ُ + ٖ ا ُ َ َدْO َ َراو و َ ذ َ ن ُ ِ ا g w ُ ِ Bْ ُ ! :َ; ُ . ِ ای ا َ َ uْ َ َ َ ْ ّٖL اَ َ ر ُ . ِ ِ ا ا َ ا ء b ُ Cْ َ فَ ِ-ْ Cَ ِ َ ِ ٰ 5` َ ٖ & ْ َ< َ ن َ ر ُ ٰ ْ ;َ: اَ ْن َ را َ 3َ ِ >َ َ و ٖ ِ 4ْ > َ #ْ *َ َ َ و َ[ْ ُ َ. ا ْ دِ َ 2 ِ ْ ِ ُ . ِ ا َ َB ْ( َ ء ا ْ َ - َ و ٖ Verâvedethulletî huve fî beytihâ an nefsihi ve ğallegatil ebvâbe ve gâlet heyte lek, gâle meâzallâhi innehû rabbî ahsene mesvây, innehû lâ yuflihuz zâlimûn Ve legad hemmet bihî ve hemme bihâ, lev lâ er raâ burhâne rabbih, kezâlike linasrife anhus sûe vel fahşâé', innehû min ıbâdinel muhlasîn Yusuf 30 . ِ ا x 2 ُ 3َBَ8 َf َ #ْ D َ ٖ ِ Bْ َ. ْ َ 3mَ + ٰ د َ ? ِ اوُ َ ُ O J!ِ ٖ Jَ ت ا ْ% ُ اَ َ ْ ا ِ^C!َ # ٖ َ ِL ا ْ َةٌ ? ْ َD َ ل .ِ َ و ٍ ٖ 2 ُ Rل ٍ SَÅ L َ ? ٖ 3~َ ٰ Cَ َ Ve gâle nisvetun fil medînetimraetul azîzi turâvidu fetâhâ an nefsih, gad şeğafehâ hubbâ, innâ lenerâhâ fî dalâlim mubîn 19 Yusuf 33,34 @ ُ 6ْ اَ > ُ #َ ْ ` L َ ّC ٖ َ : O ْ-ِ ْف َ ; ِ ا َ ْ ِ و َ ِ LC ا ٖ . َ ُ #ْ َ ! ِ c َ ِ @ ا b َ اَ ُ &ب & ا ْN َD َ ل َ ر ْ ُ اَ` َ و 3ِ ْ َ ِ َ ا ٖ ِ> Nَ َ ا ْ ِ ُ ٖ َ Y ا ْ% ُ ٖ ا َ > ُ ُ . ِ ا > ُ #َ ْ ` َ ُ َف َ ْC َ -َ ? َ ُ b َ ر ُ ب َ َ Nَ +َd ْ ?َ Gâle rabbis sicnu ehabbu ileyye mimmâ yed'ûnenî ileyh, ve illâ tasrif annî keydehunne asbu ileyhinne ve ekum minel câhilîn Festecâbe lehû rabbuhû fesarafe anhu keydehunn, innehû huves semîul alîm. Nur1-3 َون ُ `5َ O َ ْ A ُ َ ت َ % ٍ Cَ& َ ت ٍ َ ! ٰ َ 3 ا ? ٖ Cَ اَ ْ.َJ ْ َ و > َ CَÅْ َ ?َ َ َC َ < و ُ َ رةٌ اَ ْ.َJ ْ d َ3 ُ Cْ ِ # ٍ ِ ا َ P و ُ #وا ` ُ ِ ْ ? Lَ ٖ َ ا Jا. ^ و ُ َ Jا.ِ L? ٖ ^ ٌ اَ َ? ْ ِ ِ3َ َ راْ ُ `5ْ H ُ ْ O : َ َ; َ ٍ و َ oَ^ َ ْ َ#ة ِ َ ِ ^ ٌ Bَ ِ o k َ َ3 ُ َ ا5َ َ #ْ 3َ ْ َ ْ َ ِHِ و ٰ : ْ َ ْ ِم ا; ا ْ َ ِ و C َ ن ِ ُ ِ Gُْ O ْ + ُ Cُْ ْن ` ِ ِ ا د ِ! ا ٖ َ C ٖ ِ Gْ ُ ا ْ `َ ِ ْ ُ ْو ^ اَ ً َ َ : زا.ِ ; ِ w ا ُ Aِ Cْ َ ! :َ; Lٖ Jا. & َم اَ ُ َ ك و ٌ ِ ْ ُ ْو ان اَ َ : ز ٍ ; ِ (َ3 ا ُ Aِ Cْ َ ! :َ; ^ ُ َ َ ا Jا.ِ ^ و ً َ C ٖ ِ Gْ ُ َ َ َ L ا ْ ِ ٰ ذ Sûratun enzelnâhâ ve feradnâhâ ve enzelnâ fîhâ âyâtim beyyinâtil leallekum tezekkerûn Ezzâniyetu vez zânî feclidû kulle vâhıdim minhumâ miete celdeh, ve lâ teé'huzkum bihimâ raé'fetun fî dînillâhi in kuntum tué'minûne billâhi vel yevmil âhır, velyeşhed azâbehumâ tâifetum minel mué'minîn Ezzânî lâ yenkihu illâ zâniyeten ev muşrikeh, vez zâniyetu lâ yenkihuhâ illâ zânin ev muşrik, ve hurrime zâlike alel mué'minîn Nur 19 َ .ْ# ا L b ِ ? ٌ ٖ اب اَ ٌ 5َ َ ْ 3 ُ C َ ا ُ َ ٰ 5 َ! ا ٖ ِL ا ? ^ ُ َ ِ Bَ َ Y ا ْ ٖ َ ن اَ ْن َ O b 2)ِ ُ ! !َ 5 ٖ ن ا ِ ا َ ن ُ َ%ْO : َ َ; ْ + ُ اَ ْ. َ و ُ َ%ْ َ ! ُ ا َ ِ و ة َ Hِ ٰ : ْ ا; َ و İnnellezîne yuhıbbûne en teşîal fâhışetu fillezîne âmenû lehum azâbun elîmun fid dunyâ vel âhırah, vallâhu yağlemu ve entum lâ tağlemûn Furkan 68 V& )َ ْ ِ : ; ِ ا ُ َم ا L َ + ٖ َt ا BْC ا ُ َ ن + ُ *ْ َ ! :َ; َ َ و Hَ ٰ 3 ا ً ٰ ِ ِ ا َ َY ا َ ن ُ #ْ َ ! :َ; !َ 5 ٖ ا َ و ُ َ ن .Jْ َ ! :َ; َ و ً hَ َا Vَ ْ َ ! َ ِ ٰ َ ْP ذ %Bْ َ ! ْ َ َ و Vellezîne lâ yed'ûne meallâhi ilâhen âhara ve lâ yagtulûnen nefselletî harramallâhu illâ bil haggı ve lâ yeznûn, ve mey yef'al zâlike yelga esâmâ 20 Neml 54,55 Oَ اَ ٖ ِ ْ*َ ِ ْذ َ D َ ل ِ k ا ً ُ و َون َ ُ -ِ ْ 2 ُ O ْ + ُ اَ ْ. َ َB ِ َ َ^ و ُ َ ن ا ْ Oْ ُ َ ن 3َNْ O َ م ٌ ْD َ ْ + ُ َ ْP اَ ْ. َ ءِ د ِون & ا C ُ ْ ة ِ ً َ 3 َf ْ ل َ َ & ُ َ ن ا Oْ +َ َ ْ A ُ C ِ اَo Ve lûtan iz gâle ligavmihî eteé'tûnel fâhışete ve entum tubsırûn Einnekum leteé'tûner ricâle şehvetem min dûnin nisâé', bel entum gavmun techelûn Kasas 10 A َ ن ُ +َ ِ 3َ 2ِ ْ D Lَ ٰ َ Cَ ْ َ ْ ;َ: اَ ْن َ ر َ ٖ #ى ِ ٖ ْ 2+ ْن َ ` َ د ْت َ ُ ِ 9 ا ً ر ِ ? Lَ d ٰ ُ &م ُ ُ اد ا Gَ ُ ? wَ َ 26ْ اَ َ و َ C ٖ ِ Gْ ُ َ ا ْ ِ Ve asbeha fuâdu ummi mûsâ fâriğâ, in kâdet letubdî bihî levlâ er rabatnâ alâ galbihâ litekûne minel mué'minîn Sebe 54 َf L Ç ? ا ٖ ُ . ` َ ْ 3 ُ . ِ ْ ُP ا 2D َ ْ ِ ْ 3ِ ِ َ fْ َ ِ Pَ ِ% ُ 3 َ ن َ ` َ ? ُ +َ ْ َ ! َ َ ْ َ َ 3 ْ و ُ Cَ ْ َ P َ ٖ َ و @! ٍ ٖ ُ Ve hîle beynehum ve beyne mâ yeştehûne kemâ fuıle bieşyâıhim min gabl, innehum kânû fî şekkim murîb Rahman 72-74 ِ ن َ 5& Aَ ُ O َ A ُ & َ ر ;َ:ءِ ٰ &ی ا ِ م َ? ِ2 َ َ ِL ا ْ ِ] ٌ ات ? - َ ر ُ *ْ َ ر ٌ ُ ْ 3 ُ َ ْ 2D َ t ٌ .ْ ِ ا 3 ُ uْ ِ ْ َ ن ْ ! j َ : َ َ; َ و Hûrum magsûrâtun fil hıyâm, Febieyyi âlâi rabbikumâ tukezzibân Lem yatmishunne insun gablehum ve lâ cânn RUKYE AŞIK CİNE KARŞI OKUNACAK AYETLER SAYFA SONU MP3 LİNKİ Hazırlayan :Kuranla Şifa Rukye https://www.facebook.com/rukyekuranlasifa Derleyen(Arapça,Latin, Meal) :Derlenmiş Rukyeler https://www.facebook.com/RukyeTR Okuyan :Furkan Rukye https://www.facebook.com/profile.p

Alıntıdır...